Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Η παγκόσμια παραγωγή τελειώνει το 2013 σε μια ισχυρή σημείωση

Ένας εργαζόμενος κόβει ένα μέταλλο σε μια εταιρεία επεξεργασίας λαμαρίνας Yamada Manufacturing σε Daito, Νομός Οσάκα, 10 Δεκεμβρίου 2013.
(Reuters) - Η παγκόσμια παραγωγή έληξε το 2013 σε μια ισχυρή σημείωση, ως μεγάλων εξαγωγέων, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και τη Γερμανία όλων είδε τη ζήτηση pick up, αν και οι επιδόσεις της Κίνας παρέμειναν σε χαμηλό επίπεδο, έρευνες έδειξαν την Πέμπτη.
Χρονιά της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, σε συνδυασμό με την...
ραγδαία αύξηση των χρηματιστηριακών αγορών, φαίνεται να ενίσχυση της οικονομικής εμπιστοσύνης. Αυτό αποτελεί καλό οιωνό για μια παγκόσμια οικονομία που έχει παλέψει για να απαλλαγούμε από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης.
Της Κίνας ρυθμός ανάπτυξης υποχώρησε σε χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, αν και ο δείκτης ήταν ακόμη πάνω από το 50 σήμα που υποδεικνύει επέκταση. Αδυναμία στις παγκόσμιες αγορές μετοχών αποδόθηκε εν μέρει στα κινεζικά στοιχεία, αν και οι αγορές έπαιρναν επίσης μια ανάσα από τα πρόσφατα κέρδη.

Μεταποιητικής δραστηριότητας των ΗΠΑ αυξήθηκε το Δεκέμβριο στο ταχύτερο ρυθμό σε 11 μήνες και ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης ήταν η ισχυρότερη από το Μάρτιο, σύμφωνα με το Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών της Markit.

Άλλα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής των δαπανών και το Ινστιτούτο για την έρευνα διευθυντών προμηθειών της Διοίκησης Εφοδιασμού », επεσήμανε επίσης σταθερά κέρδη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

«Είχαμε μια ολόκληρη σειρά από ισχυρούς αριθμούς ISM. Πρόκειται για ένα όργανο μέτρησης του συναισθήματος και το συναίσθημα είναι η βελτίωση," είπε ο Scott Brown, επικεφαλής οικονομολόγος της Raymond James στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα.

«Η Ευρώπη έχει μετατραπεί από τη γωνία. Δεν είναι συμβαλλόμενο τουλάχιστον. Οι αναδυόμενες αγορές κάνουν καλύτερα. Ψάχνουμε για την ανάπτυξη για να πάρει και πάλι στο νέο έτος και έχουμε λίγες αντιξοότητες να αντιμετωπίσουν, ειδικά λιγότερο δημοσιονομική απορρόφηση."

Το Ινστιτούτο των ΗΠΑ για την κατασκευή του δείκτη PMI της Διοίκησης Εφοδιασμού βυθίζεται ελαφρώς στο 57 από 57,3 το Νοέμβριο, αλλά αυτό είναι ακόμα πολύ πάνω από το επίπεδο του 50 που υποδηλώνει την ανάπτυξη του τομέα. Κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν 2,2 τοις εκατό σε μια τέσσερις-και-α-μισό-έτος υψηλό.

Μια δημοσκόπηση του Reuters οι οικονομολόγοι που λαμβάνονται στις προβλέψεις μέσα Δεκεμβρίου σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής ανάπτυξης του 2,5 τοις εκατό, φτάνοντας το 3 τοις εκατό από το τέλος του έτους. Από τότε, τα οικονομικά δεδομένα έχει την τάση να υπερβαίνει τις προβλέψεις.

Τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ έχουν σε ένα δάκρυ, ακόμη και οι ΗΠΑ Federal Reserve διευκολύνει μακριά σε μηνιαία ερέθισμα του. Ο δείκτης αναφοράς S & P 500 έκλεισε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα όλων των εποχών, την Τρίτη, έστω και αν οι μετοχές βουτηγμένα συγκρατημένα την Πέμπτη.

Συναίσθημα Factory χτύπησε υψηλό 10 μηνών στο Μεξικό, με την HSBC Μεξικό Βιομηχανία PMI ανήλθε σε 52,6 το Δεκέμβριο, χάρη στη βελτίωση των νέων παραγγελιών και της παραγωγής.

Την κατασκευή της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τα μέσα του 2011, το Δεκέμβριο στις βιαστικές επιχειρήσεις στη Γερμανία και την Ιταλία , Ευρετήρια Markit Υπευθύνων Προμηθειών (δείκτες PMI) έδειξε. Προσθήκη στην ταχύτερη αύξηση σε 7 1/2 χρόνια για τα ιαπωνικά κατασκευή και χωρίς μεγάλη καθυστέρηση στην κινεζική μεταποιητική παραγωγή, και το στάδιο έχει οριστεί για μια δυναμική αρχή του έτους.

"Κοιτώντας προς το μέλλον, η ελπίδα για τη ζώνη του ευρώ είναι ότι η πρόσφατη βελτίωση της εμπιστοσύνης θα ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να άρει την εργασία τους και τα επενδυτικά σχέδια από το 2014 εξελίσσεται, και θα ενθαρρύνει επίσης τους καταναλωτές να δαπανούν περισσότερο, "δήλωσε ο Howard Archer, επικεφαλής ευρωπαϊκές και βρετανικές οικονομολόγος IHS Global Insight.

Markit ΗΠΑ δείκτης μεταποίησης αυξήθηκε σε 55 το Δεκέμβριο από την τελική ανάγνωση του 54,7 τον Νοέμβριο, πάνω από το όριο 50 που υποδηλώνει την ανάπτυξη.

Ζώνη του ευρώ PMI μεταποίησης της Markit ανήλθε σε 52,7 το Δεκέμβριο από 51,6 το Νοέμβριο.

Ενώ η επιχείρηση δείχνει σημάδια ζωής, η ανεργία σε πολλές χώρες της ζώνης του ευρώ, ιδίως μεταξύ των νέων, παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, οι δείκτες PMI έδειξε σχεδόν δύο χρόνια περικοπών θέσεων εργασίας σε εργοστάσια της ευρωζώνης σχεδόν έληξε τον περασμένο μήνα.

Βιομηχανία φαίνεται να αναβιώσει σε αρκετές χώρες της ζώνης του ευρώ που έχουν αγωνιστεί, δεδομένου ότι η κρίση του δημόσιου χρέους ξέσπασε περισσότερα από τέσσερα χρόνια, με τα κέρδη σε Ισπανία, Ιρλανδία και ακόμη και Ελλάδα .

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία, την κατασκευή της Ευρώπης αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τα μέσα του 2011, με την PMI της θα ανέλθει σε 54,3 από 52,7. Οι Ολλανδοί δημοσιεύτηκε τον ταχύτερο ρυθμό σε περισσότερα από δύο χρόνια.

Αλλά Νο 2 της οικονομίας της ευρωζώνης, της Γαλλίας , εξακολουθεί να καθυστερεί.PMI της μειώθηκε απότομα σε 47,0 από 48,4, ένα χαμηλό επτά μηνών, σημειώνοντας την ταχύτερη συρρίκνωση ως η χρονιά πλησίαζε στο τέλος του.

Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, σημείωσε ότι οι κατασκευαστές της ευρωζώνης έχουν αρχίσει την αύξηση των τιμών, γεγονός που υποδηλώνει κάποια ενίσχυση σε σχεδόν ανύπαρκτη τιμολογιακή δύναμη.

"Φαίνεται πιθανό ότι ο μεταποιητικός τομέας θα βοηθήσει να προωθηθεί μια ουσιαστική, αν και ακόμη μικρή, ανάκαμψη στην ευρύτερη οικονομία», δήλωσε ο Williamson.

Στη Βρετανία, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις από τις οικονομίες του ευρώ, η κατασκευή PMI απροσδόκητα υποχώρησε στο 57,3 από 58,1.Ακόμα κι έτσι, η παραγωγή της μεταποίησης κατά πάσα πιθανότητα αυξήθηκε κατά 1 τοις εκατό κατά το τέταρτο τρίμηνο και μόνο, σύμφωνα με τη Markit.

ASIAN ΕΞΟΔΟΣ RISING

Στην Ασία, οι επιδόσεις ήταν λίγο πιο μικτή. Ήδη ανιαρή παραγωγής επιβραδύνθηκε στην Ινδία, κυρίως λόγω της χαμηλής εγχώριας ζήτησης. Όμως, οι παραγγελίες από το εξωτερικό αυξήθηκαν.

«Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της σημερινής δείκτες PMI ήταν η άνοδος της συνιστώσας εξόδου καταγράφονται παντού, αλλά η Ινδία», έγραψε Krystal Tan, Ασία οικονομολόγος της εταιρείας συμβούλων Capital Economics.

Η HSBC / Markit PMI για την Κίνα υποχώρησε σε χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών από 50,5 το Δεκέμβριο, σύμφωνα με μια βουτιά στην επίσημη κυβέρνηση PMI στην τεσσάρων μηνών χαμηλό των 51,0.

Capital Economics 'Tan σημειωθεί ότι οι νέες παραγγελίες ανάπτυξη στην Ασία, ενώ δεν είναι τόσο ισχυρή όσο έξοδος, ήταν καλύτερη για τις περισσότερες οικονομίες από ό, τι ήταν μόλις πριν από λίγους μήνες.

"Αυτό ταιριάζει με την άποψή μας ότι οι τομείς παραγωγής της περιοχής είναι σε μια σταδιακή πορεία προς την ανάκαμψη, που υποστηρίζεται από τη χαλαρή νομισματική πολιτική και την ενίσχυση της εξωτερικής ζήτησης."

Οι δείκτες PMI για τη Νότια Κορέα και την Ινδονησία , σημαντικές αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας, τόσο αυξήθηκε τον Δεκέμβριο, αλλά παρέμειναν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

(Γράφοντας από τον David Gaffen και Ross Finley? Επιπλέον ρεπορτάζ από τον Richard Leong στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, Jonathan Μόνιμη στο Πεκίνο, Πίστη Hung στην Ταϊπέι, Rieka Rahadiana στην Τζακάρτα, Yati Himatsingka στο Bangalore? Andy Bruce στο Λονδίνο? Μοντάζ Larry King και Chizu Nomiyama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή