Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ετοιμάζουν νέο γύρο απολύσεων μέσω διαθεσιμότητας - κινητικότητας -υποχρεωτικών μετακινήσεων.‏

Ετοιμάζουν νέο γύρο απολύσεων μέσω διαθεσιμότητας – κινητικότητας -υποχρεωτικών μετακινήσεων.

Τετάρτη 2/10 ημέρα Πανελλαδικής δράσης ενάντια στις υποχρεωτικές μετακινήσεις.
Τρίωρη στάση της ΟΛΜΕ για να Διαμαρτυρηθούμε στις Διευθύνσεις Δ.Ε.
Η Εκπαιδευτική Παρέμβαση Α' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας (Παρεμβάσεις Δ.Ε.) καλεί το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ να πάρει θέση για το πρόβλημα των συναδέλφων και να οργανώσει μαζική διαμαρτυρία την Τετάρτη που είναι Πανελλαδική στάση της ΟΛΜΕ.
Σε κάθε περίπτωση η Εκπαιδευτική Παρέμβαση καλεί τους συναδέλφους την Τετάρτη 2/10 στην τρίωρη στάση της ΟΛΜΕ και σε παράσταση στην...............
Διεύθυνση Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στις 12.00 πμ.
Οι Διοικήσεις Εκπαίδευσης υλοποιώντας στο σύνολο τους τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και παραβιάζοντας μια σειρά Εργασιακά Δικαιώματα των Εκπαιδευτικών που ισχύουν στις υπηρεσιακές μεταβολές, προχωράνε σε υποχρεωτικές μετακινήσεις Εκπαιδευτικών.

Ανακοίνωσαν καταλόγους που συμπεριλαμβάνουν Εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 και ΠΕ013 και τους οποίους θα μετακινήσουν υποχρεωτικά στους νομούς της περιφέρειας και στη συνέχεια σε όλη την επικράτεια.

Την ίδια στιγμή όλες οι Διοικήσεις Εκπαίδευσης προετοιμάζονται να ανακοινώσουν και νέους καταλόγους που θα περιλαμβάνουν τους υπό υποχρεωτική μετακίνηση Εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08 και ΠΕ09, ΠΕ011, ΠΕ016, καθώς και όλων των άλλων, των οποίων οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Η υποβάθμιση των τμημάτων ένταξης, η κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και στη συνέχεια τη συνολική κατάργηση των ΕΠΑΣ, η κατάργηση της παράλληλης διδασκαλίας των ξένων γλωσσών, η μείωση των ωρών διδασκαλίας συγκεκριμένων μαθημάτων, οι συνεχείς αλλαγές των μαθημάτων ανάθεσης, υπονομεύουν και αποδομούν την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, λειτουργούν σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς και ιδιαίτερα των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων και οδηγούν χιλιάδες Εκπαιδευτικούς στην ανασφάλεια και την απόγνωση.

Συνολικά το νέο σχολείο που προωθούν προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς και σε αντιστοίχιση με την κοινωνική φτώχεια και την εξαθλίωση που επιβάλλουν με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, θα είναι σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των μαθητών και των οικογενειών τους και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, αλλά και του εκπαιδευτικού ρόλου τους μέσα στα σχολεία.

Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και οι Διοικήσεις που έχουν πλέον προσαρμοστεί στην εφαρμογή του πακέτου όλων των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών, σε βάρος της μόνιμης και σταθερής εργασίας των Εκπαιδευτικών συνεχίζοντας την ίδια πρακτική που εγκαινίασαν το προηγούμενο διάστημα με τη δημιουργία τεχνητών παράνομων πλεονασμάτων, επιδιώκουν να εμφανίσουν ως αναγκαιότητα την εφαρμογή των μετακινήσεων και άρα και των μέτρων κινητικότητας, δηλαδή των απολύσεων στην εκπαίδευση και στο δημόσιο τομέα, αφού εμφανίζουν τους εκπαιδευτικούς να περισσεύουν.

Το Υπουργείο Παιδείας, προχωρά βεβιασμένα σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, σε μια κρίσιμη συγκυρία, αμέσως μετά τους μεγαλειώδεις πανεκπαιδευτικούς αγώνες για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου, ενάντια στη διαθεσιμότητα – απολύσεις των εκπαιδευτικών, που άφησαν μεγάλες αγωνιστικές υποθήκες μιας νέας αγωνιστικής κορύφωσης το επόμενο διάστημα, ώστε να διαμορφώσει καθεστώς τετελεσμένων στην προώθηση των αντιδραστικών τους σχεδίων, ώστε οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί να αποδεχθούν τις 12.500 διαθεσιμότητες – απολύσεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2013 και των 150.000 λιγότερων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015.

Καλούμε τον εκπαιδευτικό κόσμο σε επαγρύπνηση και διαρκή ανυποχώρητο αγώνα, ώστε οι υποχρεωτικές μετακινήσεις να μην περάσουν, οι διαθεσιμότητες – απολύσεις να ακυρωθούν και τα σχέδια αποδόμησης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας να μείνουν στα χαρτιά.

Διεκδικούμε να σταματήσουν τώρα οι παράτυπες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα του κλάδου που αναβαθμίζουν τη λειτουργία του Δημόσιου σχολείου και υπερασπίζονται τα Εργασιακά μας Δικαιώματα.

Εκπαιδευτική Παρέμβαση Α' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας (Παρεμβάσεις Δ.Ε.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή