Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Παράνομη αλλά ΟΧΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ η απεργία των διοικητικών ΑΕΙ

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου “Ε” 
Αυτό σημαίνει ότι οι απεργοί έχουν τη δυνατότητα να εξαγγείλουν νέα απεργία με τα ίδια αιτήματα, καθώς δεν κρίθηκε και καταχρηστική όπως επιθυμούσε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, μέσω της προσφυγής του στη δικαιοσύνη. 
Στο μεταξύ, οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία και για 10η εβδομάδα ενώ θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα για να εκτιμήσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους. 
Στο μέτωπο της δικαιοσύνης, προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε σε βάρος του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνη, προκειμένου να........ διαπιστωθεί αν έχει διαπράξει ή όχι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Αφορμή για τη δίωξη στάθηκε η καταγγελία του συμβουλίου του ΕΚΠΑ, ότι ο πρύτανης παρέλειψε να μεριμνήσει ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Ίδρυμα που διοικεί. 
Στο μεταξύ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου, διατάσσει συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της φύλαξης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει καταγγελίες για είσοδο, στον χώρο, ατόμων που δεν ελέγχονται. Παράλληλα, άρχισε η επίδοση των παραπεμπτηρίων εγγράφων προς τους 276 διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που δεν απογράφησαν, με τα οποία παραπέμπονται στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια με το ερώτημα της αργίας. Newsroom Enet.g
r

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή