Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μια μεγάλη μορφή της τοπικής και περιφερειακής δημοσιογραφίας, ο Γιώργος Αναστασόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών

Κηδεύτηκε σήμερα στο νεκροταφείο του Αγίου Γεωργίου στο Αγρίνιο ο αείμνηστος Γιώργος Αναστασόπουλος ο οποίος εχθές το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών. Ο Γιώργος Αναστασόπουλος ήταν για πολλά χρόνια εκδότης της εφημερίδα «Ελεύθερος» της δυτικής Ελλάδας με μεγάλη παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες, μαχητής για τα θέματα του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας ενώ είχε έντονη αντιστασιακή δράση.
Αιωνία του η μνήμη…
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή (Ζελίχοβο) Τριχωνίδας Αιτωλ/νίας και αποφοίτησε από το 6/ξιο Γυμνάσιο Αγρινίου το έτος 1942.
Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση (1941-1944) και στη διάρκεια της συμμετοχής του στην Ε.Α. φοίτησε στο Παιδαγωγικό Φροντιστήριο της Π.Ε.Ε.Α. με έδρα το Καρπενήσι και καθηγητές τους μεγάλους Παιδαγωγούς Κώστα Σωτηρίου, Μιχάλη Παπαμαύρο και άλλους.
Στη διάρκεια της κατοχής από τις κακουχίες προσεβλήθη από βαρύ πνευμονικό νόσημα, το οποίο αντιμετώπισε θετικά.
Στο χρονικό διάστημα 1945-1946 εργάστηκε ως συντάκτης της καθημερινής Εφημερίδας του Αγρινίου «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ». Παράλληλα ήταν εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ», οι οποίες έκλεισαν με ειδικούς νόμους των τότε Κυβερνήσεων.
Το έτος 1957 διηύθυνε την εφημερίδα «ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ», εβδομαδιαία, με εκδότη το Δημοκρατικό Κόμμα εργαζομένου Λαού, (του Γ. Καρτάλη).
Το έτος 1961 και ύστερα από την άρση των αντιδημοκρατικών διατάξεων του άρθρου 29 του Γ' ψηφίσματος εξέδωσε την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ», η οποία άντεξε μόνο δυο μήνες, λόγω διώξεων από την τότε εξουσία. Μετέπειτα συνέχισε την έκδοση της ως εβδομαδιαία για ένα χρόνο (περίπου).
Το έτος 1962 εξέδωσε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Η ΩΡΑ». Το 1972 κατασχέ¬θηκε το αρχείο της από το Φρουραρχείο και διακόπηκε η έκδοση της.
Το έτος 1973, μετά την άρση των αντιδημοκρατικών διατάξεων του Γ” ψηφίσματος, εξέδωσε την εφημερίδα «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ».

Στο διάστημα 1961-1964 κατά καιρούς εξέδιδε το Περιοδικό «ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ».

Από το 1974 έως πριν λίγα χρόνια εξέδιδε την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» (εβδομαδιαία), με έδρα το Αγρίνιο.
Με πληροφορίες από τον  aerasfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή