Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Νέα στοιχεία για ομόφωνη απόφαση ΠΑΣΚ,ΔΑΚΕ,ΠΑΜΕ περικοπής του Εφάπαξ

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα για τα εφάπαξ στο Δημόσιο και αφορά χιλιάδες συνταξιούχους που το δικαιούνταν ολόκληρο από το έτος 2010 αλλά και την ομόφωνη απόρριψη των δίκαιων προσφυγών από το Δ.Σ του Τ.Π.Δ.Υ., νέα στοιχεία προκύπτουν. Πηγή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Πρόνοιας, όπου φαίνεται ότι και πάλι ομόφωνα ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ ψήφισαν κατά των προσφυγών, κατά των συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση 9/10/2013 όπως αναγράφεται στο Πρακτικό της 40ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας, ομόφωνα ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ, απέρριψαν τις ενστάσεις των....
συνταξιούχων. Με μόνη διαφορά, αντί του κ. Παπαδούδη Γεωργίου, εκπροσώπου του ΠΑΜΕ, (προφανώς εναλλάσσονται στη διοίκηση του ταμείου) ήταν ο κ. Καταχανάς Γεώργιος. Δύο εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ δεν κατάλαβαν τι έκαναν; Τι ψήφισαν; Τους ξεγέλασαν οι διορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες; Ή αυτή ήταν η κεντρική κατεύθυνση του ΠΑΜΕ;


Αν δεχθούμε ότι η λειτουργία του Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας ήταν πλημμελής, γιατί τόσο καιρό δεν το έχουν καταγγείλει και τώρα που το θέμα πήρε μεγάλη έκταση, βγάζουν ανακοινώσεις εκ των υστέρων-»στάχτη στα μάτια» των συνταξιούχων;

Η απόφαση της 40ης συνεδρίασης του ΤΠΔΥ είναι: «- Το Δ.Σ. ύστερα από διαλογική συζήτηση απορρίπτει ομόφωνα τις ενστάσεις – προσφυγές των ανωτέρω, για τους λόγους που αναφέρονται στην εισήγηση της Υπηρεσίας».

Το πρακτικό είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου. Το έστειλαν ενιστάμενοι συνταξιούχοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν από το άρθρο μου στην ‘’Ελευθερία’’ με ημερομηνία 6/11/2013, όπου και ανέδειξε τις ευθύνες των εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων παράλληλα και των παρατάξεων, που ψηφίζουν ενάντια σε συνταξιούχους. Το «Δις εξ αμαρτείν…», δεν δικαιολογείται. Καταδικάζεται, καταγγέλλεται και χρεώνονται αυτοί που το επαναλαμβάνουν για συνδικαλιστική αναλγησία και σοβαρές προσωπικές και πολιτικές ευθύνες.

Στις 12/11/ 2013 το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων ( Π.Ο.Π.Σ.) με επιστολή της προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, εκφράζουν την έκπληξη και την πικρία τους και καταλήγουν: «-Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι οι εκπρόσωποι τους (της ΑΔΕΔΥ) όχι μόνο δεν τους εκπροσωπούν και δεν τους υπερασπίζονται αλλά ψηφίζουν και εναντίον τους». (Η επιστολή του Δ.Σ της Π.Ο.Π.Σ είναι στη διάθεση οποιουδήποτε).

Κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Είναι πάντως απορίας άξιο, να βλέπουμε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και εκπροσώπους της ΠΟΕ/ΟΤΑ στο Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας, να βλέπουν εδώ και πέντε περίπου μήνες τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ να ψηφίζουν ενάντια στους συνταξιούχους και να μην τους καταγγέλλουν ούτε στα συνδικαλιστικά όργανα τα οποία εκπροσωπούν και πολύ περισσότερο στους εργαζόμενους και συνταξιούχους, με δημόσια ανακοίνωσή τους.

Είναι δυνατόν οι πιο υποψιασμένοι ταξικοί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που έχουν και την εμπειρία από την κατ’ επιλογήν των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, αντεργατική πρακτική αυτού του ταμείου αλλά και άλλων, με τα αμαρτωλά ομόλογα, με το χρηματιστήριο κ.λπ., να λειτουργούν ως πρωτάρηδες;

Είναι δυνατόν το ΠΑΜΕ να αφήνει τους εκπροσώπους του να αυτοσχεδιάζουν για σοβαρότατα ζητήματα, που αφορούν το εισόδημα των συνταξιούχων και των εργαζομένων; Ανεξάρτητα από προθέσεις, αντικειμενικά εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία της τακτικής και της στάσης του ΠΑΜΕ.

Ωστόσο με το ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη στις 13/11/2013 που αναφέρεται στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στις 12/11/ 2013, μάλλον διαλύονται όλα τα ερωτηματικά: «Oι ταξικές δυνάμεις στη συζήτηση για τις εξελίξεις στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων επανέλαβαν την πάγια θέση του ΠΑΜΕ που είναι η χορήγηση του ΕΦΑΠΑΞ σε όλους χωρίς καμία καθυστέρηση». Απ΄ ότι φαίνεται, σε αυτή τη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα που προέκυψε με την ομοφωνία των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ στο Ταμείο Πρόνοιας.

Δηλαδή οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, που είναι και επικεφαλής του ΠΑΜΕ –Δημοσίου, δεν κάνουν ούτε μια ελάχιστη μνεία και κριτική για τους παρόντες δίπλα τους σε αυτήν τη συνεδρίαση της ΕΕ, εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) στο Ταμείο Πρόνοιας, που σύμφωνα με τα πρακτικά του ταμείου, ψήφισαν σαν ενάντια στους συνταξιούχους. Αλήθεια, οι ταξικοί εκπρόσωποι σε συνδικάτα βλέπουν συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων να λειτουργούν άκρως αντεργατικά, γιατί δεν τους καταγγέλλουν και δεν ζητούν την ανάκλησή τους από το Δ.Σ. του Ταμείο Πρόνοιας; Γεννιούνται τεράστια ερωτηματικά.

Φαίνεται ξεκάθαρα μια ανίερη συναίνεση και προσπάθεια κουκουλώματος. Αυτό και τίποτα άλλο. Δεν κάνουν ούτε μια ελάχιστη μνεία και κριτική για τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ–ΔΑΚΕ) στο Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας, που σύμφωνα με τα πρακτικά του ταμείου, μαζί με τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ ψήφισαν ενάντια στους συνταξιούχους. Στη συνεδρίαση της Ε.Ε και ΑΔΕΔΥ, δεν έκαναν καν πρόταση για καταδίκη και απόσυρσή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου. Ενώ ομόφωνα στην Ε.Ε & ΑΔΕΔΥ συμφώνησαν για σύνταξη Ένστασης- Προσφυγής από τους νομικούς συνεργάτες της για την παράνομη αναδρομική περικοπή 42% του εφάπαξ για συνταξιούχους από 2010.

Ποιον κοροϊδεύουν όλοι τους; Μετά διαμαρτύρονται γιατί τους αποκαλούν οι εργαζόμενοι «ξεπουλημένους» και τους γυρίζουν την πλάτη. Έχουν και το θράσος να αποκαλούν συκοφάντες και να χαρακτηρίζουν υποτιμητικά όσους υπερασπίζονται το δίκαιο των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αυτούς που βρίσκουν τη δύναμη να ξεσκεπάσουν και να συγκρουστούν με τους άθλιους συνδικαλιστές και τις ξεπουλημένες ηγεσίες των συνδικάτων.

Και τώρα τίθεται το ερώτημα: Όταν κάποιος καταγγέλλει τις αθλιότητες των συνδικαλιστών στο Ταμείο Πρόνοιας, είναι λασπολόγος και συκοφάντης όπως κατήγγειλε το ΠΑΜΕ Λάρισας, ή οι ίδιοι πάνε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα γράφοντας ψέματα και συκοφαντώντας;

ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Δάσκαλος-συνδικαλιστής
ΣΧΟΛΙΟ: 1) Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Λάρισας για λόγους ευθιξίας, ύστερα από την απαίτηση του ΚΚΕ, που ήταν μέλος του και διαγράφει με την επίσημη κατηγορία γιατί έγινε διευθυντής στο σχολείο που υπηρετεί χρόνια!
2) Απ' ότι θυμάμαι ο Βασίλης είχε ασκήσει έντονη κριτική στο ΚΚΕ στον προσυνεδριακό διάλογο για την στρατηγική του κόμματος. Είναι γνωστός αγωνιστής σε όλη τη Θεσσαλία και μάλλον πλήρωσε την φιλία του με τον Σκυλάκο....
Κ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή