Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Σε απεργία διάρκειας το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Απεργία Διαρκείας από Δευτέρα 1/10 
Οι διδάσκουσες και οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρισκόμαστε σε απόγνωση, αντιμετωπίζοντας μια πολιτική που βάζει σε κίνδυνο συνολικά το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και γενικότερα της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης ως κοινωνικού αγαθού και δημοκρατικής κατάκτησης. 
- Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βρίσκεται σήμερα σε ουσιαστική αδυναμία να λειτουργήσει. Με τη διαφαινόμενη κατάργηση των πιστώσεων για...

Το μανιφέστο των εξεγερμένων της Μαδρίτης…

Οι εξεγερμένοι της Μαδρίτης, δεν ξεσηκώθηκαν έτσι απλά και δεν πήγαν έξω από το Ισπανικό Κοινοβούλιο, όπως οι δικοί μας αγανακτισμένοι πέρυσι. Οι εξεγερμένοι της Μαδρίτης, κινούνται βάσει ενός Μανιφέστου που συνέταξαν και προφανώς δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους, μέχρι την τελική δικαίωση.
Φυσικά τα ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ δεν είπαν λέξη για το Μανιφέστο των εξεγερμένων της Μαδρίτης. Έδωσαν στον (υπνωτισμένο από το σύστημα) ελληνικό λαό την εντύπωση ότι επρόκειτο….

Ψαλίδι 38% στο εφάπαξ και διπλή μείωση για 56.000 υπαλλήλους!

Μειωμένα κατά 38% είναι τα νέα ποσά του εφάπαξ για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Σύμφωνα με τον πίνακα που εξασφάλισε και δημοσιεύει ο «ΤτΚ», το ανώτατο ποσό για δημόσιο υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με 35ετία, διαμορφώνεται πλέον στα 39.926,38 ευρώ, και για υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα 29.603,42 ευρώ. Η σχετική διάταξη για τις περικοπές στα εφάπαξ όλων των ταμείων πρόνοιας είναι έτοιμη και κατατίθεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας στη Βουλή. Ειδικά για το Δημόσιο οι μειώσεις θα ισχύσουν για όλες τις αιτήσεις που είναι σε εκκρεμότητα από....

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΜΕ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Ο.Λ.Μ.Ε. 

Ερμού & Κορνάρου 2 
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255 
FAX: 210 33 11 338 
e-mail: olme@otenet.gr                     Αθήνα, 28/9/12 
Στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία όλης της χώρας επικρατεί αναβρασμός σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Ειδικά στα σχολεία της Αττικής, το πρόβλημα της μεταφοράς, απειλεί την ίδια την ύπαρξη των σχολείων. 
Το Υπουργείο Παιδείας με την πολιτική του υπονομεύει τη λειτουργία των σχολείων αυτών, όπως και των γενικών σχολείων σε πολλές περιοχές της ....

Στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία επικρατεί αναβρασμός

Πανελλήνια Ένωση 
Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αθήνα 27/9/2012 
Ενημερωτικό σημείωμα για τον εμπαιγμό του υπουργείου Παιδείας. 
Η αντιπροσωπεία της ένωσης που κλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας από το γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού, μετά από σχετικό μας αίτημα, οφείλει να γνωστοποιήσει σε όλες τις κοινότητες των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, τον απαράδεκτο εμπαιγμό που εκδηλώθηκε από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. 
Ενώ στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία επικρατεί αναβρασμός ανάμεσα στους μαθητές τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, και ειδικά σε αυτά της Αττικής, όπου το πρόβλημα της μεταφοράς με το «μαρτύριο της σταγόνας», απειλεί την ίδια την ύπαρξη των σχολείων, το αρμόδιο της ....

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε. 
Ερμού & Κορνάρου 2 
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255 
FAX: 210 3227382 
e-mail:olme@otenet.gr Αθήνα, 28/9/2010 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τις χιλιάδες εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην πανεργατική απεργία και τα συλλαλητήρια και μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας πλημμύρισαν τους δρόμους στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις πόλεις. 
Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, απέδειξαν ότι λαός και εργαζόμενοι όχι μόνο δεν νομιμοποιούν τη σφαγή των δικαιωμάτων τους, αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν σκληρά, να υπερασπιστούν το δίκιο τους, να αντισταθούν σε όλους αυτούς που θέλουν να τους θυσιάσουν στο βωμό της κρίσης. 
Το ποτάμι της κοινωνικής οργής ξεχειλίζει. Να τελειώνουμε με .....

Το Γυμνάσιο Παναιτωλίου στο πρόγραμμα Comenius

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
Κ. Κανάρη, 30003Παναιτώλιο
Στο Γυμνάσιο Παναιτωλίου κατά τη διετία 2012-14 θα υλοποιηθεί Πολυμερής Σύμπραξη Ευρωπαϊκών Σχολείων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Η αίτηση μας εγκρίθηκε από το ΙΚΥ, έπειτα από αξιολόγηση των αιτήσεων πολλών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στα πλαίσια της δράσης Comenius θα συνεργαστούμε με επτά ευρωπαϊκά σχολεία από διαφορετικές πόλεις και χώρες της Ευρώπης: Istambul (Τουρκία), Albi (Γαλλία), Balatonlelle (Ουγγαρία), Montijo (Πορτογαλία), Plasencia (Ισπανία), Lyski (Πολωνία), Rome (Ιταλία). Τίτλος του προγράμματος είναι:

Κατάληψη μετά μουσικής στο Μουσικό σχολείο Αγρινίου

Καταλήψεων συνέχεια και σήμερα σε σχολικές μονάδες του Αγρινίου, πλήθος τα αιτήματα, μέχρι και για… καπνιστήριο! Διαμαρτυρία το πρωί στο Μουσικό σχολείο, με τους μαθητές όμως να έχουν δικαίως παράπονα για την κατάσταση που επικρατεί

Πέντε συνολικά σχολικές μονάδες στην Αιτωλ/νία τελούν υπό κατάληψη οι τέσσερις στο Αγρίνιο και η μία στο Μεσολόγγι
Την ίδια στιγμή στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άρχισαν να φτάνουν οι λίστες των αιτημάτων και ορισμένα εξ αυτών φαίνεται να στερούνται σοβαρότητας, αφού υπήρξαν μαθητές που διέκοψαν τα μαθήματά τους για να διεκδικήσουν, ανάμεσα στα άλλα…

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΚΤΟΝΩΝΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ…

Γράφει ο Μαγια
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ 1η. Αν κάποιοι αισθάνονται ικανοποίηση από τη χθεσινή κινητοποίηση αυτοί είναι, οι κατοχικές (δάνειες επισήμως) δυνάμεις, ο μνημονιακός θίασος των εγχώριων εντολοδόχων τους, άντε και τα συνδικάτα επειδή έβγαλαν μια ακόμη υποχρέωση,«κλειδώνοντας», κατά την πάγια τακτική τους, τη λαϊκή οργή και ενεργητικότητα στο «μπουκάλι» των κομματικών και συνδικαλιστικών παρελάσεων.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ 2η. Η ηγεσία του ΚΚΕ εξακολουθεί να μη διδάσκεται από ....

Α' ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: Διεξαγωγή επιμορφωτικών ημερίδων στη Ναύπακτο

ΙΠ Μεσολογγίου, 27-09-2012 

Αρ. Πρωτ: 68 
Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
(Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.) 
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 
Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου 
Ελ. Πολιορκημένων 45 
30 200 Ι. Π. Μεσολογγίου 
http://1elmeait.blogspot.com 
Πληρ.: Κατσαρός Κώστας 
Τηλ.: 6972609767 
Θέμα: “Διεξαγωγή επιμορφωτικών ημερίδων” 
Η Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10:00, στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και τη χορηγία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Θέμα της ημερίδας θα είναι: 
“Πρόληψη της Βίας στο Σχολείο: Η Διαμεσολάβηση των Συνομηλίκων”. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια και διάλογο στην ολομέλεια των συμμετεχόντων. 
Εισηγητές θα είναι:

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 
  • ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! 
  • ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 
  • ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ! 

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού και εργαζομένων που πλημμύρισαν τους δρόμους όλης της χώρας στην πανεργατική απεργία της 26ης/9 και τους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν με αγωνιστικό παλμό στα ...

Παρελθόν τα δώρα συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων

Μπορεί οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να μην έχουν καταλήξει επισήμως στο πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ (10,5 δισ. από περικοπές δαπανών και 3 δισ. ευρώ από αύξηση φόρων), ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το «μαχαίρι» σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα μπαίνει βαθύτερα στα «σπλάχνα» της δοκιμαζόμενης κοινωνίας.
Συνολικά, το πακέτο αποτελείται κατά 10,5 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών και 3 δισ. ευρώ από αύξηση φόρων -αρχικά προβλεπόταν 2 δισ. ευρώ από φόρους και 11,5 από δαπάνες).
Η ενίσχυση του φορολογικού κομματιού οφείλεται, σύμφωνα με πηγές του....

Η κατάληψη της ημέρας στο 5ο Λύκειο Αγρινίου

Στο 5ο λύκειο Αγρινίου, στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου υπάρχει σήμερα η μοναδική κατάληψη σε δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο Αγρίνιο. Κτιριακό - υποδομές τα βασικά αιτήματα των μαθητών που παραμένουν στο σχολείο

Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάληψη στο 5ο Λύκειο έχει πολλά αιτήματα κτηρίου και υποδομών, καθώς και ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών παρέμεινε στο χώρο της κατάληψης, 
Τα υπόλοιπα λύκεια, όπως και τα Γυμνάσια, έχουν ......

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κινητά στα σχολεία τέλος, αλλιώς αποβολή

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή σε όλα τα σχολεία να απαγορεύσουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς!

Η απαγόρευση αποφασίστηκε προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα καταγραφής στιγμιοτύπων με video και φωτογραφίες από ..

Ερώτηση για το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων της Ναυπάκτου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου έφερε στη Βουλή ερώτημα με τίτλο: “Ακαταλληλότητα του Κτιρίου του Σχολικού Συγκροτήματος 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Ναυπάκτου, συστέγαση με 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ναυπάκτου και Λειτουργία των Σχολείων σε απογευματινή βάρδια εκ περιτροπής”
Να και τι γράφει η ερώτηση:
Για ακόμα μια φορά, 8 περίπου χρόνια μετά την εμφάνιση μείζονος κτιριακού προβλήματος στο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Ναυπάκτου, παρουσιάζεται έντονο πρόβλημα με τα σχολικά κτίρια του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου στην ίδια πόλη. Πρόβλημα, μάλιστα, που δεν επισημάνθηκε και δεν αναφέρθηκε στο Δήμο Ναυπακτίας από τις Υπηρεσίες του Οργανισμού Σχολικού Κτιρίου αλλά αναδείχτηκε, αρχικά τουλάχιστον, από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων.
Συγκεκριμένα, στις 8 Νοεμβρίου 2011 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με έγγραφό του προς το Δήμο Ναυπακτίας ζητά έλεγχο ...

ΑΓΡΙΝΙΟ 26-9-2012: Η απεργιακή συγκέντρωση των φορέων πλ. Ειρήνης (φωτό)

Η φωτο είναι απο το http://www.agrinionews.gr/
Το ραντεβού ήταν στις 10.30 πμ στην πλατεία Ειρήνης για την απεργιακή συγκέντρωση των εργασιακών επαγγελματικών φορέων δημοσίου - ιδιωτικού τομέα καθώς και των αυτοαπασχολούμενων και των κινημάτων του

Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομικών συγκλόνισαν χτες την πρωτεύουσα της Ισπανίας

Πάνω από 30 τραυματίες - Δεκάδες συλλήψεις 
Χιλιάδες Ισπανοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους χτες Τρίτη 25/9, περικυκλώνοντας το ισπανικό Κοινοβούλιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την σκληρή λιτότητα και τα νέα μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση Ραχόι.
Μέχρι αργά το βράδυ, πάνω από 30 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση γκλομπ και σφαιρών από καουτσούκ για να απωθήσει το πλήθος. Από τους .......

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόσληψη εκπαιδευτικών στα Μουσικά Σχολεία


Πρόσληψη εκπαιδευτικών στα Μουσικά Σχολεία με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου
χρόνου από τον ενιαίο πίνακα προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών μουσικής ανά μουσική
ειδίκευση σχολ. έτους 2012-2013.


ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αντιστοιχία διδακτικών βιβλίων και μαθημάτων Ημερησίου και Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου για το σχ. έτος 2012-2013

Μήπως η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, δυστυχώς, δε δικαιούται δια να ομιλεί; του Θανάση Παπαβασιλείου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Η τραγική οικονομική κατάσταση των περισσότερων Ελλήνων εκπαιδευτικών είναι γνωστή σε όλους αυτούς που έχουν κάποια σχέση με τον κλάδο σήμερα. Κοινός τόπος είναι επίσης και η μιζέρια που χαρακτηρίζει το σύνολο των δασκάλων και των καθηγητών. Εδώ και χρόνια ήμασταν το ανέκδοτο σε αρκετές συζητήσεις που είχαν σαν θέμα την κακομοιριά και την τσιγκουνιά των διάφορων επαγγελματικών κλάδων.
Ευτυχώς στην πορεία αρκετά άτομα και μερικές ομάδες περήφανων εκπαιδευτικών, κατάφεραν με αγώνες και την καθημερινή αξιοπρεπή στάση τους, στους χώρους εργασίας και στην ......

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΘΕΡΜΟΥ

ΘΕΜΑ 1ο: Απεργία 26 του Σεπτέμβρη 
Η ΔΟΕ συμμετέχει στην απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, γιατί: 
· Σχεδιάζουν νέες βάρβαρες περικοπές αλλά και απολύσεις στο δημόσιο τομέα. 
· Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης καταρρέουν μέσα από την περικοπή δαπανών και τον περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων. 
· Η ύφεση και η ανεργία αυξάνονται, οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές μειώνονται, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν και αυτοί επιμένουν στις ίδιες πολιτικές. Οι νέες απαιτήσεις των δανειστών, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά ...

ΣΥΣΚΕΨΗ του ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                  Αγρίνιο, 24 Σεπτεμβρίου 2012 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10 
30 100 Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο 
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641 3 60302 
FAX: 2641 0 48498 
«Η εξέλιξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας» είναι το θέμα της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αγρινίου (πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου
Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες,με την επιστημονική συνεργασία πολλών ειδικοτήτων, όπως λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, συμβούλου οικογένειας, παιδοψυχολόγου και άλλων συνεργαζόμεων ειδικών.
Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, αποτελεί ομάδα επαγγελματιών που συμπαρατάσσονται με ήθος, κατάρτιση,δεξιότητες, εμπειρία και νεανικό ζήλο στην θεραπεία αναπτυξιακών, μαθησιακών προβλημάτων ή...

Το κόλπο για να αδειάσει το Δημόσιο

Σπρώχνουν στη σύνταξη 63.000 δημοσίους υπαλλήλους. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, κλείνει το παράθυρο της 25ετίας και φεύγουν μέσω της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας 30.000 το 2013, άλλοι 30.000 το 2014 και 3.000 ως το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη σύνδεση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 με την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ενός ικανού αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και προκειμένου να μην “κλειδωθούν” στα 67, μελετάται να τους προταθεί άμεση έξοδος.
Όσοι δηλαδή δεν φύγουν μέσα στο 2013 και το 2014 θα “κλειδωθούν” για σύνταξη στα 67!
Παράλληλα, μέχρι το τέλος του έτους, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ....

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

- Όταν οι άνθρωποι θέλουν το κακό,
του δίνουν όψη ν’ αρέσει,
- του δίνουν λόγια χρυσά, που νικούν
με την πειθώ, με το ψέμα,
όταν οι άνθρωποι διαφιλονικούν
τη σάρκα σου και το αίμα.
(“ΥΠΟΘΗΚΑΙ” Κ. Καρυωτάκης.)
Ταυτόχρονα με την εξαγγελία των νέων μέτρων, που πλήττουν και πάλι μισθωτούς, συνταξιούχους αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και με την αναμονή της γενικής απεργίας της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου, κινητοποιήθηκε και ο γνωστός πλέον μηχανισμός εκβιασμού και εκφοβισμού της κοινωνίας αλλά και εξαπάτησής του.
Καταρχήν ο εκβιασμός από την Τρόικα σε συνεννόηση βέβαια με τον Έλληνα υπουργό οικονομικών, η οποία επιβάλλει ρήτρα απόκλισης σύμφωνα με την οποία, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος το 2013, θα...

Μια ελπίδα υπάρχει. Nα συντριβεί ώς τα θεμέλια το σημερινό κομματικό σύστημα και το πελατειακό κράτος.

Άλλο συμφορά και άλλο κακούργημα
Του Χρήστου Γιανναρά
Σε μιαν αναπάντεχη συμφορά (σεισμό, φωτιά, πλημμύρα, λοιμό, ξενική εισβολή και κατοχή) οι άνθρωποι σφίγγουμε τα δόντια και υπομένουμε. Ξυπνάνε απρόσμενες δυνάμεις αντοχής, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αποδείχνεται πολυμήχανο. Oχι ανώδυνα ούτε χωρίς θύματα – η συμφορά έχει κόστος ανθρώπινες ζωές, είναι....πάντοτε απειλή θανάτου. Aλλά έχει τη «λογική» ότι ξεπερνάει τις δυνατότητές μας να την αποτρέψουμε, γι’ αυτό και χαλυβδώνει το πείσμα μας, η ψυχή αντιστέκεται.
H ανεργία δεν είναι συμφορά. Oταν ξεπερνάει τα όρια της παροδικής συγκυρίας και αδρανοποιεί το ένα τέταρτο του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, είναι πολιτικό κακούργημα, κακουργεί την κοινωνία. Tο ........

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΤΡΑ: Ενημερωτικό 12ο: Να κάνουμε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά!-ΕΑΚ για ΠΥΣΔΕ Αχαϊας

Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση (Ε.Α.Κ.) για το ΠΥΣΔΕ Αχαΐας

Ενημερωτικό 12ο: 
Να κάνουμε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά!!! 
Κατεβάστε το ενημερωτικό 12 σε μορφή word: Εnημερωτικό-12_1-βήμαμπροστά από την-φθορά_ΕΑΚΠΥΣΔΕΑΧ_23-9-2012
***** 
Γενική απεργία 26 Σεπτέμβρη: να βουλιάξουν οι δρόμοι & να πάμε πιο πέρα. 
Αν δεν διώξουμε την τρόικα, φως στο «τούνελ» δεν υπάρχει!!! 
Και ενώ η 2η αντιλαϊκή, αντισυνταγματική και εξουθενωτική δανειακή συνθήκη ετοιμάζεται να εφαρμοστεί με το μνημόνιο ΙΙ σε λίγες μέρες, οφείλουμε να υψώσουμε τείχος ατίθασο στις απαιτήσεις των τοκογλύφων, του ευρωπαϊκού, αμερικάνικου αλλά και ντόπιου κεφαλαίου. Έχουμε ρίξει μέχρι τώρα τρεις κυβερνήσεις (Γ. Α. Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμου – Γ. Α. Παπανδρέου - Α. Σαμαρά – Γ. Καραντζαφέρη), άντε να φάμε και την .....

UNESCO: 21 ώρες διδασκαλίας = 84 ώρες δουλειάς γραφείου

Σύμφωνα με πρόσφατη (2012) μελέτη της UNESCO κάθε ώρα διδακτικού έργου ενός καθηγητή αντιστοιχεί σε 4 ώρες εργασίας γραφείου!
Αυτό συμβαίνει διότι η δυσκολία μίας εργασίας καθορίζεται κατά βάση από το πλήθος και τη δυσκολία των αποφάσεων που καλείται να λάβει ο εργαζόμενος κατά τη διάρκειά της.

Σικάγο: Χτυπώντας το Νεοφιλελευθερισμό


Του Paul Street* - Μεταφράζει η Κροτ 
Είναι πολύ αξιοσημείωτη η απεργία που γίνεται αυτές τις μέρες από το Συνδικάτο Εκπαιδευτικών στο Σικάγο του Rahm Emmauel. Ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα είναι η αξιολόγηση της απόδοσης των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με το καινούριο σύστημα, που συνδέει ασφυκτικά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με τους βαθμούς των μαθητών στα τεστ, σχεδόν ένα τρίτο των εκπαιδευτικών της πόλης απειλούνται με απόλυση. 
Όπως και σε πολλά άλλα σχολεία της χώρας, έτσι και στο Σικάγο, οι εκπαιδευτικές αρχές έχουν καταστήσει τους βαθμούς των μαθητών σε τυποποιημένα τεστ, ως το βασικό κριτήριο αξιολόγησης, σχετικά με το αν ένας δάσκαλος μπορεί να παραμείνει στη θέση του ή όχι.


Σικάγο: Χτυπώντας το Νεοφιλελευθερισμό
Ένα μεγάλο πρόβλημα αυτής της μεθόδου είναι το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να ασκήσουν κανένα έλεγχο στις παραμέτρους που σοβαροί ερευνητές έχουν αποδείξει πως έχουν καταλυτική επίδραση στην απόδοση των μαθητών σε αυτά τα τεστ - δηλαδή το οικογενειακό τους περιβάλλον, τη γειτονιά στην οποία ζουν και την ταξική τους θέση. Όπως παρατήρησε ο Gary Orfield από το Πρόγραμμα Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Ηarvard, πριν από έντεκα χρόνια: "Όταν οι μαθητές έρχονται στο σχολείο νηστικοί, εξαντλημένοι ή τρομαγμένοι, όταν αλλάζουν σχολεία συχνά επειδή οι γονείς τους αντιμετωπίζουν τη μια έξωση μετά την άλλη, όταν δεν έχουν κανέναν στο ...

Πρόσκληση σε Δράση: GLOBAL STRIKE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

GLOBAL STRIKE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 
Oct.18th & Nov.14-22ος 2012

Καλούμε για μια παγκόσμια απεργία Εκπαίδευση. Είναι η πρώτη φορά που μια απεργία της εκπαίδευσης είναι να συντονίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα UNITE στην αλληλεγγύη, γιατί δεν έχει σημασία πού ζούμε, αντιμετωπίζουμε το ίδιο αγώνα ενάντια εθνικό κράτος και το κέρδος με γνώμονα τα συμφέροντα και την κυριαρχία τους στην εκπαίδευση.
Η αύξηση των διδάκτρων, περικοπές στον προϋπολογισμό, η εξωτερική ανάθεση, το κλείσιμο των σχολείων, καθώς και τα άλλα φαινόμενα που συνδέονται με την αυξανόμενη εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Μόνο με την ένωση σε παγκόσμιο επίπεδο θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε και να καταστεί δυνατή η ελεύθερη χειραφετητική εκπαίδευση για όλους.
Είμαστε όλοι αγωνίζονται ενάντια στις περικοπές στην εκπαίδευση. Οι περισσότεροι από εμάς πνίγονται στα χρέη των φοιτητών. Η αυξανόμενη πίεση να εκτελέσει κάνει ακριβώς μας άρρωστοι και οι περιορισμοί για την εκπαίδευση και την συνεχώς αυξανόμενη δίδακτρα, μεταξύ άλλων εμποδίων, να μας κάνει να θυμωμένος! 
Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση δεν έχει.....

Το street painting αρχίζει την Πέμπτη - ζωγραφική στο δρόμο στο Αιτωλικό

Street Painting για 5η χρονιά στο Αιτωλικό

Αυτή τη φορά, θα επιχειρήσουμε να συνεργαστούμε με τη νεολαία, να δείξουμε πράγματα, και να δημιουργήσουμε από κοινού. Οι μέρες δημιουργίας θα είναι 4, δηλαδή από Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου μέχρι και Κυριακή 30.
Οι ώρες που προτείνονται είναι, από 2,30 μ.μ. μέχρι 7,30 μ.μ. αλλά εάν ....

Η θρησκευτική διάσταση της οικονομικής κρίσης*...

Η αντίθεση ανάμεσα στον «ενάρετο» Βορρά και στον «άσωτο» Νότο αντικατοπτρίζει το ιστορικό σχίσμα μεταξύ Προστεσταντισμού και Καθολικισμού, σημειώνει ο Ιταλός αρθρογράφος και ειδήμων σε θέματα Βατικανού Massimo Franco. 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Ιταλική Corriere della Sera. Αποτελεί ουσιαστικά μια αντι-θέση και όχι θέση, όντας απάντηση σε Γερμανό σχολιαστή. 
Στο Διαδίκτυο το άρθρο σχολιάστηκε μάλλον αρνητικά, σαν “συναισθηματικό” και “υπερβολική αντίδραση». Επιλέξαμε την παρουσίασή του επειδή έχει ενδιαφέρον το ποια μορφή και τροπή παίρνει ο δημόσιος λόγος στον «Ιταλό ασθενή». Και συνοδεύεται από έναν εξαιρετικό χάρτη που εξηγεί πολλά. Η Ιταλία, λόγω μεγέθους και συστημικού κινδύνου που αντιπροσωπεύει, ίσως διασωθεί χωρίς τους βαρείς όρους του ελληνικού μνημονίου. Αλλά εξωθείται βίαια στο περιθώριο του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου. 
Επισημαίνουμε το πόσο εύκολα ξαναβγαίνουν τα, φραστικά ακόμα, μαχαίρια από τις θήκες σε μια ήπειρο με παρελθόν. Η Γιουγκοσλαβία είναι πάντα δίπλα μας για να θυμίζει...

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ, ΠΕΛΕΤ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ, ΣΟΜΠΕΣ)

Eναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης αναζητούν οι καταναλωτές, καθώς η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου στο 1,40 με 1,60 ευρώ το λίτρο καθιστά το κόστος δυσβάσταχτο. Kαυσόξυλα, πέλετ, φυσικό αέριο για όσους έχουν δυνατότητα σύνδεσης, κλιματιστικά και κάθε άλλου είδους ηλεκτρική συσκευή επιστρατεύονται ως οικονομικότερες λύσεις για να βγει ο χειμώνας που όλοι εύχονται να αργοπορήσει και να είναι ήπιος.

Tι εξοικονόμηση όμως προσφέρουν οι εναλλακτικές πηγές για θέρμανση; H δαπάνη για θέρμανση, λένε οι ειδικοί εξαρτάται πρωτίστως από τη μόνωση της κατοικίας, οπότε οι πρώτες παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση θα πρέπει να ξεκινήσουν από εκεί. Tα στοιχεία που δίνουν είναι άκρως πειστικά, για να θερμανθεί μια μονοκατοικία με μόνωση θα πρέπει να...

Απάντηση Μανιτάκη για το συγγενικό του πρόσωπο

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διευκρινίζονται τα εξής:
Ο κ. Χαράλαμπος Κουταλάκης είναι Λέκτορας Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το 2005 και εξαιτίας της επιστημονικής του ειδίκευσης και της τεχνοκρατικής του κατάρτισης στα ζητήματα αναδιοργάνωσης των δημοσίων υπηρεσιών, ορίστηκε τον Φεβρουάριο του 2012, μετά από εισήγηση του τότε Υπουργού Δ.Μ.&Η.Δ., ως εμπειρογνώμονας / μέλος της υποστηρικτικής ομάδας του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αμισθί. Για...

Ταρακουνιέται η Ελλάδα. Πέντε σεισμοί σε λίγες ώρες…

Πέντε σεισμοί έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής στο ελλαδικό χώρο μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Στις 09:15 σήμερα το πρωί εγινε σεισμός 12 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Κόνιτσας, μεγέθους 4,5, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, 4,8 Ρίχτερ το Ευρωμεσογειακό και 4,9 το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο.
Στις 06:51 ο εγκέλαδος ταρακούνησε την περιοχή Νοτιοδυτικά της Κάσου, μεγέθους 4 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, 4,2 Ρίχτερ από το ....

Συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου στο περιοδικό CRASH και τον Δημήτρη Κωνσταντάρα.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα 

(Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου στο περιοδικό CRASH)
Για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, το έχει πει πρόσφατα:
«Αν σκεφτόμαστε σαν κακομοίρηδες δεν θα πάμε μπροστά. Αν όμως πούμε ότι «αυτό είμαστε και θα μείνουμε και θα αγωνιστούμε» , θα μας σεβαστούν ακόμα περισσότερο αλλιώς η Μεσόγειος θα γίνει Περσικός κόλπος. Θα πρέπει να τα δούνε οι μεγαλύτεροι, να σκεφτούν, να συμβουλέψουν.
Ναι, αυτά που πήραμε να τα δώσουμε, είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε.»
- Στη σημερινή τραγική συγκυρία που ζει η χώρα μας, ποιες είναι οι πιο βασικές, αποφασιστικές σας πρωτοβουλίες και τα άμεσα σχέδιά σας, δεδομένου ότι έχετε αποδείξει ότι είστε αποφασιστικός;
Η Χριστιανική πίστη είναι πράξη. Όμως η Χριστιανική Πίστη δεν είναι θεωρία ούτε ιδεολογία. Είναι βίωμα, είναι πράξη, είναι άσκηση αγάπης και φιλανθρωπίας. Όλη η εκκλησία μας, στηριγμένη από το λαό μας, αυτό κάνει σήμερα. Απ΄ άκρου εις άκρο της Ελλάδος. Στην Αρχιεπισκοπή για παράδειγμα, χιλιάδες μερίδες φαγητού διανέμονται κάθε μέρα. Με το πρόγραμμα «Δέμα στο....

Φρούτα-λαχανικά: Άπλυτα και σε σακούλα στο ψυγείο-Οδηγίες συντήρησης

Πόσες φορές έχετε ανακαλύψει πως τα φρούτα ή τα λαχανικά που βάλατε στο ψυγείο χάλασαν πριν προλάβετε να τα φάτε; Αιτία δεν είναι κατ’ ανάγκην η αφηρημάδα σας: υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που μπορεί να μειώσουν δραστικά την διάρκεια ζωής τους.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ασφαλείας των Τροφίμων & Εφηρμοσμένης Διατροφής της Υπηρεσίας Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και με τον οργανισμό Meals Matter της Καλιφόρνια, η διάρκεια ζωής των φρέσκων φυτικών τροφίμων επηρεάζεται σημαντικά από τον τρόπο φύλαξής τους.
Η καλύτερη θερμοκρασία για τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά είναι 5 βαθμοί Κελσίου, δηλαδή η συντήρηση του ψυγείου. Να προτιμάτε τις .....

ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία για τις συνχώνευσεις και καταργήσεις νοσοκομείων

Σε «είδος πολυτελείας», για τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής Κοινωνίας, μετατρέπεται η δημόσια Υγεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, τις οποίες -με εμμονή- εξακολουθούν να προωθούν Τρόικα και Συγκυβέρνηση. 
Η μνημονιακή αντιμετώπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, η οποία έχει ως μοναδικούς στόχους τη δραστική περιστολή δαπανών και την ικανοποίηση των απαιτήσεων της Τρόικας και αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας σε υπηρεσίες Υγείας και τη ...

Οι προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής - Ολα τα ονόματα

«Προσλήψεις επτακοσίων πέντε (705) Δασκάλων ΕΑΕ και εκατόν ογδόντα πέντε (185) Νηπιαγωγών ΕΑΕ σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) και Τμήματα Ένταξης (Τ.Ε) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως προσωρινών Αναπληρωτών ΕΑΕ, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου για το διδακτικό έτος 2012-2013» 


Δείτε όλα τα ονόματα στο συνημμένο αρχείο σε pdf :

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Κοινοβουλευτική Ομάδα 
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155 
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410 

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, 
Εσωτερικών και Οικονομικών 
Θέμα: Για τις μετακινήσεις των μαθητών 
Από το άνοιγμα των σχολείων τη νέα χρονιά χιλιάδες μαθητές σ’ όλη τη χώρα κινδυνεύουν να μείνουν στα σπίτια τους γιατί δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί η μεταφορά τους προς και από τα σχολεία στους περισσότερους δήμους της χώρας. 
Μετά τον Καλλικράτη και την εφαρμογή του αυτόνομου αποκεντρωμένου σχολείου της αγοράς, προσπαθούν να μεταφέρουν την ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών στους γονείς (επιδοτώντας τους με 0,35 ευρώ/ χιλιόμετρο) καθώς πολλοί διαγωνισμοί που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άγονοι. Η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία όπως και μια σειρά άλλες κεντρικές αρμοδιότητες του κράτους με τον...

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗ, ΑΝΙΨΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Είναι το «δεξί χέρι» του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη. Είναι ο άνθρωπος που θα κρίνει την τύχη χιλιάδων συμπολιτών μας που κατέχουν μια θέση στον «ήλιο» του Δημοσίου. Του ιδίου η τύχη, όμως, με πέντε θέσεις στο Δημόσιο δε φαίνεται να βρίσκεται σε κίνδυνο. Άλλωστε, ο κ. Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κουταλάκης τυγχάνει να έχει και «μπάρμπα στην Κορώνη»: είναι ο γιος της αδελφής τού υπουργού Α. Μανιτάκη.
Ποιες είναι οι θέσεις που κατέχει ο κ. Κουταλάκης στο Δημόσιο; Είναι...

Σχετικά με το ωράριο εκπαιδευτικών που διατίθενται στην Α/θμια Εκπ/ση


   Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mailolme@otenet.gr 
Αθήνα, 21/9/12

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (2o)
Σχετικά με το ωράριο εκπαιδευτικών που διατίθενται στην Α/θμια Εκπαίδευση
Επανερχόμαστε στο θέμα του ωραρίου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διατίθενται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σάς ενημερώνουμε ότι ισχύει το ωράριο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (21 ώρες, με ανάλογη μείωση με τα έτη υπηρεσίας).
Από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 14 παρ. 13 του Ν. 1566/1985 και 48 παρ. 3 του Ν. 2413/1996, προκύπτει ότι το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κλιμακώνεται ανάλογα με ....

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με την αδυναμία λειτουργίας των σχολείων ειδικής αγωγής

«Για άλλη μια χρονιά το κουδούνι δεν χτύπησε για όλους τους μαθητές. Τα παιδιά που φοιτούν στα ειδικά σχολεία της χώρας παρέμειναν στα σπίτια τους γιατί πολλοί δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. Για άλλη μια χρονιά, στα μέσα του Σεπτέμβρη, δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, ούτε ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία, ενώ έχει ναυαγήσει η μεταφορά των μαθητών προς αυτά. Οι οικογένειες βιώνουν τις δυσμενείς συνέπειες της οικονομικής κρίσης με ιδιαίτερη ένταση, αγγίζοντας συχνά τα ....

Συμμετοχή Μουσικού Σχολείου Αγρινίου στο πρόγραμμα Comenius

ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ 
2ο ΧΛΜ. Ε.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, ΑΓΡΙΝΙΟ - 30100 
ΤΗΛ.: 2641053595 • FAX: 2641044485 
Ιστοσελίδα: http://gym-mous-agrin.ait.sch.gr
E-mail: mail@gym-mous-agrin.ait.sch.gr
Αγρίνιο, 21/09/2012 
Έγκριση συμμετοχής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου στο πρόγραμμα Comenius από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) 
Το Μ.Σ.Α. θα συμμετέχει για δύο σχολικά έτη (2012 – 2013 και 2013 – 2014) σε Πολυμερή Σχολική Σύμπραξη στο πλαίσιο του προγράμματος Διά Βίου Μάθηση / Comenius. 
Η σύμπραξη, που έχει τίτλο «OF FOLK MUSIC AND MEN», διοργανώνεται από το Affan Anadolu Lisesi στην Τραπεζούντα και συμμετέχουν συνολικά 6 σχολεία:

Τα 20 μέτρα που θα αλλάξουν προς το χειρότερο την καθημερινότητά μας - Όλα όσα έχουν "κλειδώσει"

- Τέλος τα δώρα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους 
- Σύνταξη στα 67 από τα 65 που είναι σήμερα
- Μειώνονται τα ειδικά επιδόματα αναπήρων και νεφροπαθών
Μπορεί τα μέτρα να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα αλλά ένα μεγάλο μέρος του πακέτου έχει συμφωνηθεί. Αυτό τουλάχιστον επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ο υπουργός Οικονομικών μετά τις συσκέψεις με την τρόικα αλλά και με τους κυβερνητικούς εταίρους.
Το τραγικό είναι ότι μεταξύ αυτών των μέτρων περιλαμβάνονται και περικοπές σε κοινωνικές ομάδες όπως οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες από ανίατες ασθένειες. Επίσης μπαίνει νέο μαχαίρι σε συντάξεις, καθιερώνεται η νεου τύπου εφεδρεία και υπάρχουν και άλλα πολλά που δεν ....

Ζητείται ελπίς! του Γιώργου Καββαδία

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

Σην κόλαση, όπως την περιγράφει ο Δάντης στη «Θεία Κωμωδία» υπάρχει η επιγραφή: «Εσείς που μπαίνετε, ξεχάστε κάθε ελπίδα». Αυτό περιγράφει και τη σημερινή πραγματικότητα, αφού ο λαός και η χώρα αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική και κοινωνική οπισθοδρόμηση. 
Η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης εντείνει τον κοινωνικό πόλεμο και απειλεί να καταδικάσει το λαό σε αργό θάνατο εκποιώντας και την ίδια τη χώρα. Όσο πιστευτές ήταν οι προεκλογικές δεσμεύσεις για «επαναδιαπραγμάτευση» ή «απαγκίστρωση» από τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο 2, άλλο τόσο πιστευτές είναι και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι:...

Ποιοι “καίγονται” από τη σύνταξη στα 67

Το μέτρο αυτό θα ωθήσει χιλιάδες εργαζόμενους σε έξοδο, ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις και να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων έως το 2015. Τι σημαίνει το νέο καθεστώς για τα Ταμεία του Δημοσίου.
Αύξηση του εργάσιμου βίου κατά δύο χρόνια με ένταξη στα νέα αυξημένα συνταξιοδοτικά όρια, που αναμένεται να αποφασιστούν από την κυβέρνηση, θα προβλέπεται ως “πέναλτι” για όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 και δεν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα συνταξιοδοτικής ωρίμανσης.
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει κίνητρο προκειμένου να “ωθήσει” προς τη σύνταξη χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο και να αποφύγει τις απολύσεις, επιτυγχάνοντας τον στόχο των 150.000 φυσικών αποχωρήσεων μέχρι το 2015.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Έθνος” το νέο καθεστώς που θα οδηγήσει σε μαζική έξοδο από το Δημόσιο αναμένεται να λειτουργήσει ως “βόμβα” στα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων του Δημοσίου. Αυτή τη στιγμή περίπου ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜ Α ΤΟΥ 2009!

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ…

Όταν η ΕΛΛΗΝΙΔΑ που αποκάλυψε τον ρόλο της ΕΛΣΤΑΤ στο πραγματικό και όχι το πλασματικό έλλειμα του κράτους, που οδήγησε δια χειρός Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τη χώρα μας στο ΔΝΤ και τον ελληνικό λαό στην φτώχεια και την απόγνωση, εμπιστεύεται στα attikanea μια αποκάλυψη που θα ταράξει και τους εδώ υπηρέτες του ΔΝΤ, αλλά και το ίδιο το ΔΝΤ, τότε μόνο τιμή περιποιεί για μας η εμπιστοσύνη της.
Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, η Καθηγήτρια Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημνίου Μακεδονίας και πρώην Μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε αποκαλύψει τρομακτικά στοιχεία για την ΕΛΣΤΑΤ και τον ρόλο της. 
Σήμερα, μέσα από τα attikanea κάνει ένα ακόμη βήμα.
Αποκαλύπτει το πραγματικό έλλειμμα του 2009 (!!!!) και αυτό, αποτελεί κυριολεκτικά μια ΒΟΜΒΑ στα σαθρά θεμέλια των κομμάτων που ψήφισαν το Μνημόνιο και όλων αυτών που τρία χρόνια τώρα το υλοποιούν με τις ....