Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόσκληση σε Δράση: GLOBAL STRIKE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

GLOBAL STRIKE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 
Oct.18th & Nov.14-22ος 2012

Καλούμε για μια παγκόσμια απεργία Εκπαίδευση. Είναι η πρώτη φορά που μια απεργία της εκπαίδευσης είναι να συντονίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα UNITE στην αλληλεγγύη, γιατί δεν έχει σημασία πού ζούμε, αντιμετωπίζουμε το ίδιο αγώνα ενάντια εθνικό κράτος και το κέρδος με γνώμονα τα συμφέροντα και την κυριαρχία τους στην εκπαίδευση.
Η αύξηση των διδάκτρων, περικοπές στον προϋπολογισμό, η εξωτερική ανάθεση, το κλείσιμο των σχολείων, καθώς και τα άλλα φαινόμενα που συνδέονται με την αυξανόμενη εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Μόνο με την ένωση σε παγκόσμιο επίπεδο θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε και να καταστεί δυνατή η ελεύθερη χειραφετητική εκπαίδευση για όλους.
Είμαστε όλοι αγωνίζονται ενάντια στις περικοπές στην εκπαίδευση. Οι περισσότεροι από εμάς πνίγονται στα χρέη των φοιτητών. Η αυξανόμενη πίεση να εκτελέσει κάνει ακριβώς μας άρρωστοι και οι περιορισμοί για την εκπαίδευση και την συνεχώς αυξανόμενη δίδακτρα, μεταξύ άλλων εμποδίων, να μας κάνει να θυμωμένος! 
Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση δεν έχει.....
σημασία νομισματική ή την κοινωνική θέση τους.
Έχουμε βαρεθεί την πίεση για να μετρήσει τα πάντα - ακόμη και η μη ανιχνεύσιμα! Είμαστε άρρωστοι και κουρασμένοι της ανταγωνιστικότητας είναι η μόνη ό, τι υπαγορεύει κριτήρια! Είναι καιρός να κάνουμε κάτι γι 'αυτό μαζί - Ηνωμένο!
Είμαστε όλοι άνθρωποι που επηρεάζονται από την αύξηση της εμπορευματοποίησης και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Αυτό απεικονίζεται έντονα από τα συμπτώματα που επηρεάζουν εμάς, όπως τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να de-εκδημοκρατιστεί και την περαιτέρω εφαρμογή της πιο ιεραρχικές δομές. Η αγορά της εκπαίδευσης και του ανταγωνισμού μεταξύ των φορέων που διευκολύνεται από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες όλο και περισσότερο την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και όλες τις άλλες κοινωνικές ανάγκες.
Τον Ιούνιο του 2012 και μόνο, καταγράψαμε 45 διαδηλώσεις σε περισσότερες από 40 πόλεις σε σχέση με την πάλη για δωρεάν χειραφετητική εκπαίδευση. Οι κυβερνήσεις έχουν υποχρηματοδοτείται χρόνια τα θεσμικά όργανα, συχνά χρησιμοποιώντας την τρέχουσα οικονομική κρίση ως πρόσχημα. Προωθούν τέτοιες «λύσεις» όπως: κατατάξεις ενθαρρύνοντας τον ανταγωνισμό? Κλείσιμο σχολείων ότι «υστερεί»? Αυξανόμενη εγγραφή των φοιτητών, χωρίς την αύξηση της σχολής, του προσωπικού, των πόρων και των φοιτητών? Outsourcing τα πάντα που μπορεί να αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες? Προώθηση της ελίτ ιδρυμάτων. Όλες αυτές οι «λύσεις» είναι βήματα προς μια αυξανόμενη εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, η οποία έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις για τη διδασκαλία και τη μάθηση.
Η αγορά της εκπαίδευσης και τα εθνικά κράτη απαιτούν ότι τα κέρδη έχουν προτεραιότητα έναντι ανάπτυξη των δυνατοτήτων για την απελευθερωτική σκέψη. Και οι δύο χρειάζονται υπακούοντας »των πολιτών, των καταναλωτών και φθηνό εργατικό δυναμικό δεν είναι, απελευθερωμένοι άτομα που ζουν αυτεξούσια ζωή.
Είμαστε μηχανοποιημένες είναι να λειτουργήσει ως γρανάζια της καπιταλιστικής μηχανής. Είμαστε κοινωνικοποιηθεί για να ανταγωνιστεί με τους συνανθρώπους μας σε κάθε επίπεδο. Δημιουργικότητά μας, την ενέργεια μας και τα ελεύθερα πνεύματα μας είναι ενεργά να συνθλιβεί από το εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Το εκπαιδευτικό σύστημα εντός του καπιταλισμού αποτελείται κυρίως από εργοστάσια κατάρτισης που υποτίθεται ότι παράγουν ανθρώπινο κεφάλαιο για την εκμετάλλευση στην αγορά εργασίας, καθώς και τη γνώση να εμπορευματοποιηθεί. Για να επισημάνει τους δεσμούς αυτούς και να διακόψει την λειτουργία της παραγωγής που την παρούσα πρόσκληση για το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Strike Παιδείας.

Καταπολέμηση πίσω! Συμμετοχή στο GLOBAL STRIKE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Όλα δικαιοσύνη αρχίζει με τη γνώση. Σταθείτε με μας ως ένα αυτό Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, και όλος ο κόσμος θα ακούσει την έκκλησή μας να διεκδικήσει εκ νέου Παιδείας.

Στείλτε ένα e-mail στην παγκόσμια λίστα ISM ή να united.for.education @ gmail.com , αν εγκρίνει την παρούσα πρόσκληση για δράση, καθώς και θέλουν να αναφέρονται παρακάτω την πρόσκληση.
_____

Κοινό Πλαίσιο: Global Strike Εκπαίδευση

Διεθνής κοινή δήλωση : αυτό περιλαμβάνει ό, τι αγωνιζόμαστε ενάντια, τι αγωνιζόμαστε για, και γιατί ζητάμε για μια ενοποιημένη παγκόσμια απεργία το Νοέμβριο. Είναι αυτή τη στιγμή που επικυρώθηκε από 100 ομάδες σε 36 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Σύμβολα (ακόμη υπό συζήτηση!)? προτάσεις μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν :

Σύνθημα: RECLAIM ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ # 1world1struggle ( pad με περαιτέρω προτάσεις)

Δεδομένου ότι η εκπαίδευση είναι η βάση για τη χειραφέτηση του ατόμου, καθώς και την κοινωνία στο σύνολό της στον αγώνα για δωρεάν παιδεία χειραφέτησης αφορά όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά εξίσου τους γονείς, τους εργαζόμενους, τους δασκάλους - Ο καθένας!



Reclaim Παιδείας! Reclaim Space! Reclaim ζωή μας!
# 1world1struggle
_______

Για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις συντονισμένες προσπάθειες του Παγκόσμιου Strike Παιδείας και να μάθετε πώς μπορείτε να συμμετάσχετε σε παγκόσμιο επίπεδο, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο .

Η παρούσα πρόσκληση για δράση συμφωνήθηκε από τους ανθρώπους για την πλατφόρμα ISM που συνεργάστηκαν μέσω chat rooms, τηλεφωνήματα, συναντήσεις και σε απευθείας σύνδεση κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Τα σύμβολα και τα συνθήματα θα πρέπει να διευκολύνουν την αποτελεσματική επικοινωνία σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής αυτή η πρόσκληση για δράση που εγκρίθηκε από:

à l'Université du Québec à Montréal (Καναδάς)

AECSAUM - l'Association des Étudiante Κύκλοι Supérieurs d'Anthropologie
de l'Université de Montréal (Καναδάς)


Νέο Δελχί (Ινδία)

ακτιβιστής συλλογική στη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)

Εκπαίδευση Ένωσης - Anarho-Sindikalistička Inicijativa (Σερβία)


Assemblea studenti Τρέντο , Trentino-Alto Adige (Ιταλία)


Asso CÉTASE - Ανατολικής Ασίας Σπουδών 
του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ (Κεμπέκ, Καναδάς)


Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν (Γερμανία)

Πανεπιστήμιο του Kassel (Γερμανία)
Πανεπιστήμιο του Münster (Γερμανία)

Πανεπιστήμιο του Marburg (Γερμανία)

Εκτός ενστερνισθεί την διεθνή κοινή staement CLASSE αποφάσισε στη διάρκεια του συνεδρίου της στις 25 Αυγούστου 2012 για να καλέσει τα μέλη του να λάβει θέση σχετικά με τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Strike Παιδείας. 
Η πρόταση αυτή που προβλήθηκαν από τα μέλη του και πέρασε ομόφωνα.


Faculté des Sciences Aïn Ασφυκτικά Καζαμπλάνκα (Μαρόκο)



Concordia University (Καναδάς)




MURC - Movimiento de Resistencia Unión y Ciudadana-Estudiantes de Πόζα Ρίκα Veracruz (Μεξικό) 
(Κίνημα των Ενώσεων και της Αντίστασης Πολιτών)
Δυτική Βεγγάλη (Ινδία)

Οττάβα (Καναδάς)


Οι ακόλουθες ομάδες του φοιτητικού κινήματος / δημοκρατία # YoSoy132 επιβεβαίωσε την υποστήριξη της πρόσκληση για δράση μέχρι στιγμής: # YoSoy132UNAM - Universidad Nacional Autónoma de México # YoSoy32IPN - Instituto Nacional Plitécnico # YoSoy132IBERO - Universidad Iberoamericana # YoSoy132UAM - Universidad Autónoma Metropolitana # YoSoy132Anahuac - Πανεπιστήμιο Anahuac # YoSoy132Academicos - profesores de diversas universidades Mexicanas (καθηγητές από διάφορα πανεπιστήμια στο Μεξικό)

# YoSoy132Nuevo Λεόν - Estudiantes de la Universidad UANL Autónoma de Nuevo Le ó n

# YoSoy132UACH - Universidad Autónoma de Chiapingo 
# YoSoy132UAEM - Universidad Autónoma del Estado de México 
# YoSoy132UAMX - Universidad Autónoma de la Ciudad de México 
# YoSoy132UVM - Universidad del Valle de México 
# YoSoy132ITESM - Instituto de Estudios Tecnológico de Monterrey Superiores
...
Στείλτε ένα e-mail στην παγκόσμια λίστα ISM ή να united.for.education @ gmail.com , αν εγκρίνει την παρούσα πρόσκληση για δράση, καθώς και θέλουν να αναφέρονται παρακάτω την πρόσκληση.
Τη μετάφραση την κάναμε από τη Google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή