Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

“ράκος αποκαθημένης”….

Πριν κάποια χρόνια. Συνταξιδεύαμε με λεωφορείο από Αθήνα για Αγρίνιο. Και, σαν με είδε παπά, άρχισε να απαγγέλλει τον «Ύμνο της Αγάπης» του Αποστόλου Παύλου.

-Είστε εκπαιδευτικός; τον ρώτησα. Μια και έμοιαζε με παραδοσιακό δάσκαλο, απ’ αυτούς, που συνηθίζουν, στα χωριά, να κάνουν και τους ιεροψάλτες.

-Όχι, μου αποκρίθηκε, είμαι εισαγγελέας!

-«Στον ουρανό σε ζήταγα και στη γη σε βρήκα»! του είπα.

-Και πώς έτσι; με ρώτησε αιφνιδιασμένος. Μήπως έχεις προηγούμενα με κάποιον εισαγγελέα;

-Όχι! Απλά θα ήθελα, αν έχετε την καλοσύνη, να συζητήσουμε κάποιες απορίες, που έχω, σχετικά με τους δικαστικούς λειτουργούς.

-Ευχαρίστως, μου αποκρίθηκε, αν και δεν έδειχνε να νιώθει και τόσο ευχαριστημένος.

-Πρώτα-πρώτα δεν μπορώ, του είπα, να καταλάβω, ποια μπορεί να είναι η σχέση σας με τη δικαιοσύνη.

-Μα είμαστε ακριβώς αυτοί, που υπηρετούμε τη δικαιοσύνη!

-Κι όμως φοβούμαι μήπως ισχύει και στην περίπτωσή σας το «πάσα η δικαιοσύνη υμών ως ράκος αποκαθημένης(= όλη σας η δικαιοσύνη είναι ένα κουρελόπανο)», όπως λέει ο προφήτης Ησαΐας, σχετικά με την ανθρώπινη δικαιοσύνη.

-Δεν σας καταλαβαίνω.

-Πρώτα-πρώτα οι νόμοι, με βάση τους οποίους δικάζετε, είναι, σε ένα μεγάλο ποσοστό, άδικοι. «Κατ’ εικόνα και ομοίωση» της εκάστοτε άρχουσας τάξης: Οι βασιλιάδες νομοθετούσαν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Οι φεουδάρχες ομοίως. Και οι τωρινοί τσιφλικάδες, οι βουλευτάδες με την λοιπή άρχουσα αναρχία νομοθετούν κι αυτοί σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Και είναι και το άλλο: Την ηγεσία των λειτουργών της Δικαιοσύνης την επιβάλλει η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία. Που ασφαλώς επιλέγει τους «ημέτερους». Και ακόμη είναι και το σκάνδαλο της προνομιακής σας μισθοδοσίας. Το οποίο σας καθιστά εκ προϋποθέσεως άδικους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Συνεπώς, για ποια δικαιοσύνη να μιλάμε;

-Σχετικά με τα δύο πρώτα-τη νομοθεσία, δηλαδή, και την ηγεσία της Δικαιοσύνης-συμφωνώ μαζί σας, είπε ο εισαγγελέας. Όμως γι’ αυτά δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία, που μας τα επιβάλλει. Θα διαφωνήσω όμως σχετικά με την προνομιακή μισθοδοσία. Η οποία έχει σκοπό να καθιστά τους δικαστικούς λειτουργούς απρόσβλητους από δωροδοκίες.

-Κι όμως, του είπα, στην πραγματικότητα η προνομιακή μισθοδοσία κάνει το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό, που φαίνεται ότι θέλει να αποτρέψει. Γιατί, σε τελική ανάλυση, δωροδοκεί, με την προνομιακή μισθοδοσία, για λογαριασμό της, τους δικαστικούς λειτουργούς. Και γι’ αυτό παρατηρούμε ότι κάθε φορά, που οι εξουσιαστές είναι αντιμέτωποι με το προλεταριάτο, οι δικαστικοί λειτουργοί αλληθωρίζουν, κατά κανόνα, προς την πλευρά της άρχουσας αναρχίας.

Και, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, ο εισαγγελέας συμφώνησε μαζί μου.

Βέβαια την εποχή εκείνη δεν ήταν τόσο διαφανής ο ρόλος του εφιαλτοκρατικού και κλεπτοκρατικού τόξου, που ρημάζει τη χώρα μας. Και που, στις μέρες μας, προσπαθεί να μασκαρευτεί με την προβιά του συνταγματικού και δημοκρατικού τόξου, προκειμένου να αποκρύψει απ’ το λαό το ειδεχθές φασιστικό και εγκληματικό του πρόσωπο.

Ούτε ήταν τόσο απροκάλυπτη η πολύτροπη διαπλοκή της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας με την τέταρτη εξουσία των ΜΜΕ. Πάνω απ’ τα τανκς της οποίας κάποια ντόπερμαν της δημοσιοκαφρίλας βρυχώνται και ουρλιάζουν, προκειμένου να τρομοκρατήσουν όχι μόνο το λαό, αλλά ακόμη και οποιονδήποτε άλλον διανοηθεί να διαφωνήσει με το ολοκληρωτικό τους καθεστώς. Φαινόμενο, που ζούμε τώρα, σε όλη την αποκρουστική του μεγαλοπρέπεια.

Οπότε δεν διστάζουν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να πουν ότι όσοι τολμούν να μιλούν για αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές ενέργειες της μνημονιακής εξουσίας είναι πλυντήρια εγκληματικών οργανώσεων. Όταν αυτοί οι ίδιοι λειτουργούν ως πλυντήρια, που πλένουν, ακατάπαυστα, τους βρώμικους εκπροσώπους των πλέον εφιαλτικών και δολοφονικών οργανώσεων, που είναι οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Τα ΜΜΕ έχουν ρόλο προφητικό και πρωταρχικό καθήκον τους είναι να καταπιάνονται με τα προβλήματα του λαού. Αλλά συμβαίνει και στην προκειμένη περίπτωση ο, τι και με τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. Δεδομένου ότι τα ΜΜΕ είναι στα χέρια των σύγχρονων τσιφλικάδων (μεγαλοεργολάβων, πετρελαιάδων, κλπ). Οι οποίοι «αποφασίζουν και διατάσσουν» να λένε αυτά, που συμφέρουν σ’ αυτούς και όχι στο λαό. Έστω κι αν υποκριτικά παρουσιάζονται να μιλούν εξ ονόματος του λαού.

Που σημαίνει ότι δεν είναι απλά και μόνο τα ανήθικα ηθικά στηρίγματα των μνημονιακών κομμάτων και κυβερνήσεων, που κατάντησαν «ράκος αποκαθημένης», αλλά συνιστούν τηλεχούντα, κάθετα εχθρική εναντίον του λαού. Που ενεργεί πάντα σύμφωνα με τα προστάγματα των σιωνιστών τοκογλύφων και των ναζί επικυριάρχων. Των οποίων οι από καθέδρας αποφαινόμενοι Δαλάι Λάμα άγουν και φέρουν, όχι μόνο το κοπάδι του λαού, αλλά και τις πολιτικές, εκκλησιαστικές και λοιπές μαριονέτες του κατεστημένου.

Η μόνη αχτίδα φωτός, στο σκοτεινό αδιέξοδο της προδοτικής αυτής κουρελαρίας, φαίνεται να είναι η στάση κάποιων, ελάχιστων, Τερτσέτηδων και Πολυζωίδηδων. Νομικών και δικαστικών λειτουργών. Οι οποίοι φαίνονται να διαθέτουν ακόμη κάποια ζώπυρα ευψυχίας. Και δεν κατάντησαν και αυτοί-κατ’ εικόνα και ομοίωση του κατεστημένου- «ράκος αποκαθημένης».

Αφού κατορθώνουν, παρόλα τα πλοκάμια της ξεπουλημένης νομοθετικής, εκτελεστικής και μιντιακής εξουσίας, να διατηρούν άγρυπνη και αδούλωτη τη συνείδησή τους.

παπα-Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή