Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

ΑΔΕΔΥ: Δε θα τους αφήσουμε να διαλύσουν το δημόσιο τομέα

«Δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσουν το δημόσιο τομέα», δήλωσε την Πέμπτη από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη προκειμένου να συζητήσει με τους τοπικούς εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων τα φλέγοντα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είχε επαφές με συνδικαλιστές και στελέχη φορέων, ενώ επισκέφθηκε χώρους δουλειάς όπως γυμνάσια, λύκεια, το Βενιζέλειο νοσοκομείο και το Αστυνομικό Μέγαρο. Σε δηλώσεις του στους.... δημοσιογράφους μίλησε για «εξελίξεις που μεθοδεύουν τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με στόχο να αφανίσουν κάθε δημόσια υπηρεσία».
Αφού αναφέρθηκε στις εξορμήσεις της ΑΔΕΔΥ στην επαρχία δήλωσε ότι «εδώ και τρία χρόνια δεχόμαστε μια επίθεση σε όλα τα μέτωπα», προσθέτοντας ότι «ακόμη και το δικαίωμα της απεργίας επιχειρούν να μας το ακυρώσουν, ακυρώνοντας ταυτόχρονα και το σύνταγμα της χώρας, το εργατικό δίκαιο, το κοινοτικό δίκαιο, λέγοντας «ότι δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο». Επίσης ο Κ. Τσικρικάς, υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι τη χώρα μας «τη χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωο, ως πιλότο για να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες και να απαξιώσουν τα δημόσια αγαθά».

Όπως είπε, ο αγώνας που δίνουν όλοι στο δημόσιο δεν είναι συντεχνιακός αγώνας αλλά για την ύπαρξη και λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Έλληνες πολίτες έχουν περισσότερο την ανάγκη της ύπαρξης δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

Θέλουμε, πρόσθεσε, «αλληλέγγυους όλους τους Έλληνες πολίτες για να αντιδράσομε και να ανατραπεί αυτή η πολιτική που συρρικνώνει το δημόσιο, διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες και αποσαρθρώνει την Ελληνική κοινωνία». Ακόμη ανέφερε πως η κυβέρνηση ακολουθεί ένα κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού «που τείνει να πάρει χαρακτηριστικά κοινωνικού κανιβαλισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή