Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ 26 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

B΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΛΕΤΗ 7 – 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΛ: 26410 24175 
 E-MAIL: belmeait@gmail.com ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: belmeait.blogspot.com 
ΑΓΡΙΝΙΟ 2-11-2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ : 54
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση που κατέθεσαν 26 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που υπηρετούσαν σε σχολεία της Β΄θμιας Εκπ/σης Αιτωλοακαρνανίας για αναστολή της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4172/13 με την οποία είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Αυτό σημαίνει ότι το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή του αναστέλλει για εύλογο χρονικό διάστημα την διαθεσιμότητα των συναδέλφων οι οποίοι μπορούν άμεσα να επιστρέψουν στα σχολεία που υπηρετούσαν, με το ίδιο καθεστώς......... εργασίας που είχαν και πριν.

Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση του αγώνα των συναδέλφων αφού τους επιτρέπει να γυρίσουν στα σχολεία τους με ψηλά το κεφάλι.

Ταυτόχρονα αποτελεί σημαντική πολιτική νίκη των εργαζομένων και της κοινωνίας απέναντι στις αυθαίρετες και άδικες επιλογές της κυβέρνησης, αφού ουσιαστικά το δικαστήριο αναγνωρίζει την αυταρχικότητα του νόμου και το έλλειμμα τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητα της διαθεσιμότητας των συναδέλφων των συγκεκριμένων κλάδων.

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας πέρα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής που οργάνωσε τους τελευταίους μήνες για το συγκεκριμένο θέμα, θεώρησε αυτονόητο να στηρίξει με κάθε τρόπο και τον δικαστικό αγώνα των συναδέλφων και θα συνεχίσει να το κάνει ως την τελική τους δικαίωση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας


Γιώργος Καραμητσόπουλος               Γιώργος Μπέστιας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή