Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ B΄ Ε.Λ.Μ.Ε ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ‏

B΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΛΕΤΗ 7 – 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΗΛ: 26410 24175 
 E-MAIL: belmeait@gmail.com ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ: belmeait.blogspot.com 
ΑΓΡΙΝΙΟ 5-10-2013 
ΑΡ. ΠΡΩΤ : 51 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτω­λο­α­καρ­νανίας θα ήθελε να επισημάνει τα εξής προβλή­μα­τα όσον αφορά τις τοποθετήσεις και διαθέσεις συναδέλφων κατά την τρέχουσα περίοδο:

I. Παρατηρείται φέτος το λυπηρό φαινόμενο να τοποθετούνται συνάδελφοι σε τρία και περισσότερα σχολεία, τα οποία ενίοτε απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα μεταξύ τους. Κρίνουμε την τακτική αυτή απαράδεκτη διότι εξουθενώνει τον εκπαιδευτικό τόσο πνευματικά όσο και οικονομικά. Απαιτούμε να υπάρξει εξορθολογισμός των τοποθετήσεων με κριτήρια τόσο εκπαιδευτικά όσο και ανθρωπιστικά.

II. Θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο, όσον αφορά τη μεταχείριση των οργανικά υπεράριθμων, δημιουργεί αδικίες σε σχέση με τους συναδέλφους που διαθέτουν περισσότερα μόρια λόγω προϋπηρεσίας. Θεωρούμε ότι ο παράγοντας των μορίων προϋπηρεσίας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά προτεραιότητα.

III. Εκφράζουμε την αποδοκιμασία μας στην τακτική των κατεπειγουσών ή αιφνιδιαστικών διαδικασιών που εφαρμόζονται από τη Διεύθυνση Αιτ/νίας, ενίοτε μέσα στο σαββατοκύριακο. Ζητάμε να παρέχεται κάποιος εύλογος εργάσιμος χρόνος στις προθεσμίες που προηγούνται των διαδικασιών τοποθέτησης και ασφαλώς να εξασφαλίζεται πλήρης διαφάνεια στις αποφάσεις τοποθέτησης και διάθεσης.

IV. Καταγγέλλουμε επίσης την αυθημερόν διάθεση συναδέλφων σε ημερήσια και σε εσπερινά σχολεία, με αποτέλεσμα να υφίστανται το άχθος του διπλού ωραρίου. Απαιτούμε να εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος, ο οποίος απαγορεύει το διπλό ωράριο εντός της ημέρας.

Όλα τα παραπάνω ζητήματα αναδεικνύουν εν μέρει τα τεράστια προβλήματα που βιώνει ο χώρος της εκπαίδευσης από την ακολουθούμενη πολιτική και την προϊούσα κατάρρευση των εκπαιδευτικών δομών της χώρας, παράλληλα με την απαξίωση του εκπαιδευτικού λειτουργού.

Καλούμε ωστόσο τον Δ/ντή Β’θμιας Εκπ/σης και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Αιτ/νίας να λάβουν σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις που αναφέραμε γιατί πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην εξάλειψη αδικιών και στην αποφυγή της εξουθένωσης, ψυχικής και σωματικής, των συναδέλφων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας 

Γιώργος Καραμητσόπουλος              Γιώργος Μπέστιας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή