Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Πανπατραϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη 13/3‏ για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΠΑΤΡΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 13/3, 6:00 μ.μ Πλ. Γεωργίου
Μέσω του λεγόμενου «Σχεδίου Αθηνά» επιχειρούν να μεταφέρουν σε άλλες πόλεις ή/και να κλείσουν - συγχωνεύσουν τμήματα του ΤΕΙ Πάτρας. Υποβαθμίζουν με αυτόν τον τρόπο το ΤΕΙ Πάτρας αλλά και την πόλη ........
συνολικά. Παράλληλα μεθοδεύουν την πλήρη διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς το «Σχέδιο Αθηνά» αποτελεί ένα τμήμα μόνο της υποβάθμισης, συρρίκνωσης και επιχειρηματικοποίησης της. Αυτό επιβάλλουν τα Μνημόνια και η πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης που τα εφαρμόζουν. 
Το σχέδιο Αθηνά αφορά όλη την κοινωνία:
Τους φοιτητές γιατί θα κληθούν να επωμιστούν το κόστος μετακίνησης τους στις πόλεις που θα μεταφερθούν τα τμήματά τους. Ο κίνδυνος εγκατάλειψης των σπουδών είναι ορατός για ένα μεγάλο τμήμα των φοιτητών. Επιπλέον, η συγχώνευση των τμημάτων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα των σπουδών τους και στα εργασιακά τους δικαιώματα.
Τους εκπαιδευτικούς γιατί ήδη έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός των έκτακτων εκπαιδευτικών των ιδρυμάτων ενώ οι όροι και οι συνθήκες εργασίας γίνονται διαρκώς χειρότεροι για το μόνιμο Επιστημονικό Προσωπικό. 
Τους διοικητικούς υπαλλήλους καθώς η εφεδρεία και οι απολύσεις παραμένουν πάντα «στο τραπέζι» για το προσωπικό τον υπό συγχώνευση/κατάργηση τμημάτων.
Τους μαθητές που θα δουν στο μηχανογραφικό 90 και πλέον σχολές λιγότερες αλλά και δραστικά λιγότερες θέσεις εισαγωγής τα επόμενα χρόνια. Προωθείται ο μαζικός αποκλεισμός των παιδιών των λαϊκών οικογγενιών από το δημόσιο αγαθό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
Τους εργαζόμενους – γονείς που θα κληθούν να επωμιστούν το κόστος της υποβάθμισης και επιχειρηματικοποίησης (ιδιωτικοποίησης) της φοίτησης – στέγασης – μετακίνησης σε συνθήκες μάλιστα μείωσης μισθών και εκτεταμένης ανεργίας.
Φοιτητές – Εκπαιδευτικοί – Εργαζόμενοι, με κοινό μέτωπο υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συνδέουμε τον αγώνα μας με την υπόλοιπη κοινωνία που «στενάζει» από τις συνέπειες της κρίσης τους. 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους γονείς, το λαό της Πάτρας, συλλόγους, σωματεία, φορείς σε πανεκπαιδευτικό - πανπατραϊκό συλλαλητήριο το ΤΕΤΑΡΤΗ 13/3 στις 6:00 μ.μ, Πλατεία Γεώργιου 

Καμιά σχολή δε θα κλείσει/συγχωνευτεί/μεταφερθεί
Ανατρέπουμε το «σχέδιο ΑΘΗΝΑ»
Κάτω τα χέρια από τη δημόσια εκπαίδευση – Έξω τα επιχειρηματικά συμφέροντα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ – «ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΕΤΠ) ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή