Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Σταματά τη μεταφορά μαθητών το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας

Με τακτικό δρομολόγιο και καταβολή του αντίτιμου του μισού εισιτηρίου ή με ιδιωτικό μέσο θα μεταφερθούν οι μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας στα σχολεία τους την ερχόμενη εβδομάδα, που ξεκινάνε τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς. Το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, επικαλούμενο χρέη της Περιφέρειας προς αυτό από προηγούμενους μήνες, ανακοίνωσε ότι δεν θα εκτελέσει μαθητικά δρομολόγια. Σύμφωνα με το ΚΤΕΛ η οφειλή ανέρχεται στα 3 εκ. ευρώ και το ποσό που δόθηκε είναι πολύ μικρό, ενώ συνολικά οι συσσωρευμένες οφειλές προς τους μεταφορείς και για τις τρεις περιφερειακές ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία) ανέρχονται στο ... ποσό των 13.467.509 ευρώ και αυτές αφορούν συνολικά τόσο το χρονικό διάστημα έως 31.12.2011 όσο και το χρονικό διάστημα από 1.1.2012 έως 30.6.2012.
«Άλλα μας είπαν προφορικά, άλλα λέει η εγκύκλιος»
«Είμαστε σε δυσάρεστη θέση να διακόψουμε τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία λόγω μη εξόφλησης των οφειλόμενων από το κράτος. Το κόστος της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών (δηλαδή πετρέλαιο, μισθοί, συντήρηση λεωφορείων κτλ) είναι τεράστιο και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει από τέτοιες οφειλές, δεν μας επιτρέπει να το επωμιστούμε» δηλώνει η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.
Στην διοίκηση του ΚΤΕΛ μάλιστα υπάρχει δυσαρέσκεια αφού είχε συμφωνηθεί να δοθεί παράταση στις συμβάσεις που είχε συνάψει η Περιφέρεια πέρυσι, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2012-2013, αν και η αποζημίωση θα ήταν μειωμένη κατά 17%. «Το αποδεχθήκαμε κι αυτό λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν, ενώ είχαμε συμφωνήσει στην πορεία ν’ αλλάξει και η σχετική ΚΥΑ και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών να περάσει στις Περιφέρειες. Τελικά σε σημερινή εγκύκλιο αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι θα δοθεί παράταση στις συμβάσεις τις περυσινές, όμως οι διαγωνισμοί από τους δήμους θα συνεχιστούν κι αν κάποιος καρποφορήσει, τότε θα διακόπτεται η παλιά σύμβαση. Δεν είναι δυνατόν ν’ αποδεχθούμε διακοπή σύμβασης σε ένα ή δύο μήνες αν π.χ. έχουμε αποτελέσματα στο διαγωνισμό που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αγρινίου »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή