Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Κινητοποίηση Μουσικού Σχολείου Αγρινίου (φωτο)

Με τύμπανα, τραγούδια και συνθήματα δεκάδες μαθητές και γονείς του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.

Τόσο σήμερα όσο και στις 23 του μηνός οι μαθητές και οι γονείς των μουσικών σχολείων κινητοποιούνται πανελλαδικά διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε καθηγητές των ειδικοτήτων της μουσικής, για τις ελλείψεις στα βιβλία μουσικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων, για τα προβλήματα με την ...
μεταφορά και την σίτιση των μαθητών, αλλά και την σοβαρή εκκρεμότητα που υπάρχει με την δωρεάν διανομή βιβλίων και την κατάρτιση αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών για τα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα.
Παρά την σοβαρότητα των προβλημάτων οι διαμαρτυρόμενοι αναφέρουν πως είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις , αφού κανένα από αυτά τα προβλήματα δεν έχει επιλυθεί. 
Στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο η κινητοποίηση των γονέων και των μαθητών είχε μαζικότητα και ξεχωριστό χρώμα, με τα παιδιά να τραγουδούν και να φωνάζουν συνθήματα υπό τους ήχους μουσικών οργάνων. Στις 23 του μηνός θα πραγματοποιηθεί και νέα κινητοποίηση.


http://www.agriniopress.gr/

1 σχόλιο:

  1. Γιατί ο Σύλλογος γονέων κινείται απομονωμένα και μακρυά από τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς της πόλης; Πού ήταν την Πέμπτη 18-10-2012 η εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού για να διεκδικήσει την κατάργηση των μνημονίων που είναι η αιτία του κλεισίματος ουσιαστικά των Μουσικών σχολείων;
    "Εκπαιδευτικός"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή