Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΨΕ… «ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΜΕ»!

Είναι μερικές φορές που απλά, μεμονωμένα, επιμέρους και ειδικά γεγονότα ή καταστάσεις, ηχούν παράξενα στα αυτιά μας, επεξεργάζονται με ιδιαίτερη βαρύτητα απ’ τον εγκέφαλό μας, δημιουργούν αυτόματους και παράξενους συνειρμούς στη σκέψη μας και γίνονται αφορμή να «ξεδιπλωθεί» η συλλογιστική των σεναρίων, να «αποκαλυφθεί» η κρυμμένη εικόνα των εξελίξεων.
Ακριβώς ένα τέτοιο γεγονός είναι η είδηση για την κατάργηση της τριετίας στον ιδιωτικό τομέα. Η ΤΡΟΙΚΑ, λέει, απαιτεί να καταργηθούν οι ωριμάνσεις στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, οι αυξήσεις δηλαδή, που παίρνουν ανά τριετία οι εργαζόμενοι ως ποσοστό στον πενιχρό τους βασικό μισθό. Ανεξάρτητα αν ψηφιστεί τώρα ή αργότερα, το μέτρο, μαζί με τη μείωση της αποζημίωσης για απόλυση και την κατάργηση των δώρων και επιδομάτων, είναι ενταγμένο στον ευρύτερο στόχο της κινεζοποίησης του κόστους εργασίας. Εξάλλου, έτσι κι αλλιώς, οι τριετίες προς το παρόν είναι «παγωμένες».
Όπως «παγωμένη» είναι και η μισθολογική ωρίμανση στο Δημόσιο από βαθμό σε βαθμό μέχρι, λέμε τώρα εμείς οι κινδυνολόγοι, να καταργηθούν όλοι οι βαθμοί και να μείνει μόνο ο βασικός μισθός! Γιατί πρέπει να είναι κανείς πολύ έξω απ’ τα πράγματα ή πολύ αφελής, για να πιστεύει (και να μη φοβάται) ότι, αν καταργηθούν οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα ακολουθήσει και η κατάργηση των βαθμών στον δημόσιο αντίστοιχα. Όλη η πορεία της...... επίθεσης ενάντια στους μισθούς, στα τρία περίπου χρόνια των Μνημονίων, έδειξε πως υπάρχει μια αλληλεξάρτηση, μια συνεχής ακολουθία, όπου η μείωση στον ένα τομέα λειτούργησε και λειτουργεί προεξαγγελτικά για τον άλλον και τανάπαλι. Ας περιμένουν λοιπόν και οι του δημοσίου τη σειρά τους! Το κόστος εργασίας οι ΤΡΟΚΑΝΟΙ εξ.και εσ. θέλουν να το τσακίσουν συνολικά και σ’ όλα τα επίπεδα: Απ’ τους μισθούς, μέχρι την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση.
Αλλά δεν θέλουν να αφαιρέσουν μόνο απ’ τους μισθούς, τα επιδόματα, τις κοινωνικές παροχές. Θέλουν να πάρουν πίσω και ό,τιαναγκάστηκαν να δώσουν απ’ τις προηγούμενες δεκαετίας μέχρι τώρα στους εργαζόμενους, σ’ όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες κ.α., ακόμα και αν αυτά έχουν ήδη επενδυθεί σ’ ένα σπίτι, ένα χωράφι, ένα εξοχικό, ένα αυτοκίνητο. Η βαριά φορολογία στα ακίνητα, απ’ τα σπίτια και τα οικόπεδα, μέχρι τα χωράφια, οι συνεχείς αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες, αλλά και στα τέλη κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με τις μειώσεις στους μισθούς και τις αναδουλειές, την ανεργία, την υποαπασχόληση, θα οδηγήσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες στην εκποίηση, όπως ακριβώς σήμερα, σ’ αυτή τη φάση, εκποιούν τα χρυσαφικά και τα κάθε λογής κειμήλια της οικογένειας.
Αν τώρα κοντά σ’ αυτά υπολογίσει κανείς και τις απόπειρες, που γίνονται τελευταία, να αρχίσει η κατάσχεση-πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας των χρεωμένων νοικοκυριών, όπως ζήτησε προσφάτως ο γνωστός, τσεκουροφόρος στα νιάτα του, βουλευτής του ΛΑΟΣ πριν και της ΝΔ τώρα κ. Βορίδης, καταλαβαίνει πολύ καλά, πέρα από κάθε αμφιβολία, όχι μόνο ποιος είναι ο στόχος, αλλά και ποιος είναι ο θηρευτής!
Και, αφού φτάσαμε ως εδώ, ας προσθέσουμε και ένα άλλο κομμάτι στο παζλ. Με τα δεκάδες δις ευρώ, που θα δοθούν για την περιβόητη «αναχρηματοδότηση» των ελληνικών τραπεζών, η ιδιοκτησία τους θα περάσει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μολονότι αυτά τα χρήματα θα τα χρεωθούμε και θα κληθούμε να τα πληρώσουμε όλοι εμείς. Με άλλα λόγια, όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, ιδιωτικό και δημόσιο, όσο έμεινε, θα πάει στους δανειστές, όπως ακριβώς σ’ αυτούς πάνε όλες οι περικοπές, σ’ όλους τους τομείς, που έγιναν και θα γίνουν, τα χαράτσια, οι φόροι και, σταδιακά, η γη, τα σπίτια, τα νερά, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα κοιτάσματα, ο ήλιος, ό,τιέχει αυτή η χώρα.
Και εμείς; Εμείς, στη συντριπτική μας πλειοψηφία, αν τα πράγματα πάνε έτσι όπως πάνε τώρα, θα ζούμε σε μια χώρα-ζώνη ελεύθερης επιχειρηματικότητας, με ελάχιστο μισθό, χωρίς ασφάλιση και περίθαλψη, χωρίς προοπτική, σε μια κατάσταση, οιωνεί, δουλοπαροικίας! Υπάρχει μήπως κανείς, που τα θεωρεί όλα αυτά αδιανόητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή