Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ;

Με το θάρρος της Γνώμης!
Δεν θα έγγραφα αυτό το σχόλιο εάν δεν είχα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της υπομονής και του σεβασμού στα θεσμικά όργανα. Όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οφείλω πλέον να μιλήσω για όλους και για όλα σε μια περιπέτεια που την πληρώνω εδώ και δέκα (10) χρόνια με πολλούς τρόπους.
Τι συμβαίνει σήμερα :
Το Υπουργείου Παιδείας, τμήμα Ε' - πειθαρχικές υποθέσεις, μέσα στο καλοκαίρι με μια πρωτόγνωρη ταχύτητα εφαρμογής στην περίπτωσή μου του νέου πειθαρχικού δίκαιου!!! N. 4057/14-3-2012. εκτέλεσε (παράνομα) ως ιεραρχία (υπουργείο, περιφερειακός διευθυντής Δυτ. Ελλάδας, διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας, απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, στη γνωστή μου περιπέτεια (για διοικητικές παραλήψεις), όταν το Διοικητικό εφετείο έχει αναστείλει την εκτέλεση της απόφασης, έως ότου εκδικαστεί η εμπρόθεσμη προσφυγή μου στο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Αθηνών και στη συνέχει παραπέμφθηκε στο εφετείο των Πατρών.
Η ρεβάνς και η αλαζονεία δεν έχουν όρια. Ο νομικός πολιτισμός και οι νόμοι του κράτους για το βαθύ ΠΑΣΟΚ (όσοι έχουν μείνει) δεν λένε τίποτε. Η διοίκηση αυθαίρετα αποφασίζει χωρίς να σέβεται τίποτα. Κρίμα για κάποιους που τους είχα ..
και σε εκτίμηση! Νομικοί σύμβουλοι (γραφειοκράτες) του υπουργείου και υπηρεσιακοί παράγοντες του αρμόδιου τμήματος ξεκομμένοι για χρόνια από την ποινική δικονομία και τις αποφάσεις του συμβουλίου επικρατείας αποφασίζουν και διατάσσουν και όποιον πάρει ο "χάρος"!  Στην προκειμένη περίπτωση η λαιμητόμος στην Αιτωλοακαρνανία παίρνει αυτόν που έχουν "προδιαγεγραμμένο" (έτσι νομίζουν) ένας άθλιος μηχανισμός που φεύγει και δεν λέει να καταλάβει το τέλος...
Αλήθεια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας παίρνει μυρωδιά για όλα αυτά; Κύριε Αρβανιτόπουλε γνωρίζεται τι ποιούν στον από κάτω όροφο; 
Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτό το "μίσος" να θέλουν να σε θέσουν εκτός υπηρεσίας όταν δεν έχουν αποφασίσει αμετάκλητα τα θεσμικά όργανα που το Σύνταγμα της χώρας  προβλέπει. Εκτός και εάν βιάζονται να δικαιώσουν τους "Πάτρωνές" τους; Κύριοι το ταξίδι είναι μεγάλο για όλους μας και δεν το επέλεξα εγώ. Λίγο αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει. Να ξέρετε ότι έχω απασφαλίσει και θα βγάλω όλα τα διαχρονικά  (που γνωρίζω) αίσχη της διοίκησης εκπαίδευσης στο νομό (θα μου πείτε εκβιασμός; δεν ξέρω!), που δεν μπόρεσα μέχρι στιγμής να δημοσιοποιήσω σεβόμενος την ηρεμία στον τόπο και οικογένειες σε μια κοινωνία που κρύβεται (λάθος μου;), αλλά αφού συνεχίζουν την αθλιότητα, εδώ και δέκα χρόνια, θα πάρουν την απάντησή τους οι διώκτες με τους συνοδοιπόρους τους. Δεν θα κάνω τον "Καψάλη" της εξόδου αλλά κάποιοι δεν μπορούν να έχουν την "έξοδο" καλή μαρτυρία και να ζέχνουν.
Οι άνθρωποι έκαναν "έντιμες" δουλειές κρύβονταν πίσω από πρακτικά και τιμολόγια, γνωστή πρακτική, "τίμιοι" άνθρωποι αλλά στο νομό θα έρθει το απάνω κάτω!
"Έντιμες" δουλειές που πολύ καλά γνωρίζω τι έκαναν όλοι αυτοί, από πολλές θέσεις που υπηρέτησα στο νομό και πρέπει οι συνάδελφοί μου (όσους ενδιαφέρει) αλλά και η κοινωνία να γνωρίζουν ποιοι είναι οι υπηρεσιακοί κ.λ.π. παράγοντες (συνταξιούχοι ή μη) αυτού του κράτους, που κόπτονται σήμερα για το δημόσιο συμφέρον και θεωρούν ότι θα τα φορτώσουν στον αντίπαλο για να καθαρίσουν! "Γελιούνται πλάνης οικτρά" αν νομίζουν ότι καθάρισαν από το διαχρονικό έγκλημα που έχουν κάνει στην τοπική κοινωνία!
Θα δώσω τα στοιχεία στην δημοσιότητα με όποιο προσωπικό κόστος και αν έχω, όταν εγώ εκτιμήσω και έχω πολλά κύριε διευθυντή ΔΔΕ Αιτωλ/νίς και κ. περιφερειακέ διευθυντή εκπαίδευσης!! Το παραμύθι τέλος της δήθεν.. αξιοκρατίας σας και της έννομης τάξης. Δεν πιστεύεται τίποτε εκτός της θέσης σας έστω και προδήλως προδοτική στο μνημόνιο της κ. Μέρκελ!
Πως εξηγούνται διαφορετικά οι παράνομες ενέργειές της διοίκησης (δικαιολογείστε ότι το υπουργείο σας διέταξε!) να εφαρμόσετε απόφαση πειθαρχικού οργάνου, όταν όμως αυτή έχει αναστολή για να ασκήσει ο υπάλληλος-πολίτης τα ένδικα δικαιώματά του σύμφωνα με τον νόμο και το σύνταγμα της χώρας, που και το ΕΦΕΤΕΙΟ αποφάσισε καθώς και ο προϊστάμενος της νομικής υποστήριξης του δημοσίου συμφωνεί και αποφεύγεται να τον συμβουλευτείτε, έστω και εκ των υστέρων; Γιατί δεν υποβάλετε ακόμα σχετικό ερώτημα  όπως οφείλατε, στον νομικό σας σύμβουλο για το νόμιμο της πράξης σας δηλαδή της περικοπής μισθού χωρίς τελεσίδικη απόφαση; Πως επικαλείστε με έωλες ερμηνείες τον νέο πειθαρχικό νόμο όταν στην περίπτωσή μου δεν ισχύουν; Τι έχετε να πείτε στην ένστασή μας; 
Αυτή η αναβλητικότητά της ΔΔΕ Αιτωλ/νίας κ.λ.π. να ανακαλέσει τη διαπιστωτική πράξη υλοποίησης της επίδικης πειθαρχικής απόφασης κάτι που νομικά και ηθικά ισχύει δείχνει και τις προθέσεις τους.
Σε ανθρώπινο και κοινωνικό επίπεδο θα συναντηθούμε με όλους! 
Τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμα... 
Αντέχω και ας έχω "καταχραστεί" τις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές μου χωρικές συντεταγμένες.

Δείτε την αναφορά που έχω υποβάλει και δεν έχει απαντηθεί ακόμη! 


ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ
Κωνσταντίνου Κορδάτου του Διονυσίου, Καθηγητή (ΤΕΕ) ΕΠΑ.Λ Καινουργίου, κατοίκου, Αγρινίου, Δ. Σταϊκου 16.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ Δ.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ κ. ΙΑΚΩΒΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ
                                        …………………………………………..

Επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. ΦΔ10/3/ΕΜΠ/82 και των σε αυτή αναφερομένων επάγομαι τα ακόλουθα:

          Με την εν λόγω διαπιστωτική πράξη σας, με την οποία προβαίνετε σε εκτέλεση πειθαρχικής αποφάσεως ΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΑΣ μη συμορφούμενος με το περιεχόμενό της αλλά και με τους σχετικούς νόμους (Ν. 3528/2007, ως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 4057/2012 και τούτο καθόσον:

          Στην με αριθμό 26/2012 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών ρητά ορίζεται ότι «…Υπό τα ανωτέρω πραγματικά και νομικά δεδομένα, ενόψει του ότι η εμπροθέσμως ασκηθείσα από τον αιτούντα προσφυγή αναστέλλει εκ του νόμου την εκτέλεση της προσβληθείσας με αυτήν αποφάσεως του Δευτεροβάθμιου πειθαρχικού Συμβουλίου, η υπό κρίσιν αίτηση πρέπει να απορριφθεί (σελ. 3 αυτής)». Με βάση την ανωτέρω απόφαση η προσφυγή μου κατά της αριθμ. 384/31-5-2011 αποφάσεως του Δευτεροβάθμιου πειθαρχικού Συμβουλίου, είναι νόμιμη και εμπρόθεσμη, ως και η ανωτέρω δικαστική απόφαση περιλαμβάνει και ούτως εκ του νόμου άρθρο 142 του Ν. 3528/2007, το οποίο ισχύει στην υπό κρίσιν εκκρεμή υπόθεσή μου ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ καθόσον το άρθρο 4 του νέου Νόμου 4057/2012 με τον τίτλο ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ αναφέρονται στην ισχύ για τις εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ όπως είναι η διάταξη των άρθρων 144 και 142 του πειθαρχικού δικαίου των Δ.Υ. την οποία εσείς βάσει των ανωτέρω παρανόμως και κατά παραβίαση δικαστικής αποφάσεως με την ανωτέρω διαπιστωτική πράξη που εκτελείται.

Κατόπιν των ανωτέρω ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ  ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ υπ’ αριθμ. πρωτ. ΦΔ10/3/ΕΜΠ/82 ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΣΑΣ άλλως θέλω καταφύγει στα αρμόδια ποινικά και διοικητικά δικαστήρια και ΑΙΤΗΘΩ πέραν των τυχών ποινικών σας ευθυνών και συγκρότηση στα αρμόδια Διοικητικά, ως έχουν το δικαίωμα εκ του νόμου της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ και τον καταλογισμό από αυτήν των ανωτέρω ευθυνών σας.

Καινούργιο-Αγρινίου 3-9-2012

Ο Αιτών-Αναφέρων

Κορδάτος Κωνσταντίνος    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή