Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα… δεν υπήρχε κανείς για ν’ αντιδράσει

Ο θείος Μπρεχτ (εικάζεται ότι) είπε:

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…
Κι εγώ παραφράζω και προσαρμόζω στα σημερινά, δικά μας, δεδομένα.

Όταν την πρώτη φορά απαγορεύτηκαν οι «συναθροίσεις» από τον αττικάρχη (πάλι κακή ώρα με την προηγούμενη επίσκεψη της θείας ΑγΚέλας- Δωροθέας) περίμενα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιδράσουν λάβρα! Τουλάχιστον ένα από αυτά να προτείνει την απόταξη του αττικάρχη και παραίτηση του προϊσταμένου του υπουργού. Δεν είχε σημασία αν αυτό θα γινόταν τελικά. Το θέμα ήταν να προταθεί. Για δημιουργία εντυπώσεων. Για παραδειγματισμό.
Με λύπη μου διαπίστωσα ότι τα κόμματα αρκέστηκαν στο να καταγγείλουν το αντιδημοκρατικό μέρος της ιστορίας που, όπως απλά δήλωσαν, «παρέπεμπε σε άλλες εποχές», και με άλλα λόγια γενικώς το «έκαναν γαργάρα». Εν ολίγοις δεν έκαναν τίποτε σε ντόρο θεσμικά!
Αφού έπιασε την πρώτη φορά αυτό, έγινε και δεύτερη και τρίτη…
Έχει καιρό που οι διαδηλώσεις, όταν γίνονται, πνίγονται από τα καπνογόνα (χημικά για την ακρίβεια και μάλλον ληγμένα}. Αλλά επειδή στην απαγόρευση δεν υπήρξε εξαρχής ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ρηξικέλευστη αντίδραση, ούτε από τα κόμματα τα οποία παραδοσιακά θα έπρεπε να «πονάνε» και να «κινήσουν γη και ουρανό», δημιουργήθηκε προηγούμενο, και πάνω σ’ αυτό εξακολουθούν να κινούνται. Πρακτικά ανενόχλητοι!

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πριν λίγες ημέρες εξέδωσε «ανακοίνωση/ προειδοποίηση» (στην ουσία απειλή κατά το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για πιθανές διαρροές στο youtube. Και πάλι η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης παρέμεινε το ίδιο χλιαρή. Τι περιμένουμε τελικά; Να μας απαγορεύσουν και το twitter και το youtube, όπως στην Τουρκία;

Έχουμε χούντα και κατοχή ΝΕΑΣ ΚΟΠΗΣ. Όλα ξεκινούν ήπια και κάτω από το χαλί, και αν δεν υπάρχει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ καμία αντίδραση ΕΓΚΑΙΡΗ και ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ με βάση τα τεκταινόμενα που άμεσα γίνονται πλέον ειωθότα, τότε μάλλον «ποντάρουμε στο λάθος άλογο»…

Δεν ξέρω πια πού να «ποντάρω». Και το πρόβλημα είναι ότι η όποια αντίδραση (αν υπάρξει), απλά ακολουθεί τα γεγονότα και δεν τα προλαβαίνει. Κι εμείς, όχι απαραίτητα καθισμένοι στον καναπέ, δεν έχουμε πώς να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Απ’ ότι φαίνεται δεν έχουμε κανέναν θεσμικό να μας υπερασπιστεί έτσι κι αλλιώς. Και το «διαίρει και βασίλευε» καλά κρατεί.

Πολύ φοβάμαι ότι ο θείος- Μπρεχτ θα βγει για μια ακόμη φορά αληθινός!!!…

Simpleton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή