Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝ. ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΔΑΤΟ

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Άνω Λιόσια, 31/3/14,
ΨΗΦΙΣΜΑ
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την 11χρονη υπηρεσιακή περιπέτεια που υφίσταται ο συνάδελφος Κώστας Κορδάτος, καθηγητής του ΕΠΑΛ Καινουργίου Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ. Ζητούμε την αποκατάστασή του από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με την άμεση αναστολή της «αυτοδίκαιης αργίας», στην οποία άδικα (ίσως και παράνομα) έχει τεθεί από τις 19-12-2012 και, μάλιστα, πριν την εφαρμογή του νόμου 4093/2012, που..... κατάργησε το τεκμήριο της αθωότητας και ενώ η υπόθεσή του εκκρεμοδικεί στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών. Ο Κώστας Κορδάτος είναι ένας δραστήριος άνθρωπος πρώην διευθυντής του ΤΕΕ - ΕΠΑΛ Καινουργίου, Πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, αιρετός ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας και νυν Πρόεδρος ΠΕΤΕΕΜ. Είναι ένας αγωνιστής της εκπαίδευσης που έκανε το «λάθος» να τον κυριεύσει το φιλότιμο και το έντονο ενδιαφέρον για να γίνει ΤΕΕ στον τόπο του.
Αυτό που ζούμε στο χώρο της εκπαίδευσης εδώ και πάνω από 11 χρόνια με τη συνεχιζόμενη και «εκδικητική» δίωξη-ομηρία του συναδέλφου Κώστα Κορδάτου, είναι πρωτόγνωρη στο Δημόσιο. Προϊστάμενοι εκπαίδευσης, αυτοδιοικητικοί, έμποροι και παρατρεχάμενοι, απίστευτα «πονηροί», «σατανικοί», σε δικτύωση με μικρούς και μεγάλους παπαγάλους της πολιτικής εξουσίας, ανακάλυψαν όλοι αυτοί εσχάτως το μεγάλο «καταχραστή» του Δημοσίου, τον εχθρό της χώρας και του λαού, τον οποίο στο τέλος το πειθαρχικό (ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας) τον απαλλάσσει για όλα αυτά που τον κατηγορούσαν. Δυστυχώς, αυτή την ταραγμένη εποχή των ολοκληρωτικών αντιλήψεων και των εκδικητικών διώξεων εναντίον οποιουδήποτε δε συμφωνεί με όσα γίνονται σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των καθηγητών, προστέθηκε (από τον πρώην υπουργό Μανιτάκη) και η κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας, με συνέπεια να παραδίδεται στην κοινωνική χλεύη κάθε υπάλληλος που διώκεται (δικαίως ή αδίκως), πριν την τελεσιδικία της υπόθεσής του.
Διαπιστώνουμε ότι και σήμερα στο Υπουργείο οι υπηρεσιακοί παράγοντες, παρά το νόμο 4210/2013 και την εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/51.οικ.34813/27-12-2013, του ΥΔΜ&ΗΔ, στο ζήτημα της άρσης της «αυτοδίκαιης αργίας», που έχει αιτηθεί ο συνάδελφος από 9-12-2012, παλινδρομούν με αμφίσημες και νομικά αστήρικτες απαντήσεις του αρμόδιου τμήματος και δεν εφαρμόζουν τον ανωτέρω νόμο που ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο, με σκοπό να θεραπεύσει έμμεσα την προηγούμενη αδικία που έγινε τόσο στον ίδιο όσο και σε άλλες περιπτώσεις συναδέλφων.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ξεπεράσει τις αναστολές και φοβίες των υπηρεσιακών παραγόντων και να ενεργοποιήσει το νόμο, προχωρώντας άμεσα στην αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας που έχει τεθεί ο συνάδελφος Κώστας Κορδάτος.
Ζητάμε από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ και από την ΑΔΕΔΥ να προβούν σε ανάλογο διάβημα προς τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, απαιτώντας την άρση της αργίας του συναδέλφου, η οποία ξεπερνά κατά ένα χρόνο την εξάμηνη ποινή που του επιβλήθηκε για διοικητικές παραλήψεις και θα κριθεί από τα διοικητικά δικαστήρια! Τονίζουμε ότι ο συνάδελφος χρειάζεται ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική και ανθρώπινη αλληλεγγύη μας, αφού είναι αναγκασμένος να ζει την πολύτεκνη οικογένειά του με «μισθό» των 50 ευρώ το 15ήμερο, βιώνοντας ταυτόχρονα ο ίδιος έναν ατελείωτο διοικητικό και δικαστικό Μαραθώνιο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή