Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πρυτάνεις ΑΕΙ: Προσφυγή στα δικαστήρια για τη διαθεσιμότητα

Στα δικαστήρια θα προσφύγουν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ για να αποτρέψουν την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους, με ψήφισμα που εξέδωσαν αργά το βράδυ του Σαββάτου και μετά τη λήξη των εργασιών της 73ης Συνόδου που ... έγινε στην Κέρκυρα.

Οι πρυτάνεις τονίζουν ότι:«τα ελληνικά ΑΕΙ είναι διαχρονικά υποστελεχωμένα σε όλα τα επίπεδα και οποιαδήποτε μείωση μέσω διαθεσιμότητας υπαλλήλων “θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των ιδρυμάτων» και σημειώνουν πως «κάθε είδους διαθεσιμότητα διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ διακυβεύει τη δυνατότητα λειτουργίας τους, στοχεύοντας έναν από τους πλέον ανταγωνιστικούς και παραγωγικούς θεσμούς της εθνικής ανάπτυξης, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο».

«O αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων της χώρας δεν υπερβαίνει τους 6.213 (αντίθετα με τα στοιχεία περί 10.200). Η ενδεχόμενη δε μείωσή του κατά 1.500 άτομα μέσω της διαθεσιμότητας, θα ενισχύσει τα αρνητικά αποτελέσματα: (α) του ραγδαία αυξανόμενου ρυθμού συνταξιοδότησης των υπηρετούντων, (β) του μη διορισμού μέχρι σήμερα των επιτυχόντων του πρώτου διαγωνισμού ΑΣΕΠ για ΑΕΙ, έτους 2009, (γ) των ήδη σοβαρών απωλειών προσωπικού που υπέστησαν τα ΑΕΙ κατά το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας» δηλώνουν οι διοικήσεις των ΑΕΙ και υπογραμμίζουν ότι «σε περίπτωση κάθε είδους διαθεσιμότητας θα ασκήσουν όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων».

Παράλληλα, χαρακτηρίζουν τις αλλαγές που εισηγείται το υπουργείο Παιδείας για το Λύκειο ως αδιέξοδες και υπογραμμίζουν την ανάγκη διατήρησης της ενότητας όλης της Πανεπιστημιακής κοινότητας χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την σημερινή συγκυρία .

Η Σύνοδος καλεί όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας με κοινή τους δράση να μην επιτρέψουν τη διάλυση των Πανεπιστημίων και αναλαμβάνει να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία.

4 σχόλια:

  1. Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
    Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
    Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
    Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
    Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
    Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
    Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
    Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
    Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
    Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν κλειδώσει τα κτίρια παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο να προσέλθουν στα γραφεία τους, όποιοι δεν συμφωνούν με τις μεθόδους τους. Τούτο το πράττουν μετά την εξαγγελία ότι το ΑΕΙ μπαίνει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων.
    Στο συγκεκριμένο ΑΕΙ τα τελευταία 15ετία, μέχρι και σήμερα, έχει γίνει πληθώρα παράνομων προσλήψεων (από το παράθυρο), με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., διαφόρων ημετέρων, συγγενών καθηγητών και υπαλλήλων.
    Κλείδωσαν τα κτίρια, απειλώντας την Κυβέρνηση και τον Ελληνικό Λαό, ώστε να μην εφαρμοσθεί το πρόγραμμα διαθεσιμότητας ή να το αναβάλλουν. Εκβιάζουν, ώστε να δοθεί 3μηνη αναβολή, ούτως ώστε οι παράνομοι και οι επίορκοι που τους προσέλαβαν να παραμείνουν στην θέση τους και να διασώσουν και τα «δικά τους παιδιά»!
    Θα πρέπει άμεσα να ανοίξουν τα κτίρια του ΑΕΙ.
    Το ΑΕΙ δεν είναι αμπελοχώραφό τους να το κλειδώνουν και να εκβιάζουν με αυτόν τον τρόπο.
    Τα ΑΕΙ ανήκουν στον Ελληνικό Λαό.
    ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε κάποιο από τα μεγάλα ΑΕΙ που βρίσκεται στην Αθήνα, έχει γίνει πληθώρα παράνομων προσλήψεων υπαλλήλων αορίστου χρόνου, με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., που είναι συγγενείς καθηγητών, υπαλλήλων κ.λπ. ημετέρων. Η οικογενειοκρατία ελέγχει τα πάντα. Αποτελούν κλίκες, ομάδες κρούσης, διαπλοκής, διαφθοράς, απάτης, εκλέγουν διοικήσεις, υπηρεσιακά συμβούλια, συνδικαλιστές κ.λπ. Χρόνια απολαμβάνουν περίεργη ατιμωρησία, κάλυψη, δρουν ανεξέλεγκτοι, με ενέργειες κατά του δημοσίου συμφέροντος. Έχουν κλειδώσει τα κτίρια (και με αλυσίδες!!!), παρεμποδίζοντας τους εκτός ομάδων κρούσης να εισέλθουν στο γραφεία τους. Δεν στέλνουν τα προσόντα υπαλλήλων στο Υπουργείο «με το έτσι θέλω». Δεν επιτρέπουν εγγραφές πρωτοετών. Αποτελούν, χρόνια τώρα, δομημένες ομάδες οικογενειοκρατίας, με διαρκή δράση, που αποσκοπεί στην διάπραξη άνομων πράξεων. Συνθλίβουν τους εκτός οικογενειοκρατίας-ομάδων, αν τους θεωρήσουν εχθρούς για τις πράξεις τους.
    Έκκληση στην Κυβέρνηση άμεσα να επεκτείνει την εξάρθρωση οργανωμένων ομάδων που διαπράττουν επαναλαμβανόμενα εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος σε όλο το Δημόσιο.
    ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρασκηνιακές κινήσεις για σωτηρία διαφόρων "ημετέρων" ενόψει διαθεσιμότητας.
    Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια περίεργη κινητικότητα σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα, με το να "επιστρατεύουν" διαφόρους συνταξιούχους, πρώην προϊσταμένους και διευθυντές, για να κάνουν παρασκηνιακά, Εκθέσεις Αξιολόγησης, επιλεκτικά σε διάφορους "ημετέρους" υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είχαν και να "περισώσουν" έτσι, έστω και την τελευταία στιγμή τα "δικά τους παιδιά", αυτά δηλαδή που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της οικογενειοκρατίας. Σημειώνεται, ότι αυτό δεν γίνεται σε ευρεία κλίμακα, αλλά μόνο επιλεκτικά σε κάποιους, την ίδια δε στιγμή, που η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν έχει δώσει τις Εκθέσεις Αξιολόγησης σε μη ημέτερους υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί με άριστα! Επίσης επιστρατεύτηκαν για αυτό οι αρμόδιοι των εμπλεκόμενων (στην αθλιότητα) τμημάτων. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη εκθέσεις αξιολόγησης με ημερομηνία (στον αριθμό πρωτοκόλλου διαβιβαστικού προς τον υπάλληλο) μετά τις 05-09-2013, διότι το αναφερόμενο ΑΕΙ την περίοδο αυτή αναφέρεται ως κλειστό. Τι νομίζατε ότι η διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία θα κάθονταν έτσι; Για τους πιο πάνω λόγους επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή