Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΡΑΣ: Ενοικίασαν το Μουσικό Σχολείο σε ιδιωτική σχολή χορού!

Ρ.Α.Σ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ANTIMNHMONIAKH ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Β' ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Ο Δήμος Αγρινίου ενοικίασε το Μουσικό Σχολείο σε ιδιωτική σχολή χορού!

Πληροφορούμαστε ότι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Αγρινίου  με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού και αρμόδιας Αντιδημάρχου αποφάσισε να ενοικίαση την αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού σχολείου σειδιωτική σχολή χορού.
Ενώ για την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού σχολείου Αγρινίου που χάνονται 900 διδακτικές ώρες το μήνα μαθημάτων μιας και δεν υπάρχουν καθηγητές για τα μουσικά μαθήματα, που έχουν και το.........
μεγαλύτερο βάρος στο σχολειό αυτό τα οποία δεν γίνονται, από την αρχή της χρονιάς, δεν ενδιαφέρθηκε η πολυσχιδής Αντιδήμαρχος!


Αντί να λυθούν αυτά τα σοβαρά και ουσιαστικά θέματα εκπαίδευσης του Μουσικού  σχολείου, όπως και οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί μας, την μη ύπαρξη ουσιαστικά θέρμανσης σε όλο το ωράριο λειτουργίας του σχολείου, καθώς και η κατάργηση του φαγητού, όπου έπεται η μεταφορά των μαθητών η δημοτική αρχή προκαλεί, προς χάριν μάλιστα της εξυπηρέτησης των ψηφοφόρων της και με το πρόσχημα της εξοικονόμησης κάποιων πόρων, παραχωρεί σκανδαλωδώς, τις εγκαταστάσεις του δημόσιου σχολείου (παράνομα) σε ιδιωτική «σχολή» χορού και μάλιστα αντί πινακίου φακής.


Με τον τρόπο αυτό η δημοτική αρχή προσπαθεί να υλοποιήσει όσο πιστά γίνεται τις μνημονιακές πολιτικές των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), όπου και με την απόφασή της αυτή βάζει πλάτη στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης (από το παράθυρο) και την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στον αδηφάγο ανταγωνισμό των εμπόρων των δεξιοτήτων και της πληρωμένης από τους γονείς φθηνής και ευέλικτης κατάρτισης.
Το όλο θέμα της ενοικίασης σε ιδιώτη της αίθουσας εκδηλώσεων του Μουσικού σχολείου δεν είναι μια απλή ή αφελής απόφαση, ούτε μια συνηθισμένη γκρίνια κάποιας συνδικαλιστικής παράταξης αλλά στη περίπτωση επιδιώκεται να υπηρετηθεί ο πυρήνας της πολιτικής των μνημονίων για την εκπαίδευση,όπου ο δήμος Αγρινίου πάντα προσπαθεί με πολλούς και διάφορους τρόπους να εξισορροπήσει την ιδιωτικήμε τη δημόσια εκπαίδευση (έχουμε παλαιότερες πικρές εμπειρίας από το δήμο Αγρινίου).


Ταυτόχρονα η αντίληψη περί υπαγωγή των σχολείων στην αυτοδιοίκηση γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι είναι κάτι που η εξέλιξη της κοινωνίας επιβάλει. Κρύβοντας όμως την αλήθεια, που είναι η υποταγή των συναδέλφων καθηγητών εργασιακά, κοινωνικά και οικονομικά μέσου ενός παραπαίοντα θεσμό και των κάθε λογής τοπικών παραγοντίσκων. Θέλουν να επιβάλουν τους χορηγούς και τις δυνάμεις του βόρβορου της αγοράς προκειμένου τα σχολεία των φτωχών να εξασφαλίσουν θέρμανση, γραφική ύλη ακόμη και τη μισθοδοσία του προσωπικού! Το πρώτο κύμα στο 2014 είναι οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των περισσοτέρων σχολείων-απολύσεις εκπαιδευτικών - και αλλαγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, από την πολύπλευρη γνώση στην «ωφέλιμη» ειδίκευση. 
Με την κατάργηση μαθημάτων (κυρίως κλασικής παιδείας και ξένων γλωσσών). Με την συρρίκνωση των θετικών επιστημών και την εξαφάνιση δομών υποστηρικτικού χαρακτήρα για να μπορέσουν να πιάσουν τους δημοσιονομικούς δείκτες της τρόικας για 50% μείωση των δαπανών, όπου και ο ΟΟΣΑ απαιτεί να τσακιστούν οι διαρκείς αναζήτησης του καινούργιου από το συν. Κίνημα που παλεύει κόντρα στην υποβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου των Ελλήνων. Δηλαδή θέλουν πλήρης αμάθεια των νέων, προς όφελος  των σκλαβοπάζαρων του4ου Raix και των διεθνών τοκογλύφων.     
Στο σχολείο οι συνάδελφοί μας αναφέρουν ότι δεν γνώριζαν κάτι τέτοιο και είναι ανάστατοι μαζί με τους γονείς για αυτή την επίδικη απόφαση της ΔΕΠ.
Θέλουμε να πιστεύουμε ούτε και η διεύθυνση του σχολείου γνώριζε για  την όλη επιχείρηση παραχώρησης του σχολείου σε ιδιώτες.
Το δε Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου με ανακοίνωση του κατήγγειλε την “Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αγρινίου για την απόφασή του να ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου για εκδήλωση ιδιωτικής σχολής χορού.΄


Η άποψη – απόφαση του συλλόγου τους, όπως αναφέρουν στη σχετική τους ανακοίνωση είναι:«καμιά διάθεση, παραχώρηση και πολύ περισσότερο ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ” ενώ συμπληρώνει “Πιστεύουμε ότι το δημόσιο σχολείο αποτελεί δημόσιο χώρο προσφοράς παιδείας και πολιτισμού και όχι κέντρο προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων. Φοβούμαστε ότι με πρόσχημα το όποιο (μη θεσμοθετημένο) οικονομικό όφελος μπορεί να προκύψει για το σχολείο, οδηγούμαστε σε ολισθηρά μονοπάτια αδιάκριτης ενοικίασης σχολικών χώρων και υποδομών σε ιδιώτες και συνεπώς απαξίωσης του δημόσιου χαρακτήρα τους. Υπερασπιζόμαστε πάντα το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία και τους πολίτες και προωθούμε κοινές δράσεις που συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή, ενώ ταυτόχρονα είμαστε αντίθετοι σε κάθε τι που υπονομεύει τον κοινωφελή, δημόσιο χαρακτήρα του. Καλούμε την Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγρινίου να αναθεωρήσουν την παραπάνω απόφασή τους.....».
Σε αυτή την πολιτική συγκυρία που η δημόσια εκπαίδευση αμφισβητείτε ως δημόσιο αγαθό, όπως επίσης το νερό και το ηλεκτρικό οι «δήμαρχοι» ύστερα από τις αδιαμαρτύρητες περικοπές των δημόσιων δαπανών στην αυτοδιοίκηση, από την συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) των μνημονίων, καλοβλέπουν την εκ νέου φορομπηχτική τοπική ανταποδοτική φορολόγηση των δημοτών και την εκχώρηση για το «καλό» μας των δημόσιων σχολείων σε ιδιώτες μέσω των ΣΔΙΤ! 
Από την πλευρά της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας δεν έχουμε δει κάποια αντίδραση ακόμα (γιατί;), ούτε από την διεύθυνση του σχολείου αλλά ούτε και από τη ΔΔΕ Αιτωλ/νίας. 
Η ΡΑΣ ως συνδικαλιστική παράταξη στο χώρο των καθηγητών της Δ.Ε. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την απαράδεκτη απόφαση της ΔΕΠ Αγρινίου.
Ζητάμε από τον εκπρόσωπο της Β΄ΕΛΜΕ σε αυτή (αν συμμετείχε) να ενημερωθούμε πως πάρθηκε αυτή η απόφαση και ακόμα τι ενέργειες έχει κάνει το νέο Δ.Σ της ΕΛΜΕ, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η πρόκληση αυτή της ΔΕΠ Αγρινίου για μια ακόμη φορά.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον δήμο Αγρινίου να ακυρώσει την παράνομη και καταχρηστική απόφαση της ΔΕΠ-για παραχώρηση δημόσιο διδακτηρίου σε ιδιώτη.
Ζητάμε από τον Γραμματέα της Διευρυμένης Περιφερειακής Διοίκησης να επιληφθεί του θέματος, όπως και κάθε αρμόδιο θεσμικό όργανο της πολιτείας.    
Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναδείξει και καταγγείλει κεντρικά το όλο θέμα.

Αγρίνιο 12 Δεκεμβρίου 2013


Από τη ΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή