Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Βαγγέλης Κουφοδάκης πρόεδρος της "Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στα Πανεπιστήμια" (ΑΔΙΠ) -Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο "Αθηνά"

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ real o Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Βαγγέλης Κουφοδάκης θα είναι ο νέος πρόεδρος της

"Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στα Πανεπιστήμια" (ΑΔΙΠ). Ο Βαγγέλης Κουφοδάκης που θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα πρόεδρο της ΑΔΙΠ κ. Σπ. Αμούργη είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Indiana University των ΗΠΑ. Ουσιαστικά θα είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα επιχειρήσει να υλοποιήσει την αξιολόγηση - πιστοποίηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων και να ....
μειώσει τον αριθμό των Πανεπιστημίων, των σχολών και των τμημάτων (Σχέδιο Αθηνά).
Αρκετό καιρό τώρα τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν αποφασίσει ένα σχέδιο συγχωνεύσεων σχολών και λουκέτων σε πολλά τμήματα. Πρόκειται για δυο όψεις της ίδιας πολιτικής. Τις περασμένες δεκαετίες και ιδιαίτερα από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000 "έστησαν" δεκάδες τμήματα σε κάθε πόλη και κωμόπολη αφενός για να κάνουν κομμάτια και θρύψαλα τα γνωστικά αντικείμενα και αφετέρου για την εξυπηρέτηση της κομματικής και επιχειρηματικής τους πελατείας και για την απορρόφηση των "πληρωμένων οδηγιών" του Β΄και Γ΄ΚΠΣ. 
Σήμερα, τα ανεμολόγια αλλάζουν, και απαιτούν τη συρρίκνωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης ενώ την ίδια στιγμή αρχίζουν να υλοποιούνται πάσης φύσεως επιχειρηματικές ιδέες για ιδιωτικές πανεπιστημιακές ή πολυτεχνικές σχολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή