Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΕ ‏- ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ!

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε. 
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ! 
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ - ΔΝΤ

21/3/2014

Χθες το πρωί καθηγητές σε διαθεσιμότητα από όλη την Ελλάδα, έκαναν κατάληψη του πολιτικού γραφείου του Υπουργού....
Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις απολύσεις και απαιτώντας δέσμευσή του, ότι θα προχωρήσει η προκήρυξη των 200 θέσεων, που υποσχέθηκε ο υπουργός παιδείας. 


Η συγκέντρωση των υπόλοιπων εργαζόμενων, στις 1.00 μμ στην Κλαυθμώνος και η πορεία στη Βουλή, με αφορμή τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, συνεχίστηκε μέχρι εκεί. ΜΑΤ απέκλεισαν την περιοχή και κάνοντας χρήση χημικών απώθησαν τους καθηγητές που βρίσκονταν στην είσοδο. Παρόλα αυτά, οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν στο χώρο καλώντας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και άλλους εργαζόμενους. Παρέμειναν στο οδόστρωμα, φωνάζοντας συνθήματα κι απαιτώντας μαχητικά, μαζί με τους συναδέλφους τους, που ήταν εντός του κτηρίου, από τον υπουργό Κ. Μητσοτάκη να τους δεχτεί και να δεσμευτεί ότι δε θα γίνει καμιά απόλυση. 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπεύθυνος για την κατάληψη και τη διάλυση της εκπαίδευσης, των δημόσιων αγαθών και της ζωής χιλιάδων εργαζόμενων, είχε το θράσος να επικαλεστεί κατάληψη «του ιδιωτικού του χώρου» και να απειλήσει με αυτόφωρο τους καθηγητές που παρέμεναν εκεί. Οι εκπαιδευτικοί αποχώρησαν, μετά τις 11.00 μμ το βράδυ, από το πολιτικό του γραφείο, με τη δέσμευση αυριανής συνάντησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάνοντας πορεία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους μέχρι το Σύνταγμα. 

Η συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ έδειξε για μια ακόμη φορά το αυταρχικό πρόσωπό της. Τεμενάδες στην τρόικα, ΜΑΤ για τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες και κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι απέναντι στην πολιτική τους.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, δείχνουν περίτρανα, πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και της αξιοπρεπούς δουλειάς μας μέσα σε αυτή, από αυτόν του ανυποχώρητου, αποφασιστικού αγώνα. Σε συντονισμένο, μαζικό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.

Όλοι σήμερα, Παρασκευή στη συγκέντρωση 11.00 πμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όλοι, αμέσως μετά, στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας, στις 2.00 μμ, να ακυρώσουμε το σεμινάριο της ντροπής για την «αξιολόγηση»

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή