Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για την μετάταξη των 4.600 εκπαιδευτικών

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση του αριθμού των εκπαιδευτικών που θα μεταταγούν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κινητικότητας. 
Ήδη έχουν κατατεθεί 5.750 αιτήσεις για μετάταξη, για 4.600 θέσεις. Πρόκειται για καθηγητές, οι οποίοι ενώ μέχρι τώρα δίδασκαν σε γυμνάσια και λύκεια, θα κληθούν να κάνουν μαθήματα σε παιδιά του δημοτικού, προκειμένου.... να καλύψουν ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Επίσης, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί ο αριθμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε φορείς και γραφεία.
Ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 1.936, ενώ δεν αναμένεται να αποσπαστεί μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός θα φτάσει τους 1.000.
Σε θέση «μάχης» η ΟΛΜΕ
Εν τω μεταξύ οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να λάβουν οριστική απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους στη σημερινή συνεδρίαση των ΕΛΜΕ, με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) να απειλεί με απεργία διαρκείας. 
Η κυβέρνηση λέει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτέμβρη ακόμη και αν χρειαστεί να επιστρατευτούν οι εκπαιδευτικοί. Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης είχαν επιστρατευτεί λίγο πριν από την έναρξη των πανελλαδικών, αφότου είχαν κηρύξει απεργία για τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων. 

«Αύριο έχουμε την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για να συζητήσουμε τις κινητοποιήσεις οπωσδήποτε θα υπάρξει συντονισμός όλων των οργανώσεων του Δημοσίου» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης.

http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή