Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ.
ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 25, 101.86, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210-38.32.080, FAX: 210-38.32.656
Αθήνα, 28/03/2013
Ένα τραγούδι για τον πολιτισμό!
Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό δικαίωμα
Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια συρρίκνωσης και διάλυσης των υπηρεσιών πολιτισμού διοργανώνει την Τρίτη 2 Απρίλη, στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος καλλιτεχνική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ενημέρωση των πολιτών και την ..... προβολή των κεντρικών αιτημάτων: 
· Προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς
· Ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας
· Καμιά θέση εργασίας χαμένη στον πολιτισμό
· Αυτόνομο Υπουργείο Πολιτισμού
Η ανασύσταση του Υπουργείο Πολιτισμού ως αυτόνομου Υπουργείου, με αυτοτελείς διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, με διαφύλαξη όλων των αρμοδιοτήτων και όλων των θέσεων εργασίας, με χρηματοδότηση και επαρκή στελέχωση δεν είναι ένα συντεχνιακό αίτημα. Είναι η προϋπόθεση για την υλοποίηση μιας κοινωνικής αναγκαιότητας: της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της στήριξης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

H υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα και περιεχομένου του πολιτισμού απέναντι σε κάθε μορφή άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης είναι, σήμερα, περισσότερο επείγουσα από ποτέ. Όπως αναγκαία είναι και η ενοποίηση των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές διάλυσης των κοινωνικών αγαθών, της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, του πολιτισμού, ενάντια στις πολιτικές διάλυσης του Δημοσίου και των χιλιάδων απολύσεων.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσους στην Ελλάδα και παντού αντιστέκονται στα σχέδια εκποίησης του δημόσιου πλούτου, στα προγράμματα οικονομικής λιτότητας και εξαθλίωσης των λαών.

6 μ.μ. Τσαμπουνοσύναξη και καλλιτεχνικά δρώμενα

7 μ.μ. Τραγουδούν οι:
Καλλιόπη Βέττα / Σπύρος Γραμμένος / Elektrobalkana / Encardia / Ματούλα Ζαμάνη / Χρήστος Θηβαίος / Καίτη Κουλιά / Δημήτρης Κώτσικας / Μάρθα Μαυροειδή / Πάνος Μουζουράκης / Νίκος Οικονομίδης / Ορφέας Περίδης / Πολυφωνικό συγκρότημα Μουσείου Λαϊκών Μουσικών Οργάνων / Θέμος Σκανδάμης / ΓΚastΑΡbeitΕΡ / Cart Postal

Ο κατάλογος των καλλιτεχνών παραμένει ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή