Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Κρήτη: Έδιωξαν το παιδί τους λόγω κρίσης - Μια αιμορραγία αποκάλυψε στο σχολείο το δράμα του μαθητή!

- Σφίγγει το στομάχι η ιστορία του 18χρονου Νίκου που πηγαίνει στο Εσπερινό ΓυμνάσιοΗρακλείου
- Οι γονείς του είπαν πως δεν έχουν χρήματα για να τον συντηρήσουν και του έδειξαν την πόρτα της εξόδου
- Το εξαντλημένο παιδί οδηγήθηκε σε νοσοκομείο και οι καθηγητές ειδοποίησαν τους γονείς του
- Συγκλονιστική η έκκληση του διευθυντή του, μέσω του NewsIt, για τον επιμελή μαθητή του
- Οι συμμαθητές του, ζητούν βοήθεια μέσω facebook 
- Διαβάστε πως μπορείτε να βοηθήσετε...
Η κρίση χωρίζει μέχρι και οικογένειες και ο 18χρονος μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, που από το σπίτι της οικογένειάς του βρέθηκε στο δρόμο, αποτελεί το πιο τραγικό παράδειγμα.
Οι πολύτεκνοι γονείς του αδυνατούν να συντηρήσουν όλα τα παιδιά της οικογένειας με αποτέλεσμα να δείξουν την έξοδο στο 18χρονο, αφήνοντάς τον να αναζητήσει την τύχη του, στους δρόμους, μόνος και αβοήθητος.
Την κατάσταση του νεαρού συνειδητοποίησαν οι συμμαθητές του στο σχολείο τον περασμένο Νοέμβριο, όταν μετά από μία αιμορραγία οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Το παιδί είχε ανεβάσει πίεση από τη στεναχώρια και του άνοιξε η......... μύτη. Σε επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς του, απάντησαν πως δεν τους ενδιαφέρει και οι εκπαιδευτικοί "να κάνουν ότι καταλαβαίνουν με το παιδί"
Η κορύφωση του δράματος
Όταν το παιδί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, με παρέμβαση του εισαγγελέα (επειδή τότε ήταν ανήλικος), επέστρεψε στο σπίτι του, στο Ηράκλειο. Ένα μήνα αργότερα όμως, όταν ενηλικιώθηκε οι γονείς του, τον έδιωξαν. Ο 18χρονος πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του και λίγες μέρες αργότερα, βρήκε τον διευθυντή του σχολείου και του είπε πως δεν έχει που να μείνει! 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε o Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου, Ανδρέας Τσεπαπαδάκης "έχουμε δυστυχώς και 4 ακόμη παιδιά σε παρόμοια θέση με αυτή του Νίκου. Φέτος πρέπει να ξέρετε οτι πάρα πολλά παιδιά λόγω έλλειψης εργασίας σταμάτησαν το σχολείο γιατί δεν είχαν ούτε το εισιτήριο να πληρώσουν για να έρθουν στο σχολείο. Και μου έλεγε ένας συγκεκριμένα: "να έρχομαι στο σχολείο να πίνουν οι άλλοι καφέ ή να με κερνάνε και εγώ να μη μπορώ να κάνω τίποτα; Όχι ευχαριστώ, θα μείνω στο σπίτι μου". Το αντιλαμβάνεστε; Θέλουν να τελειώσουν το Γυμνάσιο και δε τα αφήνει η κατάσταση, η συγκυρία των πραγμάτων, ο κοινωνικός περίγυρος, χωρίς δουλειά είναι πρόβλημα"

Για τον 18χρονο Νίκο, ο διευθυντής του σχολείου λέει: "Το συγκεκριμένο παιδί είναι ένας καλός μαθητής, μέτριος προς το καλό, είναι τακτικός και δεν κάνει απουσίες. Το σχολείο έχω την αίσθηση οτι είναι το σπίτι του. Εμείς το προβλημα του Νικου το καταλάβαμε όταν έγινε ένα γεγονός στα τέλη Νοεμβρίου. Ενώ ήταν μέσα στο μάθημα, προφανώς από τη στεναχώρια, του ανέβηκε η πίεση και άνοιξε η μύτη του. Και εμείς ειδοποιήσαμε το ΕΚΑΒ και πηγε στο νοσοκομείο. 

Τον είχε διώξει ο πατέρας του αλλά εμείς δε το ξέραμε εκείνη τη στιγμή. Πήραμε τους γονείς του και τους ενημέρωσαμε για το περιστατικό και εκεί αντιμετωπίσαμε τον πατέρα ο οποιος είπε "δε με ενδιαφέρει, κάντε ότι θέλετε". Τότε καταλάβαμε το πρόβλημα και το παιδί μας είπε οτι δεν τον θέλουν οι γονείς του στο σπίτι γιατί δεν έχουν λεφτά να το συντηρήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή