Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΛΜΕ για τη Μη ΑΝΑΣΤΟΛΗ της "ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗΣ ΑΡΓΙΑΣ" του ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΔΑΤΟΥ


 Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail:olme@otenet.gr                                                                             Αθήνα, 8/4/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την 11/χρονη υπηρεσιακή περιπέτεια που βιώνει ο συνάδελφος Κώστας Κορδάτος, καθηγητής του ΕΠΑΛ Καινουργίου Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ και απαιτεί την άμεση αναστολή της «αυτοδίκαιης αργίας», που άδικα έχει τεθεί από τις 19-12-2012 και, μάλιστα, πριν την εφαρμογή του νόμου 4093/2012 (ΦΕΚ 222/12-11-2012), που κατάργησε το τεκμήριο της αθωότητας.
Ο Κώστας Κορδάτος, είναι γνωστός για την αγωνιστική δράση του...
και στάση του με μεγάλη προσφορά στην εκπαίδευση αλλά και σημαντική παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας τον έχει απαλλάξει απ’ όλες τις κατηγορίες. Αλλά δυστυχώς, σε αυτή την ταραγμένη εποχή των εκδικητικών διώξεων εναντίον οποιουδήποτε δε συμφωνεί με όσα γίνονται σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των καθηγητών, προστέθηκε (από τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμησης) και η κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας, με συνέπεια να παραδίδεται στην κοινωνική χλεύη κάθε υπάλληλος που διώκεται (δικαίως ή αδίκως), πριν την τελεσιδικία της υπόθεσής του.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα στην αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας που έχει τεθεί ο συνάδελφος Κώστας Κορδάτος, η οποία ξεπερνά κατά ένα χρόνο την εξάμηνη ποινή που του έχει επιβληθεί για διοικητικές παραλήψεις και θα κριθεί από τα διοικητικά δικαστήρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή