Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Χορηγοί στα σχολεία με αντάλλαγμα... την διαφήμιση στα σχολικά κτίρια!

Διχάζει γονείς και διευθυντές η απόφαση να γίνουν… χορηγοί τους μεγάλες εταιρίες με αντάλλαγμα την διαφήμιση στους χώρους των σχολείων! Εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης πολλά σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, αφού δεν έχουν μελάνι για τον εκτυπωτή ή… χαρτί υγείας. 
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων δίνουν κάποια χρήματα, όμως δεν είναι αρκετά. Έτσι, στράφηκαν σε χορηγούς, προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα. 
Όμως οι αντιδράσεις ήταν έντονες, αφού σύμφωνα με κάποιους η βοήθεια έχει ως απώτερο σκοπό για τις εταιρίες να «ψαρέψουν» πελάτες. 
Το φαινόμενο των χορηγών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με αρκετούς Συλλόγους Γονέων και διευθυντών να βγαίνουν στην «αγορά». 
Δημοτικό σχολείο στην Άνοιξη Αττικής ήδη αναρτά στο διαδίκτυο τα...ονόματα ιδιωτών, αλλά και εταιριών που σπονσοράρουν, ενώ την αντίδραση των καθηγητών του Πειραιά έχει προκαλέσει η «απαίτηση» εταιρίας της περιοχής να αναλάβει τα έξοδα του σχολείου με τον όρο να δοθεί το 10% της επιφάνειας του σχολείου για την διαφημιστική καμπάνια της!
 http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/153759

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή