Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση απο τη συνεδρίασε της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 22-1-2013

Σήμερα 22/1 παρακολούθησα την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ως εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων Δημοσίου.
Από τη Ζέττα Μελαμπιανάκη
Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ είχε θέματα:
1. Εισήγηση στο Γενικό Συμβούλιο
2. Οικονομικά
3. Τρέχοντα
Α. Το πρώτο δίωρο αναλώθηκε σε συζήτηση για τα οικονομικά όπου μετά κόπων και βασάνων αποφασίστηκε 10% μείωση σε όλες τις αποζημιώσεις των μελών της ΕΕ (ήταν 50 ευρω τη μέρα ημερήσια για τα εκτός έδρας στο εσωτερικό και 100 ευρω τη μερα ημερήσια για το εξωτερικό –αυτά ήταν χωρίς αποδείξεις και 100 ευρω το μήνα για κινητό με απόδειξη) με εξαίρεση τη δαπάνη για κινητό Προέδρου και γραμματέα που είναι 130 ευρω και δεν ....
μειώθηκαν. Παράλληλα ψηφίστηκε 100 ευρώ το μήνα για έξοδα κίνησης και παράστασης με προσκόμιση αποδείξεων και 50 ευρώ το μήνα για έξοδα μεταφοράς όταν έχουν απεργία τα ΜΜΕ και πάλι μόνο με αποδείξεις. ΔΥΟ ΩΡΕΣ!!!
Β. Στη συνέχεια, αποχώρησαν αρκετοί και έμειναν για να συζητηθεί το θέμα της εισήγησης στο Γενικό Συμβούλιο οι: Τσικρικάς, Σπανού (ΑΠ), Αντωνάκος(ΔΑΚΕ), Μπόικος (ΠΑΣΚ), Παπασπύρος (ΠΑΣΚ), Ηλιόπουλος (ΔΑΚΕ), Καραγιάννη (ΠΑΣΚ), Ντριβαλάς (ΠΑΣΚ) Αρβανιτίδης (ΠΑΜΕ) και εγώ (Ζέττα Μελαμπιανάκη).
Ο Τσικρικάς έκανε ενημέρωση από τη συνάντηση με το Μανιτάκη.που έγινε στις 18/1.
Είπε ότι ο Μανιτάκης ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ να αποκατασταθεί η σχέση και η επικοινωνία πράγμα που το θεώρησε θετικό. Επίσης ζήτησε στα πλαίσια αυτά να συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ με εκπρόσωπό της στην επιτροπή για την αξιολόγηση των δομών και του έργου των δημοσίων υπηρεσιών για παρακολούθηση και έλεγχο της διαδικασίας-όχι στη λήψη αποφάσεων. Ο Τσικρικάς εισηγήθηκε συμμετοχή μέσω του Πολύκεντρου την οποία συμμετοχή ήθελε και διαπαραταξιακή, για να ενημερώνεται η ΑΔΕΔΥ και να βάλει και veto αν χρειαστεί !!!!!!
Επίσης στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ΑΔΕΔΥ ζήτησε να συγκροτηθεί γρήγορα η διαπαραταξιακή επιτροπή για τη διαμόρφωση των θέσεων-προτάσεων της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση.
Αυτή ήταν η ενημέρωση. (Επισυνάπτω και το δελτίο τύπου.)
Η πρόταση για το Γενικό Συμβούλιο είναι:
- Η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει τη δράση της για να αναδείξει τα ζητήματα διαθεσιμότητας στο δημόσιο, με κινηματικές δράσεις και με όλα τα μέσα και τα δικαστικά κλπ
- Θα κάνει εκδηλώσεις για για την ανάδειξη της σημαντικότητας του δημοσίου και των υπηρεσιών του μπροστά στην προοπτική συρρίκνωσης και απολύσεων και για το ρόλο των ΔΕΚΟ στην ανάπτυξη.
-Θα διεκδικήσει στο ΕΤΕΑ (ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ) να υπάρξει αντιπρόεδρος υπεύθυνος για το δημόσιο, να συνεχίσουν να δίνονται τα δάνεια και να υπάρξει τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος εργαζομένων. (Έχει καταργηθεί από 1/1/2013 το ΤΕΑΔΥ και έχει γίνει ένταξη όλων και για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και είναι για όλους. Ότι επικουρικό μείνει έξω θα μετατραπεί σε επαγγελματική ασφάλιση δηλαδή σαν ιδιωτική.)
- Θα γίνει 3ωρη στάση εργασίας στις 31/1 που έχει κινητοποίηση η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ και θα είναι παναττική και αν υπάρχει κινητοποίηση σε άλλη πόλη (αναφέρθηκε η Θεσσαλονίκη) μπορεί να την επεκτείνουν κι εκεί.
- Θα ζητήσει από το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότηση για μια 24ωρη μέσα στο Φλεβάρη σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ, όπου η ΕΕ έχει ήδη πάρει την αντίστοιχη απόφαση εξουσιοδότησης από το Γ.Σ. Αυτά !!!

Η ΔΑΚΕ είπε ότι συμφωνεί με την εξουσιοδότηση αλλά δεν είναι ανάγκη να πάμε υποχρεωτικά με τη ΓΣΕΕ (Αντωνάκος). Και συμφωνεί στην εκπροσώπηση στην επιτροπή αλλά με θέσεις και άποψη για την αξιολόγηση (Ηλιόπουλος).
Η Αυτόνομη Παρέμβαση (Σπανού) είπε ότι χρειάζεται πανεργατικός χαρακτήρας απεργίας και συμφωνεί με την 24ωρη πανεργατική μαζί με ΓΣΕΕ. Ότι η συνάντηση με το Μανιτάκη ήταν τραγική «μας περνάει για ηλίθιους, αφού ενώ όλα τα οργανογράμματα έχουν μείωση προσωπικού και αυτός λέει ελάτε να δούμε μαζί την κινητικότητα και πως θα ρυθμιστεί σαν προιόν ενός δήθεν κοινωνικού διαλόγου». Είπε ότι οι εκπρόσωποί τους στο Πολύκεντρο δε θα συμμετέχουν στην επιτροπή.
Ο Παπασπύρος εξέφρασε προβληματισμό για τη συμμετοχή στην επιτροπή αλλά όχι τίποτα συγκεκριμένο. Και ο Μπόικος να μην είναι δεσμευτικό να γίνει η απεργία το Φλεβάρη, να μπορεί και αργότερα.
Το ΠΑΜΕ είπε ότι πρέπει να οριστεί γρήγορα η ημερομηνία για την 24ωρη γενική απεργία και ότι αυτοί θα την αξιοποιήσουν για να δοθεί μάχη εφ όλης της ύλης. Έβαλε θέμα κακής οργάνωσης των απεργιών και ότι έχουν λάθος πλαίσιο-μονοθεματικό και γι αυτό δεν έχουν συμμετοχή. Πχ δε μπορείς να παλέψεις μόνο την αξιολόγηση, είναι λάθος η απεργία διαρκείας με ένα μόνο αίτημα όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ που είχε επιπλέον και λάθος συμμαχίες με δημάρχους, ή….απεργία διαρκείας με μόνο αίτημα την άρνηση ένταξης στο μισθολόγιο!!!! Άνοιξε ξαφνικά θέμα ΜΕΤΡΟ, γιατί αυτός αναφέρθηκε στις δηλώσεις Χατζηδάκη όχι για να τις καταδικάσει ακριβώς, αλλά για να πει ότι διαφωνεί με τις άδειες σε μέρα απεργίας- αν βέβαια ισχύει αυτό.
Έδωσε πάσα στους άλλους: Ο Παπασπύρος είπε στη συνέχεια πόσο απαράδεκτο είναι το σωματείο του Μετρό που είπε ότι εμείς δεν απεργούμε αλλά τηρούμε το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων. Ο Ηλιόπουλος επανέλαβε την προπαγάνδα για τα 3-4 χιλιάρικα που έπαιρναν είπε ότι είναι προκλητικό να λένε ότι εμείς δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, "θυμήθηκε" ότι παρακαλούσαν το Σταματόπουλο να κάνει μόνο στάση εργασίας για να ανέβει ο κόσμος στο Σύνταγμα στις απεργιακές συγκεντρώσεις και αυτός δεν ήθελε (συμφώνησε σε αυτό και η Σπανού), και δήλωσε ότι αν χρειαστεί θα βγει δημόσια εναντίον του για το μισθολόγιο. Και ο Μπόικος είπε κάτι του τύπου εμείς είμαστε στο μισθολόγιο και έχουμε μεγάλες μειώσεις, γιατί να μη μπουν κι αυτοί! (Η Σπανού του είπε ότι κάναμε και εμείς απεργίες ενάντια στο μισθολόγιο και δεν το υπερασπίζουμε)
Εγώ τους είπα ότι απορώ πώς έχουν ακόμα αυταπάτες για το Μανιτάκη μετά από τη δημοσιοποίηση των οργανογραμμάτων με 60% περικοπές που θα σημαίνουν απολύσεις και τις προθέσεις της κυβέρνησης που υπάρχουν πλέον στις κυριακάτικες εφημερίδες. Ότι είναι απαράδεκτο να μπαίνουν σε διάλογο.
Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις, ότι χρειάζεται πανεργατικός αγώνας και μπροστά στην τεράστια επίθεση που δεχόμαστε (απολύσεις, κατάργηση ΣΣΕ, αξιολόγηση κλπ), η ΑΔΕΔΥ οφείλει να οργανώσει άμεσα ένα σοβαρό απεργιακό αγώνα με διάρκεια, που μπορεί να έχει τη μορφή των επαναλαμβανόμενων απεργιών με κινητοποιήσεις, καταλήψεις κλεισίματα υπουργείων και μαχητικές μορφές αγώνα, και ότι πιο συγκεκριμένα θα πούμε στο Γενικό Συμβούλιο.
Τους είπα επίσης ότι χρειάζεται μεγαλύτερος σεβασμός στην απεργία του ΜΕΤΡΟ που είναι πολύ σημαντική και γι αυτό της επιτίθεται η κυβέρνηση. Ότι έγινε χτες σύσκεψη συμπαράστασης στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια όπου συμμετείχαν πάρα πολλοί συνδικαλιστές και από τις συγκοινωνίες και ότι αν κρατήσει η απεργία στο ΜΕΤΡΟ μέχρι να γίνουν συνελεύσεις στα υπόλοιπα μέσα, τότε θα βγει απεργία διαρκείας σε όλες τις συγκοινωνίες. Ότι η απεργία υπερασπίζεται τις συλλογικές συμβάσεις και έχουν δίκιο και για τη διαφορετική φύση της δουλειάς τους και είναι απαράδεκτα αυτά που ακούστηκαν για το σωματείο του ΜΕΤΡΟ. Ότι η ΑΔΕΔΥ οφείλει να βγάλει ψήφισμα συμπαράστασης. Και ότι είναι υποκριτικό οι ίδιες δυνάμεις που μπλοκάρουν τις συνελεύσεις στα αμαξοστάσια στις υπόλοιπες συγκοινωνίες να μιλούν εναντίον του σωματείου του ΜΕΤΡΟ που βγήκε μπροστά. (Ο Αρβανιτίδης με διέκοψε για να πει ότι αυτά που λέω δεν αφορούν αυτόν γιατί αυτοί συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων και ότι τα ποσοστά αυτά που είπε ο Χατζηδάκης αφορούν παλιότερη απεργία ενώ σήμερα είναι 99%.-και εγώ του είπα ότι χαίρομαι που το διευκρίνισε γιατί στα Σεπόλια χτες συμμετείχε και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ. Και η Σπανού είπε ότι βέβαια στηρίζουμε τους εργαζόμενους).
Μαζεύτηκαν, ο Ηλιόπουλος δεν ξαναμίλησε και στο κλείσιμο ο Τσικρικάς είπε ότι η ΑΔΕΔΥ πάντα στηρίζει απεργίες εργαζομένων και θέλουμε ενιαία δράση απλώς καυτηριάσαμε συμπεριφορές σχετικά με τα ρεπό και τις άδειες σε μέρες απεργίας που το κάνουν και δικοί μας κλπ κλπ κλπ. Δεν είπε τίποτα βέβαια για ψήφισμα συμπαράστασης.
Ζέττα Μελαμπιανάκη

http://www.osybusdrivers.com/2013/01/video-live_21.html (το βίντεο από τα Σεπόλια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή