Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Σχολεία στο έλεος των χορηγών για την ανακαίνισή τους

Μία νέα... εποχή αρχίζει στην εκπαίδευση, αφού το κράτος δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει επαρκώς τα σχολεία και κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. 
Ποιος άλλος από ιδιωτικές εταιρείες. Στη Θεσσαλονίκη, λόγου χάρη, η Coca Cola Τρία Έψιλον διενεργεί διαγωνισμό, όπως μαθαίνουμε, ανάμεσα στα σχολεία με... ψηφοφορία. Όποιος σχολείο κερδίσει περισσότερες ψήφους, θα ανακαινιστεί πλήρως (αλλαγή σε όλα τα παράθυρα, πόρτες, βάψιμο, διαμόρφωση αύλειου χώρου, επισκευές κ.λπ.). Στο πλαίσιο της... ψηφοθηρίας μέσω facebook, ένα σχολείο, που συστεγάζεται με νηπιαγωγείο, έστειλε το εξής... μήνυμα, το οποίο έφτασε σε άλλο σχολείο, με αίτημα τη διαδικτυακή ενίσχυσή του στην εν λόγω ψηφοφορία. 

Εκπληκτικό το κείμενο, από το οποίο δημοσιεύουμε μικρό απόσπασμα. Και ενδεικτικό του μέλλοντος των σχολείων σε μια χώρα που υποχρεώνεται να κόβει κάθε είδους δαπάνες για να πληρώνει τα κερατιάτικα στην τοκογλυφία. «Ψήφισε το 3ο Δημοτικό Σχολείο... (είναι μαζί με το 5ο Νηπιαγωγείο...) και κοινοποίησέ το και στις επαφές και φίλους σου (facebook, e-mail, προσωπική επαφή, συναδέλφους στα σχολεία σας κ.λπ.). 

Πέρυσι το σχολείο που κέρδισε πήρε 8.200 ψήφους. Είμαστε πρώτοι μέχρι τώρα (11ημέρα), αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς η ψηφοφορία θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες». Και συνεχίζει το κείμενο: «Η προσπάθεια αυτή ήδη έχει θετικά αποτελέσματα (πιο ανοιχτό σχολείο, στενότερη συνεργασία με γονείς και τοπική κοινωνία). 

Το σχολείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα έως το βράδυ. Η αυλή του σχολείου ανοίγει το απόγευμα με ευθύνη τον γονέων και μένει ανοιχτή μέχρι τις 11 μ.μ. Έτσι το σχολείο παραμένει ζωντανό και αποτελεί χώρο συνάντησης και συντονισμού γονέων και μαθητών. Σύσκεψη εκπαιδευτικών, γονέων, συλλόγων και φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Πνευματικό Κέντρο για να συντονιστεί η προσπάθεια στήριξης του σχολείου. Η συνεργασία με άτομα και φορείς από την τοπική κοινωνία είναι καθημερινή. Είναι σημαντική υπόθεση για μας και σας ζητάμε να τη στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις! Θέλουμε τώρα να κερδίσουμε τον διαγωνισμό και να ανακαινίσουμε πλήρως το σχολείο». 

Εικόνες από το εκπαιδευτικό παρόν και μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή