Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Στις 16 Σεπτεμβρίου η δίκη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου

Ορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου 2014 η δίκη του εκπαιδευτικού, συνδικαλιστή, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και πρώην μέλους της ΟΛΜΕ, Αντωνόπουλου Παύλου που είχε συλληφθεί στις 8 Γενάρη με τις κατηγορίες για συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστασης κατά της αρχής. Υπενθυμίζουμε ότι ο Καθηγητης Παύλος Αντωνόπουλος είχε συλληφθεί δυο ώρες πριν την προγραμματισμένη... συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι κομμάτων, οργανώσεων και συνδικάτων διαμαρτυρόμενοι και καταγγέλλοντες την απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει μέσω του Αττικάρχη τη συγκεκριμένη συγκέντρωση.

Η σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου ήταν στοχευμένη και αποσκοπούσε στην τρομοκράτηση των εργαζομένων ενόψει των αντιδράσεων για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας. Η αναίτια σύλληψη του από τον διοικητή των ΜΑΤ Δαρείο Λυκιαρδόπουλο και η παραπομπή του σε δίκη με ανυπόστατες κατηγορίες υποκίνησε μαζική αντίδραση των εργαζομένων που συνοδεύτηκε από απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο με αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και παράλληλες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια. Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν όλα τα κόμματα της αριστεράς με ανακοινώσεις τους αλλά και με την διαθεσιμότητα βουλευτών τους ως μάρτυρες υπεράσπισης κατά τη δίκη. Κι αυτό παρά την απουσία τους από τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, για διαφορετικούς λόγους ο κάθε πολιτικός χώρος.
Επειδή ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει τέλος κι επειδή μετά τη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου ακολούθησαν κι άλλες συλλήψεις συνδικαλιστών αγωνιστών, μεταξύ αυτών και του εκπαιδευτικού Γρηγόρη Καλομοίρη (που κι αυτός παραπέμφθηκε σε δίκη) μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ (να θυμίσουμε και τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη δεκάδων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ πριν μερικούς μήνες), πρέπει η αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου να γίνει υπόθεση του κινήματος και να εκδηλωθεί η μέγιστη αλληλεγγύη. Η αθώωση του θα είναι νίκη των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και Κεφαλαίου που θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους και παθητικούς αποδέκτες των άθλιων πολιτικών τους. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή