Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Eνημερωτικό των αιρετών του ΠΥΣΔΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ-Εκπροσώπων της Συμμαχίας Καθηγητών – Ενωτικό Ψηφοδέλτιο

Eνημερωτικό των αιρετών του ΠΥΣΔΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Παμποράκη Μανώλη και Καραμητσόπουλου Γιώργου
Εκπροσώπων της Συμμαχίας Καθηγητών – Ενωτικό Ψηφοδέλτιο
Συναδέλφισσες / συνάδελφοι
Σας ευχόμαστε υγεία, δύναμη και καλή σχολική χρονιά.
Σας ενημερώνουμε, ότι από τον Ιούλιο αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ είναι ο Καραμητσόπουλος Γιώργος, λόγω παραίτησης του Κούστα Κώστα.
Είναι γνωστό σε όλους ότι με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, οι μεταθέσεις – βελτιώσεις ολοκληρώθηκαν τέλος Αυγούστου κρατώντας σε ομηρεία τους...ενδιαφερόμενους καθηγητές.

Ενώ η περσινή χρονιά ήταν χρονιά πλεονασμάτων λόγω αύξησης του ωραρίου – κατάργησης ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ – αλλαγής ωρολογίου προγράμματος, φέτος είναι χρονιά των ελλείψεων, λόγω συνταξιοδοτήσεων και μηδενικών διορισμών, με εξαίρεση τους κλάδους ΠΕ05 και ΠΕ11 που πλεονάζουν.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει οι διαθέσεις – αποσπάσεις - συμπληρώσεις ωραρίου για όλους τους κλάδους εκτός από ΠΕ05, ΠΕ11 κα ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, οι οποίες εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 22-09-14.

Συμβάλαμε να δημιουργηθούν κενά, ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι ευρισκόμενοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και οι αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΔΕ. Εφαρμόσαμε το νόμο και ήμασταν δίκαιοι απέναντι σε όλους τους συναδέλφους. Όπου δεν προέβλεπε ο νόμος, ζητήσαμε να υπάρξουν κριτήρια και να υπάρξει διαφάνεια.

*Παρ’ όλα αυτά υπήρξαν αποφάσεις στις όποιες αντιδράσαμε και τις καταψηφίσαμε, όπως στην περίπτωση των ΠΕ10, όπου χωρίς λόγο έγινε αλλαγή των κενών και κατ’ επέκταση επανατοποθέτηση των ευρισκομένων στη διάθεση, καθώς και στη δημιουργία κενού ΠΕ10 για αναπληρωτή με ώρες φιλολογικών μαθημάτων (άρα κενό ΠΕ02). Στο συγκεκριμένο θέμα αποχωρίσαμε από τη συνεδρίαση, αρνούμενοι να συμμετάσχουμε στη λογική «των εξυπηρετήσεων και στη δημιουργία κενών κατά παραγγελία».

*Για τις θέσεις στα γραφεία συμβούλων ζητήσαμε να προκηρυχτούν και οι τοποθετήσεις σε αυτές να γίνουν με μόρια μετάθεσης από τις ειδικότητες που πλεονάζουν. Αντί αυτού, πέρασε με 4-1 η πρόταση να αποσπασθούν αυτοί που πρότειναν οι σύμβουλοι. Οι συναδέλφισσες που τοποθετήθηκαν στα γραφεία των συμβούλων της Πρωτοβάθμιας του Αγρινίου, επειδή δεν υπήρχαν προτάσεις από τους συμβούλους τοποθετήθηκαν με μόρια.

*Καταψηφίσαμε τις αμοιβαίες αποσπάσεις μεταξύ συναδέλφων που βρίσκονται στη διάθεση, διότι είναι παράνομες και υπάρχει κίνδυνος μεθόδευσης.

*Προτείναμε να συμπεριληφθούν άμεσα στα κενά και οι σχολικές βιβλιοθήκες. Ο προϊστάμενος υποσχέθηκε ότι θα εξεταστεί το θέμα στο τέλος τις διαδικασίας των τοποθετήσεων όλων των ειδικοτήτων.

Λόγω της ενοποίησης των τεσσάρων περιοχών μετάθεσης σε μία, θα αναγκασθούν και φέτος αρκετοί συνάδελφοι να υπηρετήσουν σε σχολεία μακριά από την κατοικία τους και με δύσκολη οδική πρόσβαση. Πράγμα που σημαίνει ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία.

Τα κενά που υπάρχουν για αναπληρωτές είναι : ΠΕ01—6, ΠΕ02—17, ΠΕ03—1, ΠΕ0401—4, ΠΕ0402—3 , ΠΕ0404—6, ΠΕ0405—1, ΠΕ06—5, ΠΕ07—3, ΠΕ08—3, ΠΕ09—2, ΠΕ10—1, ΠΕ19—5 και ΣΜΕΑ –40.

Πιστοί στις δεσμεύσεις μας (και στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ) θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε και να υπερασπίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δικαιώματα καθενός και καθεμιάς συναδέλφου χωρίς διακρίσεις.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Παμποράκης Μανώλης
Aιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νιας
(τηλ. 6947683654 - mail: pamp.man@gmail.com

Καραμητσόπουλος Γιώργος
Aιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νιας
(τηλ. 6974588255 - mail: georgekaramitsopoulos@gmail.com

Αγρίνιο 17/09/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή