Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Μήνυση της ΟΙΕΛΕ κατά του υπουργού Παιδείας

Αφορά την απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία,άλλη μια κίνηση του υπουργού υπέρ των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων και κατά των εκπαιδευτικών.
Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κατά του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και κατά των συνεργατών του, κ. Βασίλειο Βασιλόπουλο και κ. Άγγελο Λάσκαρη, «για παράβαση καθήκοντος με δόλο την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων αναφορικά με την εγκύκλιο(Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013) που εξέδωσε το υπουργείο για τα ιδιωτικά σχολεία».
Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί καταγγέλουν ότι με την επίμαχη εγκύκλιο αποσύρεται η κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία, καθώς η......... αρμοδιότητα περνάει από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης (και οι εκπαιδευτικοί στο Εργασίας).

Η ρύθμιση, αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, «μετατρέπει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς λειτουργούς σε ιδιωτικούς υπαλλήλους, αλλοιώνοντας επικίνδυνα το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης που κατά το Σύνταγμα παρέχουν και τα ιδιωτικά σχολεία. Παράλληλα κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ οι σχολάρχες μέσω της δραματικής μείωσης των αποζημιώσεων και της μαζικής αντικατάστασης παλαιών εκπαιδευτικών από νέους των 600 ευρώ», σημειώνεται.

Μεταξύ των μαρτύρων που καλεί η ΟΙΕΛΕ να καταθέσουν για την υπόθεση συμπεριλαμβάνεται και ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης, κ. Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος μέσα στη Βουλή παραδέχτηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι είχε άγνοια για την έκδοση της συγκεκριμένης εγκυκλίου, αν και αυτή εξεδόθη μία ολόκληρη εβδομάδα μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή