Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλαγές στον τρόπο μετακίνησης των μαθητών

Κανονικά θα μετακινούνται οι μαθητές τη νέα σχολική χρονιά από το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου. Από Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου τα χειμερινά δρομολόγια. 
Πότε έρχονται τα νέου τύπου εισιτήρια 
Με τα οφειλόμενα χρήματα προς το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου να αγγίζουν από την Περιφέρεια τις 240 χιλιάδες ευρώ και τον Δήμο Αγρινίου να χρωστάει μόνο τον Απρίλιο, το Μάιο και τον Ιούλιο του 2012, τα μαθητικά δρομολόγια θα ξεκινήσουν κανονικότατα με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Να διευκρινίσουμε πως οι 240 χιλιάδες ευρώ που χρωστάει η Περιφέρεια στο Αστικό ΚΤΕΛ είναι από τον Οκτώβριο του 2011 και έπειτα. Φέτος όμως για πρώτη φορά δεν θα εκτελούνται όπως γνωρίζαμε τα μαθητικά δρομολόγια. 
Το αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου, με συμφωνία με τον Δήμο Αγρινίου θα μετακινεί εντελώς δωρεάν τους μαθητές από και προς τα σχολεία τους τις κατάλληλες ώρες με τα συμβατικά δρομολόγια και όχι με τα ειδικά, μαθητικά δρομολόγια. Μέχρι τώρα πήγαινε ένα απλό δρομολόγιο στη Λεπενού λ.χ. και «ακολουθούσε» ένα δεύτερο λεωφορείο, το οποίο ήταν αποκλειστικά για μαθητές. Πλέον, από φέτος αυτό δεν θα ισχύει και οι μαθητές θα ........ μετακινούνται δωρεάν, όπως σας προαναφέραμε, με το συμβατικό δρομολόγιο, μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες.
Οι μαθητές θα επιτύχουν την δωρεάν μετακίνησή τους με την προμήθεια μιας ειδικής κάρτας, κάτι για το οποίο θα ενημερωθούν πιθανότητα από τα σχολεία τους. Ο νέος αυτός τρόπος λειτουργίας μειώνει το λειτουργικό κόστος του Αστικού ΚΤΕΛ και αυτομάτως γλιτώνει και το κράτος από την δαπάνη χρημάτων.
Με τον τρόπο αυτό επί της ουσίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Κων/νο Κατσακιώρη, ελαττώνονται ημερησίως κατά 500 χλμ τα δρομολόγια σε όλο το φάσμα που καλύπτει συγκοινωνιακά το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου. Τα όρια του συγκοινωνιακού αυτού φάσματος είναι η Ποταμούλα, η Μυρτιά, ο Αγ. Ανδρέας, το Αγγελόκαστρο, η Λυσιμαχεία, τα Όχθια και Κυψέλη. Δηλαδή αριθμητικά το αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου καλύπτει 25 χλμ προς κάθε κατεύθυνση από το κέντρο του Αγρινίου. Ενημερωτικά αναφέρουμε πως πραγματοποιεί επιπλέον και δύο απογευματινά δρομολόγια στην Γουριώτισσα και τη Ρήγανη.
Ως προς τις καλοκαιρινές μετακινήσεις των πολιτών με το Αστικό ΚΤΕΛ αναφέρουμε πως πληθυσμιακά υπήρξε αύξηση, αλλά σε συχνότητα παρατηρείται μείωση αρκετή μάλιστα. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα εισιτήρια αυξήθηκαν κατά 10.000, αλλά τα χρήματα αυτά σύμφωνα με τον κ. Κατσακιώρη καταναλώθηκαν στην προμήθεια καυσίμων για τα λεωφορεία, σε πετρέλαιο. Ακόμη από 1η Σεπτεμβρίου να αναφέρουμε πως θα εισαχθούν και θα χρησιμοποιούνται τα νέου τύπου εισιτήρια που έφτιαξε το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου. Με την παραγγελία ειδικού χαρτιού για τα νέα αυτά εισιτήρια επιτυγχάνεται μείωση στις δαπάνες και επιπλέον τα νέα εισιτήρια θα διαθέτουν barcode, αριθμό μοναδικότητας μέσα στην ελληνική επικράτεια και δεν θα αντιγράφονται. Από την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου θα μπουν σε λειτουργία τα νέα χειμερινά δρομολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή