Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Κύριε Μανιτάκη, θα γίνουν ή όχι απολύσεις ΔΥ το 2013;

Σε δηλώσεις του χθες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης είπε πως «Δεν έχουμε, ούτε είχαμε πολιτική απολύσεων. Το 2013 θα είναι χρονιά αξιολόγησης» και πιο κάτω συμπλήρωσε: «….η Δημόσια Διοίκηση να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και αυτό θα το πετύχουμε με… τη μέθοδο της αξιολόγησης υπηρεσιών και της αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού».
Δυστυχώς για τον κ. Μανιτάκη, οι Έλληνες γνωρίζουν ελληνικά και μπορούν να καταλαβαίνουν το νόημα πίσω από τις προσεγμένες πολιτικές δηλώσεις. Όταν λοιπόν μας λέει ο κ. υπουργός ότι θα...... γίνει αξιολόγηση των ικανοτήτων των υπαλλήλων, αναρωτιόμαστε τι νόημα έχει η αξιολόγηση αν αυτή δεν γίνεται για να ξεχωρίσουν οι ικανοί από τους ανίκανους και τι θα απογίνουν αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι που το πολιτικό σύστημα θα τους αξιολογήσει ως ανίκανους; Θα συνεχίσουν να δουλεύουν στο Δημόσιο; Προφανώς όχι.
Επομένως όταν ο κ. Μανιτάκης λέει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει πολιτική απολύσεων όμως θα κάνει αξιολόγηση, αυτό στην ουσία σημαίνει πως δεν είναι θέληση της κυβέρνησης οι απολύσεις, αλλά (τι να γίνει…) όσοι αξιολογηθούν από την κυβέρνηση ως ανίκανοι θα απολυθούν.

Ποιος όμως έχει εμπιστοσύνη να κάνει τις αξιολογήσεις αυτό το πολιτικό σύστημα;

Ποιός; 

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή