Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ιδού η εγκύκλιος της ντροπής: "Ξαφνικός θάνατος" για 1.165 ολοήμερα



Την ώρα που ο υπουργός Παιδείας μιλά για "σημειακά κενά" και διατείνεται ότι είναι ζήτημα ημερών η κανονική λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, εγκύκλιος Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έρχεται να τον διαψεύσει, καθώς καλεί τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων να μην υπολογίσουν δάσκαλο για τα δημοτικά που λειτουργούν με Ενιαίο.... Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και να υπολογίσουν μόνον έναν δάσκαλο για τα υπόλοιπα. 
Αυτό σημαίνει ότι σε 1.165 σχολεία ΕΑΕΠ δεν θα λειτουργήσει ουσιαστικά ολοήμερο πρόγραμμα, βυθίζοντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες που από χθες ενημερώνονταν για την εξέλιξη. 

Και μετά ο υπουργός επιμένει να χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ υποκίνηση των αγώνων της εκπαιδευτικής κοινότητας για το δημόσιο σχολείο. "Οι μνημονιακές πολιτικές υποκινούν τους αγώνες", απάντησε η αξιωματική αντιπολίτευση. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι η μνημονιακή πολιτική αυτή που «κλείνει» κυριολεκτικά και μεταφορικά τα σχολεία.
Είναι η μνημονιακή πολιτική αυτή που απαξιώνει με γοργούς ρυθμούς τη δημοσιά παιδεία καθώς υποχρηματοδοτεί τις λειτουργικές ανάγκες της, απολύει μαζικά τους εργαζόμενους εκεί, επιβάλλει μισθούς πείνας, κλείνει σχολεία και πανεπιστήμια μέσω συγχωνεύσεων, καταργεί ολόκληρους εκπαιδευτικούς κλάδους χάριν της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικής κερδοσκοπίας, αυξάνει την μαθητική διαρροή ορθώνοντας ταξικά στεγανά.

Οι πολίτες γνωρίζουν επίσης ότι η απαξίωση αυτή δεν συμβαίνει μόνο στο χώρο της δημόσιας παιδείας, αλλά και στους χώρους της δημόσιας υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι αυτή η απαξίωση οτιδήποτε δημόσιου χάριν ιδιωτών-κερδοσκόπων είναι η ίδια ακριβώς μνημονιακή πολιτική που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, επιβάλει απίστευτα χαράτσια και οδηγεί σε εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα και εφιαλτικά ποσοστά ανεργίας. Γι’ αυτό άλλωστε οι κινητοποιήσεις στην Παιδεία και αλλού είναι επαρκώς πολιτικοποιημένες ώστε να μην περιορίζονται σε επιμέρους αιτήματα αλλά να διεκδικούν την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος 

Πηγή: avgi.gr, left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή