Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Φυτειών: Ένα πραγματικό «στολίδι» για την Δημόσια Παιδεία


Του Χρήστου Σαλτογιάννη
Οι Λυκειακές Τάξεις Φυτειών διαθέτουν άριστες εγκαταστάσεις, διαθέτουν εργαστήρια φυσικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, μία από τις καλύτερες βιβλιοθήκες και άνετους αθλητικούς και εκπαιδευτικούς (αίθουσες) χώρους. Είναι ένα σχολείο «πρότυπο», ένα πραγματικό «στολίδι» για την δημόσια παιδεία.
Οι Λυκειακές Τάξεις Φυτειών πληρούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να αποτραπεί οριστικά και αμετάκλητα ο κίνδυνος κατάργησης τους και ακόμη περισσότερο να ενισχυθούν με μαθητές από τα κοντινά χωριά του Δήμου Ξηρομέρου......
Είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό συγκρότημα, ίσως το καλύτερο της ευρύτερης περιοχής που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτραπεί η «λεηλασία» του, διότι τυχόν κατάργηση σημαίνει «λεηλασία» ενός σχολείου και μάλιστα μιας κοινωνίας με δραματικές επιπτώσεις στον εκπαιδευτικό, κοινωνικό και οικονομικό ιστό.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που μια ολόκληρη κοινωνία αγωνίζεται για το αυτονόητο, αγωνίζεται για τα παιδιά της και το μέλλον τους, μα πάνω από όλα αγωνίζεται για την ίδια της την αξιοπρέπεια.
Γι’ αυτό λοιπόν, και επειδή μια εικόνα αξίζει όσες χίλιες λέξεις καλό θα είναι να γνωρίσουμε μέσα από φωτογραφίες το Γυμνάσιο και τις Λυκειακές Τάξεις Φυτειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή