Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Μετά το σάλο... Τέλος στο χαράτσι για τα ECDL

Καταργείται η τριετής ισχύς των πιστοποιητικών πληροφορικής (ECDL). 

Μετά το σάλο που προκάλεσε η ΚΥΑ 4204 (ΦΕΚ 1263/Β/16-5-2014) του προηγούμενου...
Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλου, όπως αναφέρει το espaergasia.gr σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες, υπεγράφη η κατάργησή της από τον νυν Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Λοβέρδο.
Τη σχετική ΚΥΑ, που όριζε την τριετή λήξη των πιστοποιητικών πληροφορικής , έσπευσαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά κάποιοι φορείς πιστοποίησης και ήδη μεγάλος αριθμός κατόχων πιστοποιητικών έχει προχωρήσει σε διαδικασία ανανέωσης καταβάλλοντας ποσά από 75€ έως 150€, σύμφωνα με τις σχετικές διαφημίσεις στο google και άλλα μέσα των συνεργαζόμενων εξεταστικών κέντρων των φορέων αυτών.

Οι 8 από τους 10 φορείς πιστοποίησης δεν είχαν προχωρήσει σε αντίστοιχη διαδικασία, καταγγέλλοντας στα συναρμόδια υπουργεία «ως άδικη και καταχρηστική» την τριετή ισχύ των πιστοποιητικών πληροφορικής, μέσω του συλλογικού οργάνου ΣΥΝΕΦΟΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Φορέων Πιστοποίησης).

Αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής απόφασης του υπουργού κου Λοβέρδου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να σταματήσει η ανησυχία των κατόχων πιστοποιητικών πληροφορικής για την ισχύ τους και να παύσει η καταβολή χρημάτων για την ανανέωση αυτών.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή