Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η ιστορία δεν ξαναγράφεται (περί ΠΑΜΕ και Παλαιών Πατρών Γερμανού)

Απόψεις & Σχόλια
Του Θρασύβουλου Μαυρομμάτη
Κι εκεί που αρχίζεις να σέβεσαι και να εκτιμάς πολιτικά το ΚΚΕ και να ακούς με ενδιαφέρον τις απόψεις του, παρά τις σοβαρές ιδεολογικές και ιστορικές διαφωνίες μαζί του, εκεί σου το χαλάνε οι «σύντροφοι». 
Και σου προκύπτουν ξαφνικά με κάποιους περισπούδαστους εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, που με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου θέλουν να διδάξουν με ανόητο, σκληρό και ανιστόρητο κείμενο τους μαθητές των ..σχολείων την δική τους εκδοχή για την επανάσταση του 1821, τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, την 28η Οκτωβρίου κ.λ.π 
Δεν ξέρω βέβαια αν «σύντροφοι» ζήλεψαν τη «δόξα» της Χρυσής Αυγής που στον δικό της μαυροπίνακα θέλει να γράψει και να διδάξει την ιστορία--και προηγήθηκε με ανάλογες ανόητες δράσεις, έκανε όμως σοβαρό πολιτικό λάθος το ΚΚΕ. 
Αφ ενός μεν γιατί καθόλου δεν το συμφέρουν τέτοιες αναδρομές, που συνειρμικά μπλέκουν και την δική του πολιτική ιστορία στην Ελλάδα (1922-μικρασιατική καταστροφή, 28η Οκτωβρίου 1940, κατοχή, εμφύλιος, Πολυτεχνείο) αλλά και στην Ευρώπη (2ος παγκόσμιος πόλεμος, σταλινισμός κ.λ.π.), αφ' ετέρου δε γιατί η πολιτική ανάκαμψη που επιθυμούν--μετά το οδυνηρό 4,5%, δεν θα έλθει με σκουριασμένα εργαλεία, που έχουν μάλιστα συντριβεί στον ιδεολογικό και ιστορικό διάλογο.
Και τέλος, ας μην αυταπατώνται οι "σύντροφοι" πως η όποια φαινοτυπική αστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ζωτικό χώρο πιο ορθόδοξης αριστερής άποψης, προπαγάνδας και σύγκρισης για την πολυπόθητη εκλογική ανάκαμψη. Δεν φτάνει μόνον αυτό, όποια αξία κι' αν έχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή