Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Σπανού: Παράνομος ο μισθός διαθεσιμότητας στους δικαιωμένους δικαστικά

Για παρανομία και τεράστια αυθαιρεσία της κυβέρνησης κάνει λόγο με συνέντευξή της στην aftodioikisi.gr η αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού, σχολιάζοντας τη μισθοδοσία των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ που έχουν δικαιωθεί δικαστικά και έχουν επιστρέψει στις υπηρεσίες τους από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία τους δίνει… μισθούς διαθεσιμότητας (δηλαδή το 75% και όχι το 100% του μισθού που έπαιρναν πριν από την ένταξή τους στη διαθεσιμότητα).

«Ο υπάλληλος που δικαιώθηκε -έστω και προσωρινά- επανέρχεται στο καθεστώς που ήταν πρώτα: στην ίδια θέση και με τον ίδιο μισθό», σημειώνει η κυρία Σπανού, και συμπληρώνει λέγοντας ότι είναι παράνομη η μη καταβολή του 100% της αμοιβής.

Παράνομη, είναι κατά την αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, και η υποχρέωση των δικαιωμένων δικαστικά «διαθεσίμων» να κάνουν το «μηχανογραφικό» για τις κενές θέσεις του Δημοσίου: «Αυτός που έχει κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα έχει επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς. Επομένως, δεν έχει λόγο να κάνει αίτηση για τη διαθεσιμότητα. Είναι εκτός αυτής με δικαστική απόφαση», υπογραμμίζει.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή