Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΣΤΗ ΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (1€)

Κατατέθηκε σήμερα στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου για λογαριασμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 από δικαστικό επιμελητή το εξώδικο του (1€) για τα μη ανταποδοτικά τέλη κυκλοφορίας, για λογαριασμό της Ομάδας πολιτών του Αγρινίου. 
Την ερχόμενη εβδομάδα ετοιμάζεται νέο κύμα για να προσέλθει για τον ίδιο σκοπό, μετά την παράταση που έχει δοθεί.
Η Απόδειξη των ισχυρισμών του κινήματος για.....

Πρωτοχρονιά του Γιάννη Ποταμιάνου

Πρωτοχρονιά
Πρωτοχρονιά
Μεγάλος συνωστισμός 
          στους πάνω δρόμους 
Έλκηθρα ανεβοκατεβαίνουν 
          φορτωμένα 
Κι ο χιονιάς χαμογελαστός 
         σαν Αι Βασίλης 
Καίει ο βοριάς 
         τα γυμνά χέρια των παιδιών 
Τα μαυρισμένα 
         απ το κρύο δάχτυλα 
χαϊδεύουν ένα νεογέννητο 
         στη φάτνη 
Το νεογέννητο χαμογελάει 
        Εγώ κλαίω γιατί βλέπω 
τα πάθη να ‘ρχονται 
        Μια δεκαεξάχρονη μάνα κλαίει 
τα βάσανα του κόσμου 
        Εγώ κλαίω τα δικά της βάσανα 
Μέρες γιορτινές 
       που η πίκρα διαστέλλεται, 

ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ !!!!!!!!!

Τίποτα δεν είναι όπως παλιά, τίποτα δεν έχει μείνει από κείνη την ζεστασιά των ανθρώπων, εκείνη την ζεστασιά που έκανε τον χειμώνα καλοκαίρι μέσα στις καρδιές μας. 
Τίποτα δεν έχει μείνει από την ζωντάνια των ανθρώπων, εκείνη την ζωντάνια που την έβλεπες από τον έφηβο που ξεκινούσε να ονειρεύεται τα πρώτα του όνειρα, μέχρι τον παππού που περπατούσε με ψηλά το κεφάλι γεμάτος περηφάνια.
Τίποτα δεν έχει μείνει από τις παρέες των φίλων, εκείνες τις παρέες που κάθε χρόνο στις γιορτές μαζευόταν στα χωριά για να τραγουδήσουν, να πιουν λίγο κρασί, να μοιραστούν τον χρόνο που πέρασε και να ευχηθούν για τον επόμενο. 
Τίποτα πλέον δεν είναι είναι όρθιο, και δεν μιλάω για τα .....

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Για τα έτη 2010 και 2011 το κράτος εισέπραξε 2,8 δισ από τα τέλη κυκλοφορίας και 21 δισ από την αγορά και χρήση του αυτοκινήτου!!!!

  • Μια επίκαιρη απάντηση στον Βενιζέλο (ως υπουργό οικονομίας) για τα τέλη κυκλοφορίας:
  • Πόσα από αυτά έφτασαν στις ελληνικές καρμανιόλες? 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει δεκτά παγίως στη νομολογία, αλλά και κατά τη δημοσιονομική θεωρία φόρος είναι η αναγκαστική παροχή που επιβάλλεται στους πολίτες, χάριν των κρατικών σκοπών και χωρίς ειδικό αντάλλαγμα, ενώ το ανταποδοτικό τέλος αποτελεί, όπως και ο φόρος, αναγκαστική παροχή, που όμως καταβάλλεται από τους πολίτες έναντι ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ, δηλαδή έναντι ειδικής προς αυτούς παρεχόμενης δημόσιας υπηρεσίας. Η συμμετοχή στη δαπάνη αυτή αποτελεί το.....

Η ΕΛΑΣ βγήκε… παγανιά για τους φοροοφειλέτες!

Στο κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου επιστρατεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία με μπλόκα στους δρόμους αναζητά πλέον όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Έπειτα από απόφαση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, περιπολικά και μοτοσικλέτες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας, εφοδιασμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν πρόσβαση στο Taxis, στήνουν μπλόκα σε οδηγούς και διενεργούν ελέγχους όχι σχετικούς με το δίπλωμα αλλά τσεκάροντας τα χρέη τους.
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, κάθε οδηγός που ελέγχεται οφείλει να ........

Μια πόλη 100.000 κατοίκων έτριψε τις πινακίδες των αυτοκινήτων της στις μούρες των χαρτογιακάδων

Μια ολόκληρη πόλη καταθέτει τις πινακίδες της, την ώρα που ο Γραμματέας Θεοχάρης των Πληροφοριακών Συστημάτων και δύο αυγά Τουρκίας εμφανίζεται στα κανάλια πιο συχνά από την Μιμή Ντενίση. Πάνω από 100.000 συμπολίτες μας έτριψαν στη μούρη του διεφθαρμένου κράτους - που σαν Ναπολιτάνικη Μαφία κυνηγάει ακίνητα και αυτοκίνητα - τις πινακίδες τσακίζοντας τα έσοδα που ανέμεναν τα κολλεγιόπαιδα και οι χαρτογιακάδες υπουργοί και Φαρισαίοι οι οποίοι έχουν κάνει τις ζωές μας εξισώσεις επί χάρτου.

Το 2013 θα είναι η 3η και φαρμακερή χρονιά στη διάρκεια της οποίας τα πειραματόζωα δεν έχουν άλλη επιλογή από το να σταματήσουν κάθε διαδικασία πληρωμής που μεταφράζεται σε έσοδα από φόρους γα το ....

Απανθίσματα των Κυριακάτικων εφημερίδων (Lagarde)30/12/2012

γραφει ο αρισταρχος
Θα απανθίσω σήμερα μόνον ότι αναφέρεται στην περίφημη Lagarde list που μας απασχολεί εδώ και τόσο καιρό. Όλοι, κυβερνώντες και παρεξουσιαστές βρίσκονται πάνω στο σανίδι και φωτίζονται με τους προβολείς της δημοσιότητας. Τους βλέπουμε όλους έναν προς έναν. Τα φώτα είναι δυνατά και δεν αφήνουν σκιές. Μόνο που αυτοί, είναι οι τυφλωμένοι και δεν μπορούν να δουν το ακροατήριο. Να δουν την κατάντια του, την καταστροφή του. Ένας από τους “ευφυείς ” πρωταγωνιστές έβγαλε ξαφνικά φωνή μεγάλη “Λίστα Λαγκάρντ!”. Έκανε ένα γύρω ο κεντρικός προβολέας με μεγάλη ταχύτητα και δεν μπορέσαμε να δούμε παρά ......

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Το μυστικό των Παπακωνσταντίνου από την εποχή της Κατοχής

Γιατί ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ακολούθησε τις πολιτικές επιλογές του θείου του Μιχάλη για τα κατοχικά δάνεια και τώρα επιχειρεί να προστατεύσει τις εξαδέλφες του, Ελένη και Μαρίνα
Η πατρίδα οφείλει πολλά στον μεγάλο ερευνητή Δημοσθένη Κούκουνα που αποκάλυψε με θάρρος όλους τους δοσίλογους της κατοχής και τους συνεργάτες των εισβολέων.
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Η εμπλοκή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η γραπτή δήλωση που έστειλε από την Ολλανδία λέγοντας πως δεν θα γίνει εξιλαστήριο θύμα αυτής της ιστορίας και η διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που έφυγε προς όλα τα ΜΜΕ διαμορφώνουν νέα δεδομένα.
Από τη μια πλευρά το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εμφανίσει στην κοινή γνώμη πως εισήλθε σε διαδικασία «εσωτερικής καθάρσεως» γι’ αυτό και διέγραψε τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ωστόσο για κάποιο άλλο πρόσωπο που έπαιξε σημαντικότερο ρόλο, ίσως και εν αγνοία εκείνου που δεν θέλει να παίξει το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος, από..........

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Νέος γύρος απολύσεων στο Δημόσιο το 2014

Ακούγοντας κανείς τους επιτελείς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να περιγράφουν την πορεία του εγχειρήματος της διαθεσιμότητας και της επιχείρησης για δραστική μείωση του αριθμού των υπαλλήλων στο Δημόσιο, θα υπέθετε ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως απλή διαδικασία και αυτό γιατί αφενός ο αριθμός μειώνεται με τις μαζικές αποχωρήσεις και αφετέρου γιατί όσοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα επανατοποθετούνται σε νέες θέσεις και μάλιστα εντός ενός μηνός. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Μία απλή ανάγνωση του κειμένου της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Μνημόνιο, αποδεικνύει πέρα πάσης αμφιβολίας ότι όχι μόνο περιμένει να.....

22 χρόνια από τη δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα

Δεν πρόκειται για μια εθιμοτυπική υπόμνηση ούτε για μια απόπειρα εξιδανίκευσης. Πρόκειται για μια συνειδητή προσπάθεια να ξεπεράσουμε το παρελθόν κατανοώντας τις συνθήκες που το δημιούργησαν και εξαλείφοντας όλες εκείνες τις μήτρες που προκάλεσαν τον πόνο και την οδύνη. Και αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μόνον όταν μετασχηματίσουμε τον ιστορικό χρόνο σε.......

ΕΠΕ: Προμήθεια και Εγκατάσταση Κινητών Εργαστηρίων Πληροφορικής

Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας
Κοδριγκτώνος 33, 5ος όροφος
ΤΚ 10434, Αθήνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Προμήθεια και Εγκατάσταση Κινητών Εργαστηρίων Πληροφορικής»
Αθήνα, 24-12-2012
Από τις αρχές του Δεκέμβρη, πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας δια της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων, προτίθεται να προβεί στην προμήθεια 1138 “κινητών εργαστηρίων Πληροφορικής” για κάποια Δημοτικά Σχολεία της χώρας και άλλων 1760 για όλα τα Γυμνάσια της χώρας, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 21.5 εκ. Ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχο έργο είχε.......

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!


- Τι είναι τελετή;, είπε ο μικρός πρίγκιπας.
- Είναι κι αυτό κάτι που πολύ παραμελήθηκε, είπε η αλεπού. Είναι αυτό που κάνει τη μια μέρα να μη μοιάζει με τις άλλες, τη μια ώρα με τις άλλες ώρες. Οι κυνηγοί μου, λόγου χάρη, έχουν μια τελετή. Κάθε Πέμπτη χορεύουν με τις κοπέλες του χωριού. Γι' αυτό η Πέμπτη είναι θαυμάσια μέρα! Μπορώ και κάνω μια βόλτα ως τ' αμπέλι. Αν χόρευαν οι κυνηγοί όποτε και να 'ναι, όλες οι μέρες θα μοιάζαν μεταξύ τους, κι εγώ δε θα είχα καθόλου διακοπές. 
Η τελευταία Κυριακή του χρόνου επιλέχτηκε για να γίνει η δεύτερη εργάσιμη Κυριακή για το 2012, προάγγελος της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας το 2013, κατά τις επιταγές της ΤΡΟΙΚΑΣ εξωτερικού και εσωτερικού. Βάλθηκαν, κόντρα σε όλα (και θα το εξηγήσουμε στη συνέχεια αυτό), όχι ....

Πάτρα: Πολίτης μηνύει το Τ.Π.Δ.για άρνηση παραλαβής δήλωσης-κατάθεσης 1€ για τα τέλη κυκλοφορίας

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στην Πάτρα, παρανόμησε. Αρνήθηκε να παραλάβει την αίτηση-δήλωση-κατάθεση 1€ για τα τέλη κυκλοφορίας.

ΟΑγωνιστής συμπολίτης μας Απόστολος Ζέρβας, δεν λούφαξε, και χθές, κατέθεσε μήνυση στο Τ.Π.Δ., της οποίας το περιεχόμενο, παρατίθεται παρακάτω:
1 ΜHΝYΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ Κ.Λ.Π. ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Αποστόλου Ζέρβα του Αντωνίου , Υπαλλήλου ΔΕΥΑ ΠΑΤΡΑΣ, κάτοικου Πατρών (οδός Αρόης αρ. 50)
KATA
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΕΘΥΝΤΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
2. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΛΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
3. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
4. Του Προέδρου ή Προϊσταμένου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα.
5. Του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών ή Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών ή Υφυπουργό Οικονομικών, και
6. Παντός άλλου Υπευθύνου, άμεσου ή έμμεσου συνεργού και ........

Ο Επιθεωρητής, το γαϊδούρι, ο δάσκαλος και τα κόμ(μ)ατα...

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΗΤΕ...ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ !!!
Την περίοδο του Εθνικού διχασμού στην Κρήτη, ένας επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης ανέβαινε μ' ένα μουλάρι σ' ένα ορεινό και δύσβατο χωριό, για να επιθεωρήσει τον εκεί δάσκαλο.
Στο δρόμο που επήγαινε συναντά έναν αγωγιάτη και τον ρωτά: «Δε μου λες, πατριώτη, ο δάσκαλος τι είναι; Βενιζελικός ή Bασιλικός;». «Βενιζελικός», απαντά ο αγωγιάτης. «Α, το γαϊδούρι» σχολίασε ο επιθεωρητής.
Ο αγωγιάτης όμως ήταν Βενιζελικός και φίλος του δασκάλου και έτρεξε να μεταφέρει στον δάσκαλο τη στιχομυθία. «Το και το, δάσκαλε. Σε είπε γαϊδούρι».
Την επομένη μπαίνει ο επιθεωρητής στην τάξη και ρωτά το .....

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Τυπώνουν αλλά δεν πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας

Ενώ οκτώ στους δέκα τύπωσαν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας, μόλις το 40% τα έχουν πληρώσει, όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Μέχρι την Τετάρτη είχαν καταγραφεί 4,5 εκατομμύρια εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr σε σύνολο 5,5 ιδιοκτητών οχημάτων.
Οι εισπράξεις όμως είναι πολύ κάτω αφού μετά βίας φτάνουν τα 520 εκ. Ευρώ, όταν θα έπρεπε να είναι 1,25 δις ευρώ.
Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου (θα δοθούν παρατάσεις.... για να πάρουν ότι μπορέσουν... σίγουρα), ενώ είναι πλέον διαθέσιμη η εφαρμογή ανάκτησης ....κωδικού πληρωμής τελών κυκλοφορίας και μέσω κινητών τηλεφώνων με σύστημα android. Σιγά μην πάρω.....

Πριν βρεθούν, θέλουν να τα αρπάξουν...

Η αλήθεια για τους υδρογονάνθρακες και τον ορυκτό πλούτο...
Kαθώς η βίδα της εξάρτησης βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον κορμό και μετατρέπει τη χώρα σε νεοαποικία, απόλυτα ελεγχόμενη οικονομικά από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα EE και HΠA, έρχεται στο προσκήνιο μιας εν δυνάμει εκμετάλλευσης, ο ορυκτός πλούτος του ελληνικού υπεδάφους, και ιδιαίτερα οι διαβόητοι υδρογονάνθρακες. 
Παράλληλα, τα ερευνητικά σκάφη των πετρελαϊκών εταιριών ερευνών, Schlumberger και Petroleum Geo Services, που έχουν αναλάβει το έργο της γεωφυσικής διασκόπησης, αλωνίζουν το Iόνιο και το Aιγαίο, προσπαθώντας να εντοπίσουν και να ξεκαθαρίσουν όλες τις παραμέτρους των πιθανολογούμενων ενεργειακών κοιτασμάτων. 
H «απόρρητη» εισήγηση στον πρωθυπουργό για φυσικό αέριο και πετρέλαιο των A. Φώσκολου, H. Kονοφάγου και N. Λυγερού, η Έκθεση Kατράκη, η Έκθεση της Deutsche Bank, η επιστημονική έκδοση του Journal of Environmental Science and Engineering, το Kαναδικό Iνστιτούτο Γεωλογίας (Canadian Geological Survey), οι συνεχείς αναφορές των Reuters και Bloomberg στο θέμα, η αθρόα αρθρογραφία στον Tύπο, η υφέρπουσα σπερμολογία κ.α., επιχειρούν αφʼ ενός να ...............

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Οι εκπρόσωποι του υπ. Παιδείας στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Υπουργείο Παιδείας
Γενική Διεύθυνση Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης, Διεύθυνση διοικητικού, τμήμα Α' Προσωπικού
Ορισμός μελών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Υπολογισμός της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών από 1/1/2013, του Βασίλη Χουλιάρα

Ανοίξτε το xls αρχείο και πάτε στην καρτέλα που σας ενδιαφέρει, όπως Μισθοδοσία παλαιών μονίμων Ν.Μ. ή Μισθοδοσία παλαιών μονίμων Π.Μ. ή Μισθοδοσία νέων μονίμων Ν.Μ. κ.λπ.
Για να ανοίξετε το xls πατήστε ΕΔΩ ή στο συνημμένο.

Μήνυση για παράβαση καθήκοντος, σχετικά με την άρνηση είσπραξης 1 € από Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων Αγρινίου

Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου το ταγμένο από το Νόμο, τη φύση του και Σκοπό Ίδρυσης και Λειτουργίας του, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Αγρινίου, καθώς και ο αναπληρωτής διευθυντής της ΔΥΟ Αγρινίου, αρνήθηκαν να πράξουν το καθήκον τους και δεν παρέδωσαν προς συμπλήρωση ούτε παρέλαβαν τα εμπρόθεσμα Γραμμάτια Σύστασης Παρακαταθήκης για 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2013, γιατί τόσο αξίζουν οι άθλιοι δρόμοι της Αιτωλοακαρνανίας της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. 
Προβάλλοντας ως δικαιολογία ένα γνωμοδοτικό έγγραφο υπ. αριθ. 40/2012 του 4ου τμήματος του Ν.Σ. παραβλέποντας όμως την απόφαση 428/1985 του Αρείου Πάγου που ρητώς αναφέρει ότι το χαράτσι των τελών κυκλοφορίας δεν είναι φόρος αλλά ανταποδοτικό τέλος. 
Παράλληλα θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι σε πολλές ΔΥΟ της χώρας  (Μεσολόγγι, Λαμία κ.α) εισπράττονται κανονικά τα Γραμμάτια Σύστασης Παρακαταθήκης του ενός (1) Ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013! 
Ταυτόχρονα ζητήσαμε να μας χορηγήσουν ως οφείλουν πρακτικό αποβολής-απόρριψης της δήλωσής μας και αντί να πράξουν το υπηρεσιακό τους καθήκον "κλείδωσαν το γραφείο του Π&Δ που εδρεύει στο κατάστημα της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου!  
Με τη παράνομη συμπεριφορά τους μας αναγκάζουν να στείλουμε στην Δ.Ο.Υ. το 1 ευρώ με εξώδικο με ......

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

"10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο"Τζ.Ρίντ

5 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμα ιστορική κρίση της καπιταλιστικής οικονομίας. Οι συνέπειες πάνω στην εργασία μόνο με αυτές ενός πολέμου θα μπορούσαν να συγκριθούν. 
Συζητάμε για το παρελθόν για να εξοπλιστούμε για το σήμερα και το αύριο του εργατικού κινήματος.
Το 1917, παρότι δεν προσφέρεται για εύκολες αναλογίες έχει πολλά να μας διδάξει. 
Η Ελλάδα ''αδύναμος κρίκος" της Ευρωζώνης της λιτότητας,του ρατσισμού, της καταστολής.
Η Αριστερά και το εργατικό κίνημα μπροστά στο ζήτημα της κυβερνητικής εξουσίας. Η εργατική τάξη τότε και τώρα. Το κόμμα των εργαζομένων, εργαλείο μάχης,συλλογικής μνήμης και συλλογικής δράσης.
Το βιβλίο του Τζόν Ρίντ μπορεί να εξοπλίσει τους αγωνιστές αλλά και να απαντήσει τις .....

Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Φιλανθρωπία: Η τέχνη του να μετατρέπεις τους πολίτες εις βάρος των οποίων παρασιτείς, σε ευγνώμονες ζητιάνους.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ του ΕΝΟΣ (1) ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013

ΔΟΥ ΛΑΜΙΑΣ – ΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ … Δύο “μέτρα” και δύο “σταθμά” ….
(Ανεπάρκια ή διατεταγμένη υπηρεσία στον κ. Ράϊχενμπαχ;)
ΔΟΥ ΛΑΜΙΑΣ – ΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ … Δύο “μέτρα” και δύο “σταθμά” ….

Το κίνημα για τα μη ανταποδοτικά τέλη φαίνεται να παίρνει διαστάσεις, αφού συνεχίστηκε σήμερα και στη Λαμία η κατάθεση του (1) ενός ευρώ, για τα μη ανταποδοτικά τέλη κυκλοφορίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο Αγρίνιο προσήλθαν πολλοί πολίτες, για να καταβάλουν το ένα(1) ευρώ, αλλά οι υπάλληλοι του Π&Δ, αρνήθηκαν να παραλάβουν τις αιτήσεις και στη συνέχεια κλείδωσαν(?) το γραφείο και … έφυγαν ….

Οι ίδιοι υπάλληλοι που προσπαθούν να εμποδίσουν τον αγώνα του πανελλαδικού κινήματος κατά των μη ανταποδοτικών τελών είναι αυτοί που όταν θίγονται τα

cityVoice.gr- Οι ενεργοί Πολίτες Αγρινίου δεν πληρώνουν το χαράτσι των τελών κυκλοφορίας 2013

Σε διατεταγμένη υπηρεσία και το παρακαταθηκών για το χαράτσι των τελών κυκλοφορίας!

ΑΓΡΙΝΙΟ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΣΚΟΤΩΣΤΡΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

- ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΣΤΗ ΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟ (φωτο) ΓΙΑ ΝΗ ΜΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟ 1 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Τα μέλη του Κινήματος ενάντια στα χαράτσια συναντήθηκαν το πρωί στη ΔΟΥ Αγρινίου, προκειμένου να καταβάλλουν ένα ευρώ(1€)
για τα τέλη κυκλοφορίας!
Δείτε το video εδώ
Πληρώνουν για ένα έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί! Η μη ............

Ξεκινά από σήμερα η καταβολή εφάπαξ

Ξεκινά σήμερα η καταβολή του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς δίνονται στο Ταμείο Πρόνοιας 40 εκατομμύρια ευρώ.
Με αυτά τα χρήματα μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εκδοθεί τα πρώτα εντάλματα πληρωμής για 1.100 άτομα, που περιμένουν περισσότερο από δύο έτη για να πάρουν το βοήθημα.
Από τη δόση που πήρε η χώρα μας, περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία χορήγησης του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων Νίκο Καλάκο, στόχος είναι μέσα στο 2013 να καταβληθεί το εφάπαξ σε 31.400 άτομα.
Σύμφωνα με το “Έθνος”, η έκδοση του εφάπαξ θα γίνεται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και τα πρώτα εντάλματα πληρωμής θα αφορούν όσους .....

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Μαζεύουμε αποδείξεις και το 2013

Να συλλέγουν αποδείξεις κατά τις αγορές τους θα πρέπει οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και το οικονομικό έτος 2013, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Γεώργιου Μαυραγάνη.
Η συγκέντρωση των αποδείξεων αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να επωφεληθούν από το ειδικό αφορολόγητο ποσό (έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ) που προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Αναφερόμενος στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων είπε πως πρώτα θα προχωρήσει η επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών το 2013 σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα και ακολούθως θα υπάρξει αναπροσαρμογή τους.
Ερωτηθείς το Σάββατο για το εάν το 2013 θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε: «Δεν έχουμε τέτοιο στόχο. Για να ..............

Καλά Χριστούγεννα Ανάπτυξη!!

Του Αθανάσιου Κατσίμπελη*
Τα πιο φτωχά Χριστούγεννα θα περάσουν μεθαύριο εκατομμύρια ελληνικές οικογένειες, οι οποίες καθημερινά λαμβάνουν,ταχυδρομικά, στα σπίτια τους αβάσταχτα τέλη, λογαριασμούς, φόρους, χαράτσια, έκτακτες εισφορές, ειδικές εισφορές και ότι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί η Τρόικα να επιβάλλει στην κυβέρνηση ώστε να «εξορθολογιστεί η ελληνική οικονομία»!!!
Ο έλληνας όμως οικογενειάρχης έχει χάσει το μπούσουλα καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά και πολύ απλά δεν έχει να πληρώσει αυτά που του ζητάνε. Γνωστή εξάλλου η φράση «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»…
Προφανώς κάποιοι νομίζουν πως οι έλληνες έχουν τεράστια ποσά και τα .......

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1 Ευρώ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ-Οι αρμόδιοι της ΔΟΥ κρύφτηκαν!

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ 
«Mε λογισμό και τ΄όνειρο» 
Διονύσιος Σολωμός 
Με σημαντική συμμετοχή λαού εκδηλώθηκε τη Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012 στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων της Α΄ΔΟΥ Κέρκυρας, το κίνημα ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΟΝΟΝ 1€ για Τέλη Κυκλοφορίας 2013, διότι δεν έχουμε να πληρώσουμε, διότι έχουμε πληρώσει πάρα πολλούς φόρους καταναλώνοντας βενζίνη με τα αυτοκίνητά μας, διότι οι δρόμοι μας είναι από επικίνδυνοι μέχρι άθλιοι. 
Οι αρμόδιοι της ΔΟΥ κρύφτηκαν και η εντεταλμένη υπάλληλος του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων αρνήθηκε να παραλάβει τα συμπληρωμένα γραμμάτια, διαπράττοντας το ποινικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Εάν θεωρούσαν οι εφοριακοί ότι δεν πρέπει να λειτουργήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για τον σκοπό που ιδρύθηκε και λειτουργεί, τότε.........

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Για έβδομη χρονιά περαμένουν στα κοντέινερ Γυμνάσιο και Λύκειο Θέρμο

Ψήφισμα διαμαρτυρίας των Συλλόγων διδασκόντων του Γυμνάσιου και του Λυκείου Θέρμου, που συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε λυόμενα κοντέϊνερ εδώ και εφτά χρόνια μετά του σεισμούς της Τριχωνίδας. Μάντης "κακών" για μια φορά δυστυχώς έγινα όταν έλεγα στους συναδέλφους αυτούς (παλιότερα) ότι θα τους πάρει δεκαετία σε αυτές τις συνθήκες! Μπορεί τότε να ακούστηκαν και "παράλογα"  ο δήμαρχος, ο τότε νομάρχης και οι κυβερνώντες (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) μοίραζαν υποσχέσεις και μαζί με τις παλινδρομήσεις ορισμένων τοπικών παραγόντων είμαστε σήμερα στα ίδια.   

Τίποτε δεν έχει αλλάξει εδώ και επτά χρόνια, όταν το παλιό πέτρινο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Θέρμου που επλήγη από τους σεισμούς. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο λένε τώρα οι εκπαιδευτικοί των δυο σχολείων και με επιστολή τους προς το Δήμο, τους Φορείς, τους Βουλευτές και τα Μ.Μ.Ε., ζητούν λύση του προβλήματος στέγασης.
Επειδή γνωρίζουμε το θέμα και είχαμε ασχοληθεί ως μέλη του Δ.Σ. της Β' ΕΛΜΕ και ως συνδικαλιστική κίνηση (ΡΑΣ) είχαμε προτείνει κινητοποιήσεις (είχε γίνει στάση εργασίας και παράσταση στον δήμαρχο-φωτο), θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή έχει σοβαρές ευθύνες στο θέμα καθώς και οι φορείς του Θέρμου που αδρανούν και πείθονται με εφήμερες υποσχέσεις. 
Η ΕΛΜΕ και τα σχολεία αυτά πρέπει να σηκώσει περισσότερο το θέμα (χωρίς το βάρος να είναι όλο δικό της) μαζί και με το Γ/σιο Γαβαλούς, Γ/σιο και Λύκειο Βόνιτσας, χωρίς να παραγνωρίζουμε και το γεγονός ότι οι .....

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συντρίβουν το δικαίωμα της νεολαίας στη μόρφωση και στη δουλειά

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας έχει προσελκύσει το «διττό σύστημα» Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που εφαρμόζει η Γερμανία. Το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Παιδείας, Κων. Αρβανιτόπουλος, παρακολούθησε σχετική παρουσίαση από Γερμανούς ειδικούς στις Βρυξέλλες, ενώ το υπουργείο Τουρισμού έχει προαναγγείλει τη στενή συνεργασία με τους Γερμανούς στα πλαίσια της αναμόρφωσης της Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Σε τι όμως συνίσταται το σύστημα μαθητείας που εφαρμόζεται στη Γερμανία; Στα πλαίσια του γερμανικού «μοντέλου», η Επαγγελματική Εκπαίδευση παρέχεται πρωτίστως στις επιχειρήσεις, όπου οι εκπαιδευόμενοι κάνουν την πρακτική τους και δευτερευόντως στο επαγγελματικό σχολείο. Οι μαθητές περνούν 1-2 μέρες στο σχολείο, όπου παρακολουθούν ένα πρόγραμμα σπουδών με γενικές (κατά το 1/3) και επαγγελματικές (κατά τα 2/3) γνώσεις ενώ.......

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ‏


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΦΑΛΑΙΟ" - Υποχρεωτική η ιδιωτική ασφάλιση για όλους (ΦΩΤΟ).

"Ασφαληστεία"

Ας καθιερώσουμε αυτή την -σύνθετη- λέξη σαν έκφραση της μεγάλης ληστείας που υπέστησαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία και οι συσσωρευμένες εισφορές-αποταμιεύσεις δεκαετιών, των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων ....της ελληνικής οικογένειας εν ολίγοις.
Ας αποκτήσει η λέξη αυτή και την έννοια του "καπελώματος" της κοινωνικής ασφάλισης από την ιδιωτική.
"Η κοινωνική ασφάλιση πέθανε, ζήτω η ιδιωτική".
Αν αυτό "περάσει" είμαστε άξιοι της τύχης μας σαν λαός.
Τα λεφτά είναι πολλά και οι προκλήσεις και πιέσεις εκ των έσω και εκ των έξω μεγάλες.
Οι προμήθειες, οι υπέρπρομήθειες, τα μπόνους και οι λοιπές απολαβές των..............

Εφάπαξ σε 1200 συνταξιούχους μετά από 30 μήνες!

Στο τέλος της εβδομάδας αρχίζει η εκταμίευση των 1.200 εφάπαξ που αναμένουν να λάβουν οι συνταξιούχοι ακόμη και 30 μήνες. Ήδη έχουν εκταμιευθεί 40 εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή αυτών των βοηθημάτων 
που επρόκειτο να πάρουν οι δικαιούχοι από το 2010. 
Πέμπτη ή Παρασκευή οι πρώτοι 1000 συνταξιούχοι του δημοσίου που είχαν συνταξιοδοτηθεί από τον Οκτώβριο του 2010 θα δουν τα βοηθήματα να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους. Τη Δευτέρα αναμένεται να υπογραφεί η εκταμίευση.......

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 2013 (Δείτε το υπόδειγμα)

Κατεβάστε και την Δήλωση-Πρόσκληση συμπληρωμένη με τα νέα δεδομένα (Γνωμοδοτικό έγγραφο του 4ου τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους).
Σε περίπτωση που αρνηθούν τη παραλαβή του ενός ευρώ καταθέτουμε ομαδικό ΕΞΩΔΙΚΟ (δείτε υπόδειγμα) 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΕΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 
ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Κορδάτου Κων/νου του Διονυσίου 
Κατοίκου Αγρινίου 
Οδός ............................ 
...........................Α.Τ. Αγρινίου 
Τηλ. ..............................
Με ΑΦΜ .......................... 
Δ.Ο.Υ. Αγρινίου 
Κάτοχος του υπ’ αριθμόν κυκλοφορίας ΥΗΡ 2869 οχήματος, 1761 Κ.Ε.Κ.
 Αγρίνιο 24 Δεκεμβρίου 2012 
ΠΡΟΣ 
Τον κ. Προϊστάμενο ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
Ενταύθα 
Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ 
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: - Υπουργό Οικονομικών 
- Ολομέλεια Ν.Σ. Κράτους 
- Συνήγορο του Πολίτη 
- Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 
- Διοικητή Τροχαίας 

ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΙΧ. ΟΧΗΜΑΤΟΣ 
ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 
Θέμα: «Κατάθεση ποσού ενός (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2013» 
Κύριε προϊστάμενε 
Παρακαλώ να μου εκδώσετε γραμμάτιο πληρωμής τελών κυκλοφορίας έτους 2013 για το αυτοκίνητό μου ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΗΡ2869 με το ποσόν του ενός (1) ευρώ υπέρ δημοσίου έναντι χρήσης του κακού οδικού δικτύου στο οποίο να αναγράφεται η παρακάτω αιτιολογία:  ......

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Νέα συσκευή θα προβλέπει το σεισμό στην Ελλάδα;

Υιοθετώντας μία πολλά υποσχόμενη μέθοδο έρευνας, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών έχει τοποθετήσει σε δύο περιοχές της Ελλάδας μαγνητόμετρα, τα οποία ανιχνεύοντας τις μεταβολές του μαγνητικού πεδίου της γης δίνουν σήμα για επικείμενο σεισμό.
Έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή του Κορινθιακού, που το 1981 έδωσε 6,8 Ρίχτερ και στη Σαντορίνη, λόγω της πρόσφατης έξαρσης στη δραστηριότητα του ηφαιστείου.
Την ευθύνη για την παρακολούθηση της προσπάθειας έχει ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος. 
«Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με την εγκατάσταση τεσσάρων σύγχρονων μαγνητομέτρων στην περιοχή του κεντρικού και ανατολικού Κορινθιακού Κόλπου», εξηγεί στο “Έθνος” ο ίδιος και προσθέτει «Εκεί αφενός έγινε ο γνωστός μεγάλος σεισμός των Αλκυονίδων το 1981, με μέγεθος 6,8 Ρίχτερ, αλλά και ιστορικοί σεισμοί όπως αυτός του 1402. Πρόσφατα εγκαταστήσαμε άλλα δύο μαγνητόμετρα με σκοπό το δίκτυο των έξι οργάνων να........

Σχόλια της ΕΕΛ/ΛΑΚ για τη «Προμήθεια & εγκατάσταση κινητών εργαστηρίων πληροφορικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση»‏

20 Δεκεμβρίου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Σχόλια της ΕΕΛ/ΛΑΚ για τη Δημόσια Διαβούλευση Σχεδίου Προκήρυξης του Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια & εγκατάσταση κινητών εργαστηρίων πληροφορικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση» 
Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) στο πλαίσιο των δράσεών της για την προώθηση του Ελεύθερου Λογισμικού λαμβάνοντας υπόψιν τη δημόσια διαβούλευση Σχεδίου Προκήρυξης του Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού «Προμήθεια & εγκατάσταση κινητών εργαστηρίων πληροφορικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση» που ανακοινώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων (Ε.Υ.Ε.Ε.Δ.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.)http://www.eye.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=866&Itemid=41 έστειλε επιστολή με...........

Κλείνει 300 σχολεία το ακριβό πετρέλαιο

Λουκέτο θα βάλουν από τις 7 Ιανουαρίου πάνω από 300 σχολικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας, αφού τα κονδύλια για την ακριβή φέτος θέρμανση τελείωσαν πρόωρα και χρειάζονται άλλα 290 εκατ. –μόνο σε ένα νομό, αυτόν της Καστοριάς-, για την αγορά πετρελαίου.

Στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, στη Φλώρινα και στην Καστοριά ο χειμώνας ....

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Τίθεται σε Δημόσια Διαβούλευση – για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών - το Σχέδιο Προκήρυξης του Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» της πράξης «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ».
Αντικείμενο του ανωτέρω Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού είναι η προμήθεια Κινητών Εργαστηρίων Πληροφορικής για κάθε Γυμνάσιο της χώρας, που θα λειτουργήσουν με τις μέχρι σήμερα διαθέσιμες υποδομές.

Συνολικά θα γίνει η προμήθεια Χιλίων Επτακοσίων Εξήντα (1.760) Φορητών Εργαστηρίων, τα οποία περιλαμβάνουν:

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γ. Καλούδης – ΕΠΑΜ: «Αθλιο το οδικό δίκτυο, μην πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας»


Για μια ακόμη χρονιά ο επικεφαλής της παράταξης Επτανησιακή Αναγέννηση Γιώργος Καλούδης μαζί με μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Τ.Π.Δ. για να καταθέσουν συμβολικά 1 ευρώ ως αντίδραση στην κακή εικόνα του οδικού δικτύου της Κέρκυρας, καλώντας ταυτόχρονα το ....