Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η ηθική και ποινική δικαίωση του καθηγητή Κώστα Διον. Κορδάτου από τον Άρειο Πάγο!

Ο Άρειος Πάγος χθες αναίρεσε την οριακά καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος κατά του καθηγητή Κώστα Κορδάτου του ΕΠΑ.Λ Κανουργίου
Ο Άρειος Πάγος, ως το ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, έκανε δεκτή..
την αίτηση αναίρεσης του Καθηγητή Κώστα Κορδάτου κατά της απόφασης 100/2013 του Πενταμελούς Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, το οποίο του είχε επιβάλει με οριακή πλειοψηφία (3-2) και παρά την αθωωτική πρόταση του κ. Εισαγγελέα της έδρας - καταδικαστική απόφαση με ανασταλτικό χαρακτήρα, υπόθεση που αφορούσε την περίοδο που ήταν Δ/ντής στο ΤΕΕ Καινουρίου-Θεστιέων - Δήμου Αγρινίου.  
Την αίτηση αναιρέσεως επιμελήθηκε-κατέθεσε και υποστήριξε κατά την εκδίκαση της στον Α.Π. ο συνήγορος του αναιρούντα εκπαιδευτικού στις 29-4-2014, ο δικηγόρος-ποινικολόγος-Αθηνών κ. Περικλής Σταυριανάκης και στηρίχθηκε η όλη επιχειρηματολογία αναίρεσης-ακύρωσής της, τόσο σε  διαδικαστικούς όσο και ουσιαστικούς δικονομικούς λόγους της υπόθεσης. 

«Δυστυχώς» για ορισμένους η σκευωρία δεν κέρδισε αυτή τη φορά, αν και στην ακροαματική διαδικασία του Πενταμελούς Εφετείου στο Αγρίνιο 11-10-2013, είχε καταρρεύσει. Τα μεθοδευμένα χαλκεία της διοίκησης και όσων συνέβαλαν σε αυτή την αθλιότητα αποκαλύφτηκαν και στην εκδίκαση της προσφυγής του καθηγητή κατά της υπ. αριθ. 3221/7-5-2008, παράνομης απόφασης καταλογισμού του Περιφ. Δ/ντή Οικ. Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας, όπως αποδεικνύεται στην πρόσφατα ληφθείσα υπ. αρ. 1395/2014 απόφαση του VII ΤΜΗΜΑΤΟΣ του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.
Η συμπαράσταση και αρωγή της ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ και της ΠΕΤΕΕΜ καθώς και των φίλων και συναδέλφων του Καθηγητή Κώστα Κορδάτου ήταν καταλυτική για το αποτέλεσμα αυτό. Μετά την απόφαση σταθμός του Αρείου Πάγου σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση, που συγκλόνισε την εκπαιδευτική κοινότητα Πανελλαδικά πολλά χρόνια καθώς και την τοπική κοινωνία, αποδεδείχθηκε ότι το πολυτιμότερο αγαθό που κατάκτησε ο δυτικός πολιτισμός με την «Γαλλική Επανάσταση» είναι το τεκμήριο της αθωότητας!  
Για τον λόγο αυτό μετά και την τελεσίδικη απόφαση του ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, έχοντας υπόψη τη 12/χρονη υπηρεσιακή (βρίσκεται ακόμα σε αυτοδίκαιη αργία) και ποινική ταλαιπωρία του καθηγητή, καθώς και της οικογενείας του, που οδήγησε στην ψυχική και οικονομική της κατάρρευση, οφείλουν οι κυβερνόντες εδώ και τώρα να καταργήσουν τον λεγόμενο νόμο Μανιτάκη 4093/2012 (ΦΕΚ 222/12-11-2012). Η συνέχισή του θα τους εκθέτει πλέον ακόμα περισσότερο, όπως και τις λεγόμενες «ανεξάρτητες αρχές», οι οποίες αντί να προστατεύουν τους υπαλλήλους από τις αυθαιρεσίες της διοίκησης, τους αντιμετωπίζουν με «Προτεσταντική διάθεση», ενώ τους διαπομπεύουν δημόσια και ζητούν αδιακρίτως τον «αποκεφαλισμό» τους (βλέπε μύθο των επίορκων). 
Εκτεθειμένοι είναι και όλοι αυτοί που με περίσσια εμπάθεια τόλμησαν να σπιλώσουν και να διασπείρουν ψεύδη και συκοφαντίες σε βάρους του, παρά το τιτάνιο έργο που πρόσφερε ο καθηγητής Κώστας Κορδάτος στο σχολείο του χωριού του.  
Τέλος, θέλουμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Κώστα Κορδάτου στους συναγωνιστές του, στους συναδέλφους, τους φίλους του απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και στους συμπατριώτες, που όλοι αυτοί με άπειρες και πολύμορφες εκδηλώσεις συμπαράστασης τον στήριξαν όλα αυτά χρόνια του «παγετώνα», της απομόνωσης, του αφανισμού και της λάσπης. Δεν πίστεψαν τα ψέματα. Αντιλήφθηκαν τη σκευωρία. Δεν θα τους ξεχάσει ποτέ. Τους είναι ευγνώμων. Το ικρίωμα που έστησαν για τον «απαγχονισμό» του, αυτοί που πρώτα τον «τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί» δεν ήταν στέρεο και κατέρρευσε μπροστά στην αλήθεια.
Η απόφαση αυτή είναι μεγάλη ηθική δικαίωση του ίδιου όσο και εκείνων, που από την πρώτη στιγμή μίλησαν για σκευωρία και για δίωξη νέου τύπου. Νοιώθουμε ηθικά δικαιωμένοι όσοι πιστέψαμε από την αρχή την αθωότητα του καθηγητή Κώστα Διον. Κορδάτου.
Υ.Γ. Όταν καθαρογραφεί από τον Α.Π. θα δώσουμε στη δημοσιότητα και το πλήρες σκεπτικό αυτής της ιστορικής απόφασης, που αποκαθιστά την αλήθεια έναντι του ψεύδους, του μίσους και της συκοφαντίας. ΑΘΗΝΑ 15-7-2014

«Κάθε ψυχή έχει φτερά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να της στερήσει την πτήση» (Γρηγόρης Δάλλης)

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή