Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Βενιζέλος – Κουβέλης: Δεν υπάρχει ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο

Με κοινό παρανομαστή το «όχι απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων», Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης βγήκαν από τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας βέβαιοι ότι η διοικητική μεταρρύθμιση που γίνεται στη χώρα μας θα πετύχει.

Βενιζέλος: Δεν έχουν λόγο να φοβούνται οι εχέφρονες και νομιμόφρονες δημόσιοι υπάλληλοι
Ξεκάθαρος, ερωτηθείς σχετικά, ήταν στο θέμα των απολύσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος:
«Όχι δε θα γίνουν απολύσεις», είπε και προσέθεσε πως δε θα πρέπει, ωστόσο, να θεωρούνται ταμπού το ζήτημα αυτό στην περίπτωση των επίορκων υπαλλήλων.

«Εμείς είμαστε υπέρ των μεταρρυθμιστικών τομών στη δημόσια διοίκηση και όλη η ελληνική κοινωνία. Δεν θέλει κανείς συντεχνιακές αγκυλώσεις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αξιολόγηση, κινητικότητα, αξιοποίηση του προσωπικού και βεβαίως, θα αποχωρήσουν εάν χρειαστεί να αποχωρήσουν, αυτοί οι οποίο κρίνονται ακατάλληλοι. Δεν πρέπει αυτό να θεωρείται ταμπού. Και κανείς υπάλληλος που είναι καλός στη δουλειά του, εχέφρων, νομιμόφρων δεν πρέπει να φοβάται. Μιλάμε για τη συντριπτικότατη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κουβέλης: Τέτοια διοικητική μεταρρύθμιση δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα

Λίγο νωρίτερα, σε ανάλογη δήλωση είχε προχωρήσει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος τόνισε ότι «η διοικητική μεταρρύθμιση προχωράει συστηματικά, αποτελεσματικά και έχω τη βεβαιότητα ότι θα καταγράψει σημαντικότατα αποτελέσματα. Τέτοια διοικητική μεταρρύθμιση δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα».

«Ο πυρήνας της μεταρρύθμισης είναι η αξιολόγηση δομών και προσώπων, η κινητικότητα. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν απολύσεις. Εκείνο το οποίο υπάρχει είναι συγχωνεύσεις, καταργήσεις δομών της διοίκησης. Και σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της κινητικότητας, θα γίνει η αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων σε ό,τι αφορά υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε συγχωνευόμενες ή καταργούμενες υπηρεσιακές, διοικητικές δομές», συμπλήρωσε.

Η ενημέρωση των τριών αρχηγών από τον Αντώνη Μανιτάκη

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, που πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για δεύτερη φορά σε ένα 24ωρο, ενημέρωσε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, για τη πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αλλά και για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.

Σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξετάστηκαν οι μνημονιακές δεσμεύσεις για τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, με τα νέα οργανογράμματα στα υπουργεία και στη συνέχεια την αξιολόγηση των δομών σε φορείς του δημοσίου, καθώς και την επίσπευση της υλοποίησης του σχεδίου κινητικότητας των υπαλλήλων και τη μείωση των δαπανών του προσωπικού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια ανοιχτά θέματα ώστε να υπάρξει σύγκλιση με την τρόικα, ενώ σύντομα θα πρέπει να συνεδριάσει, υπό τον Πρωθυπουργό και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, για την οριστικοποίηση των τελευταίων οργανογραμμάτων σε πέντε υπουργεία (Οικονομικών, Άμυνας, Παιδείας, Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης). Όπως υποστηρίζει, εξάλλου, ο Α. Μανιτάκης ο στόχος για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους είναι δυνατόν να επιτευχθεί με το πρόγραμμα κινητικότητας, τις συνταξιοδοτήσεις, την πιστή τήρηση της εφαρμογής μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, αλλά και τον εντοπισμό, πέρα από τους επίορκους, όσων είναι ακατάλληλοι για το δημόσιο (κοπανατζήδες, κατά φαντασίαν ασθενείς, υπαλλήλους με πλαστά πτυχία και μεταπτυχιακά κ.λπ.) αλλά και την αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όλα θα κριθούν από τη στάση που θα κρατήσουν οι επικεφαλής της τρόικας και κατά πόσο θα πειστούν από τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών που έχει λάβει, αλλά και στο αν θα διατηρήσουν ορισμένες εμμονές τους για τη συρρίκνωση του Δημοσίου, που πλήττουν την όποια προσπάθεια για ένα καλύτερο, αποτελεσματικότερο και εξορθολογισμένο δημόσιο τομέα.

ΔΗΜΑΡ: Το χαράτσι της ΔΕΗ… τελειώνει το Μάιο

Για το χαράτσι της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι «το μέτρο αυτό τελειώνει το Μάιο» και ότι δεν υπάρχει θέμα διατήρησής του μέχρι το τέλος του χρόνου. Προσέθεσε, δε, ότι η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην πρότασή της για ειδικό φόρο ακινήτων, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει και σε ελάφρυνση των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον ενιαίο φόρο και πρόσθεσε ότι οι συνθήκες είναι πλέον διαφορετικές από το Νοέμβριο του 2011, όταν επιβλήθηκε.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή