Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα κρίνεται στο ΣτΕ η προσφυγή του Άγγελου Τσιγκρή για τα χαράτσια

Σήμερα Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου εκδικάζεται, ενώπιων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η Αίτηση Ακύρωσης του Αχαιού δικηγόρου Άγγελου Τσιγκρή, κατά του ειδικού τέλους επιτηδεύματος και της ετήσιας εισφοράς αλληλεγγύης, με την οποία ζητείται να ακυρωθούν τα δύο παραπάνω φορολογικά βάρη ως ..... αντισυνταγματικά.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε την Αίτηση Ακύρωσης στο ΣτΕ στις 22.9.2011. Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίσθηκε αρχικά άμεσα στις 4.11.2011, ενώπιων της Ολομέλειας του ΣτΕ, λόγω σπουδαιότητας και επειδή το ζήτημα αφορά το σύνολο των φορολογούμενων πολιτών.

Όμως, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 5.10.2012 και στη συνέχεια στις 26.10.2012, αλλά δόθηκαν και νέες αναβολές λόγω της απεργίας των δικαστών και των δικηγόρων.

Με αφορμή την εκδίκαση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η φορολογία ασφαλώς και πρέπει να δίνει στο κράτος τα απαραίτητα δημόσια έσοδα για τη χρηματοδότηση των δημοσίων δαπανών, ιδίως για την υγεία, την παιδεία και γενικά την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Δεν θα πρέπει, ωστόσο, να αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και στην ευημερία των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και να σχεδιάζεται με γνώμονα και επιδίωξη την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η υπέρμετρη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών, σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών τους, οδηγεί σε πραγματική αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, θίγει βάναυσα την οικονομική κατάσταση των φορολογούμενων, οδηγεί σε κατάσχεση της περιουσίας τους και προσβάλει ευθέως το Σύνταγμα και τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου…»._
http://www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή