Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αρβανιτόπουλος: Εξεταστική Επι Πτυχίω και μετεγγραφές για να ανακουφίσουμε την ελληνική κοινωνία

Δύο απλές κινήσεις μπορούν να ελαφρύνουν την ελληνική οικογένεια, που μέσα στην πιο δύσκολη μεταπολεμική συγκυρία, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, για όλες εκείνες τις κοινωνικές κατηγορίες που πλήττονται περισσότερο από τις άλλες.
Από τη μία έδωσε τη δυνατότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς να......μετεγγραφούν σε άλλη πόλη, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν το κόστος των σπουδών τους. Η
δυνατότητα αυτή θα δοθεί από το β' Εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013, για να μη συμπέσει με την υλοποίηση του Σχεδίου Αθηνα και τον εξορθλογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Από την άλλη ανακοίνωσε την επαναφορά του δικαιώματος εξέτασης των επί πτυχίω φοιτητών σε μαθήματα διαφορετικού εξαμήνου, από αυτό στο οποίο βρίσκονται. Με άλλα λόγια επαναφέρει το θεσμό της «πτυχιακής εξεταστικής», όπως σε πολλά ιδρύματα ονομάζονταν, έδινε το δικαίωμα σε φοιτητές και σπουδαστές, που είχαν συμπληρώσει τα 4 ή 5 έτη σπουδών ανάλογα τη Σχολή, να εξετάζονται κατά την εξεταστική περίοδο σε όλα τα μαθήματα που χρωστούν, ανεξάρτητα αν αυτά ήταν χειμερινού ή εαρινού εξαμήνου.
Όπως τέλος σημείωσε, οι εστίες αυξάνονται από 57.00 σε 70.000, σε μία περίοδο που είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή