Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Mέγας Καζαμίας του 2013

Του Νικου Κουνενή
Ιανουάριος: Στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του ο κύριος Αντώνης Σαμαράς εκφράζει τον ενθουσιασμό του για τις αιματηρές θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός και υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες, προκειμένου η χώρα να βαδίσει αποφασιστικά στον δρόμο της υγιούς ανωκατωδιάρθρωσης της οικονομίας της. Ο σκιώδης έλλην πρωθυπουργός επαναλαμβάνει πάντως τη δέσμευσή του να μην καταθέσει προς ψήφιση νέα μέτρα εις βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων, αφού τα τελευταία είναι εύκολο να εγκριθούν και με .... απλές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Κυβερνητικά στελέχη επισκέπτονται τις Βρυξέλλες και ψάλλουν, ελαφρώς καθυστερημένα, τα κάλαντα σε εκπροσώπους της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. Τα κέρματα που συγκεντρώνονται είναι συνολικής αξίας 87,5 ευρώ, και κατατίθενται στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. 
Το γεγονός οδηγεί σε ράλι τα χρηματιστήρια, ενώ τα σπρεντς καταποντίζονται από τις 17.236,8 στις 16.955,3 μονάδες.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ΠΡΟΠΟ αποκαλύπτει το σχέδιό του να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κύριος Δένδιας επιβεβαιώνει πως εξετάζει με ενδιαφέρον την πρόταση που είχε υποβάλλει τον Δεκέμβρη του 2008 η κυρία Φωτεινή Πιπιλή, σύμφωνα με την οποία οι διαδηλώσεις θα έπρεπε να μεταφερθούν στο ήσυχο προάστιο της Βαρυμπόμπης. 

Φεβρουάριος:
Χίλιοι περίπου οικονομικοπολιτικοί νταβατζήδες συζητούν και φέτος στο Νταβός της Ελβετίας για την κατάσταση και τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Κεντρικό θέμα του φετινού Φόρουμ είναι η περαιτέρω μυϊκή ενδυνάμωση της αοράτου χειρός της αγοράς, προκειμένου να καταστεί περισσότερο ορατή η ανάγκη ενίσχυσης της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας των κρατών, εις βάρος των απείθαρχων υπηκόων τους. 
.
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζεται η ίδρυση νέων πολιτικών σχηματισμών στον πληττόμενο πασοκογενή χώρο. Μετά τη ΡΙΚΣΣΥ του πρώην υπουργού κυρίου Ανδρέα Λοβέρδου, αναμένεται η ανακοίνωση της ίδρυσης δεκάδων ακόμη φερέλπιδων φορέων, με ποικίλα αρκτικόλεξα όπως ΓΛΙΤΣΟΚ, ΦΑΡΣΟΚ, ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ κ. ά. Μιλώντας στα εναπομείναντα πενήντα τρία μέλη του Κινήματος, ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος καταγγέλλει τους διασπαστές και υπόσχεται εντυπωσιακή πορεία επαναπροσέγγισης του ΠΑΣΟΚ με τον λαό. 

Σε επιβλητική τελετή που λαμβάνει χώρα στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου Γέιλ των ΗΠΑ, οι έλληνες πρώην υπουργοί κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Ραγκούσης, Γερουλάνος και Δρούτσας τιμώνται με το Διεθνές Βραβείο Κηπουρικής Τέχνης. 
Η συνέχεια στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή