Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΒΟΥΛΗ: Συζητείται αύριο το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας (Μετεγγραφές 2013 κλπ)

Σε δύο συνεδριάσεις, αύριο Τρίτη 15 , στις 6 το απόγευμα και μεθαύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου το σχέδιο νόμου: «Οργάνωση και λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις».
Αυτό ανακοινώθηκε από τη Βουλή .
Το πολυνομοσχέδιο έχει σημαντικές διατάξεις και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Κάνετε κλικ εδώ για να το δείτε).
Τι αλλάζει ο υπουργός Παιδείας στην τροπολογία για τις Μετεγγραφές φοιτητών 2013 .........
«Εγώ ακούω με μεγάλη προσοχή και θα το ελέγξουμε με τις υπηρεσίες αυτό το διήμερο, όσον αφορά το θέμα που ανέφεραν ορισμένοι Βουλευτές για την μετακίνηση στα περιφερειακά πανεπιστήμια. Να το δούμε με μεγάλη προσοχή και αν είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει να το κάνουμε, όπως επίσης θα έχουμε και μια τελική απόφαση, όσον αφορά στην δυνατότητα να αυξήσουμε το εισοδηματικό κριτήριο. Βέβαια το θέμα είναι οι θέσεις, αυτό είναι το κυριότερο». 
Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας για τις Μετεγγραφές φοιτητών κι εξήγησε: «Το θέμα των μεταγραφών είναι ένα σύνθετο θέμα, υπό την έννοια ότι πρέπει να διασφαλίσουμε πως θα δοθεί η δυνατότητα σε κοινωνικές ομάδες να μπορέσουν να διασφαλίσουν το δικαίωμα της φοίτησης, χωρίς παράλληλα να επιστρέφουμε στο παρελθόν, το οποίο δεν ήταν ότι καλύτερο, όσον αφορά αυτό το θέμα και χωρίς να επιβαρύνουμε επιπλέον τα ιδρύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή