Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Σε επίσχεση εργασίας από αύριο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ...

Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ ξεκινούν από τη Δευτέρα πενθήμερη επίσχεση εργασίας ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει ήδη διακόψει από το Σάββατο την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού. 
Η κινητοποίηση των γιατρών θα λάβει μορφή επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας και ανάλογα με....τα παραγόμενα αποτελέσματα, θα προκύπτουν και οι ανάλογες συλλογικές αποφάσεις.
«Ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει 570 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα έτη μέχρι το 2011, και 230 εκατ. ευρώ για το 2012, σύνολο 800 εκατ. ευρώ. Έχουμε χρηματοδοτήσει ατόκως την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στον τόπο» δηλώνει (στον Σκάι) ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Οργανισμού Γιώργος Ελευθερίου.
Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εκτιμούν ότι ο Οργανισμός οδηγείται σε ..... πλήρη στάση πληρωμών τους επόμενους μήνες. Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει πως «είχε προειδοποιήσει ότι ο ΕΟΠΥΥ θα ήταν θνησιγενής και για αυτό «είχαμε καλέσει όλους τους ιατρούς μέλη μας να μην συμβληθούν».
Στο χορό των κινητοποιήσεων απειλούν να μπουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι προειδοποίησαν με «σκληρές κινητοποιήσεις» αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη περικοπή «επιπλέον 8% στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο», δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν ούτε ένα ευρώ από το μισθό τους.
Αύριο πάντως, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου να συζητηθούν οι λόγοι και το πλαίσιο της επίσχεσης, καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας.
Από: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή