Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Κόκκινος Συναγερμός στην Αθήνα. Δύο Έλληνες βουλευτές στο πλοίο για Γάζα.

Κοκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Αθήνα και στα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Ναυτιλιας. Πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε η πληροφορία οτι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι κύριοι Κοδέλας και Διαμαντόπουλος έχουν επιβιβαστεί στο σκάφος Estelle στο οποίο επιβαίνουν 17 ακόμη ακτιβιστές που στόχο έχουν να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Γαζα.
Το θρίλερ έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες όταν οι Έλληνες βουλευτές έφτασαν στην Κρήτη με άλλο σκάφος το οποίο εντοπίστηκε από το λιμενικό και... στο οποίο απαγορεύτηκε το ταξίδι προς την Γαζα. Οι δυο βουλευτές άγνωστο πως, πιθανόν με ταχύπλοο έφτασαν στο Estelle το οποίο τις 3 τελευταίες ημέρες έπλεε Νότια της Κρήτης. Οι Ισραηλινές αρχές έχουν ενημερώσει και την Αθήνα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουν στο πλοίο να φτάσει στην Γαζα .
Σε δήλωση που έκανε στην ιστοσελίδα koel.gr ο βουλευτής Δ. Κοδέλας είπε οτι:
"Βρισκόμαστε σε μια ευρύτερη περιοχή, αυτήν της νοτιοανατολικής Ευρώπης που φτάνει ως τη Μέση Ανατολή, όπου το ζήτημα του πολέμου ήδη βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και σχεδιάζονται ευρύτερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις σε βάρος των λαών. Το μήνυμα του Estelle είναι, λοιπόν, και μήνυμα ειρήνης. Μήνυμα υπέρ του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που τσαλαπατώνται όλο και πιο βάναυσα στη χώρα μας και στην περιοχή μας. Μήνυμα αντίστασης σε όσους θέλουν να είναι χωροφύλακες – τρομοκράτες της περιοχής. Για εμάς τους Έλληνες, είναι και δείγμα μιας άλλης «διπλωματίας» και μιας άλλης στάσης, αφού η αποστολή του Estelle απαιτεί έμπρακτα να μην καταπατούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα και η ανεξαρτησία λαών και κρατών. Με δυο λόγια, η αποστολή του Estelle συνδέεται άμεσα με τις μεγάλες κινητοποιήσεις που ξετυλίγονται και στη χώρα μας: Δεν θα επιτρέψουμε να υπερισχύει ο νόμος του (στρατιωτικά, πολιτικά ή οικονομικά) ισχυρού. Θα επιβάλουμε τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. 
Η Μεσόγειος μπορεί, από χώρος εξωτερικών επεμβάσεων, λεηλασίας των φυσικών πόρων των χωρών της, εμφύλιων συγκρούσεων και μίσους, προγραμμάτων λιτότητας και κοινωνικής εξόντωσης, να μετατραπεί σε θάλασσα Ειρήνης, Αξιοπρέπειας, Ευημερίας. Με αυτή την έννοια, σε ένα περιβάλλον γκρίζο, οι αραβικές εξεγέρσεις, οι πλατείες της Νότιας Ευρώπης, η Παλαιστινιακή Αντίσταση, οι αγώνες των λαών της γειτονιάς μας, ανοίγουν για όλους μας δρόμους ελπίδας και νίκης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή