Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Βόμβα Ρακιντζή: «Ποιοι 7.500; Ούτε 2.500 δεν είναι οι επίορκοι υπάλληλοι»

O γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής αμφισβήτησε ευθέως τα στοιχεία για 7.500 επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «τρελά νούμερα».

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Λέανδρος Ρακιντζής απέδωσε τους αριθμούς των 7.500 επίορκων υπαλλήλων καθώς και αυτών με........
πλαστά πιστοποιητικά που αναφέρονται σε «λάθος πληροφόρηση» των υπουργών.
Εξήγησε ότι τα μόνα αξιόπιστα στοιχεία που υπάρχουν είναι ο κατάλογος που έστειλαν οι εισαγγελικές αρχές με 2.500 περιπτώσεις ποινικών διώξεων σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων. Και διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν 2.500 επίορκοι γιατί κατά του ίδιου υπαλλήλου έχουν ασκηθεί πολλές διώξεις».

Σύμφωνα με όσα είπε, «τελικά περιορίστηκαν σε 200 αυτοί που απολύθηκαν και εκκρεμούν άλλοι 500 να τελεσιδικήσουν. Δεν μπορώ να προδικάσω τις αποφάσεις ΣτΕ» σημείωσε.

Οι εκτιμήσεις που διατύπωσε ο κ. Ρακιντζής ανατρέπουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, αφού αποδεικνύουν ότι είναι άνθρακες ο θησαυρός των επίορκων σε ό,τι αφορά τις 11.400 απολύσεις που θα γίνουν το 2014.

Ως προς τα πλαστά πιστοποιητικά παραδέχθηκε ότι «δεν έχουμε πολλά αποτελέσματα».

«Μόνο στην Δημοτική Αστυνομία υπάρχουν έλεγχοι και έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις νόθευσης – πλαστογραφίας απολυτηρίων όπου το 10 το έκαναν 18. Στον Δήμο Αθήνας εντοπίστηκαν 50 και στα Δωδεκάνησα 12 με 15. Σε αυτούς έγιναν ανακλήσεις διορισμών» ανέφερε συγκεκριμένα ο Λ. Ρακιντζής.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα πιστοποιητικά ξένων γλωσσών λέγοντας ότι έχει εντοπιστεί πλήθος περιπτώσεων πλαστών πτυχίων ξένης γλώσσας τα οποία όμως «δεν χρησιμοποιήθηκαν για διορισμό αλλά για προαγωγές».

«Ελέγχουμε 200.000 πτυχία, έχουμε βρει αρκετά πλαστά δικαιολογητικά αλλά είναι πειθαρχικό αδίκημα καθώς δεν είναι προσόν για πρόσληψη. Ακόμα δεν έχουν περάσει από πειθαρχικά συμβούλια» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή