Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΣτΕ: Κρίνει το μέλλον των «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών, δημοτικών αστυνομικών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί προκειμένου να εισαγάγει με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης την υπόθεση της διαθεσιμότητάς τους.
Όπως γνωστοποίησε με επιστολή του ο δικηγόρος Απόστολος Παπακωνσταντίνου στο Παγκρήτιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών, έχει ήδη ασκηθεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Χανίων η αίτηση ακυρώσεως εκ........ μέρους των Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούσαν στον Δήμο Ηρακλείου (αριθμ. κατ. 110/2013).

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ομαδική αίτηση ακυρώσεως που κατατίθεται για το ζήτημα της διαθεσιμότητας των Δημοτικών Αστυνομικών. Εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθούν και οι αιτήσεις ακυρώσεως που αφορούν τους Δημοτικούς Αστυνομικούς των υπολοίπων Δήμων της Κρήτης, καθώς και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Αίτηση στο ΣτΕ και για τους δημοτικούς αστυνομικούς

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι ασκήθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση για απευθείας εισαγωγή προς εκδίκαση σε αυτό της ως άνω υποθέσεως των υπό διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών του Δήμου Ηρακλείου με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης, σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 1 του ν. 3900/2013.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον η εν λόγω αίτηση γίνει δεκτή από το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα ανασταλεί η εκδίκαση όλων των υποθέσεων που αφορούν τη διαθεσιμότητα των Δημοτικών Αστυνομικών και εκκρεμούν στα οικεία Διοικητικά Εφετεία της χώρας, έως την έκδοση της αποφάσεως του ως άνω ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου επί της εν λόγω προτύπου δίκης.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κάνει δεκτό αντίστοιχο αίτημα που του έχει υποβληθεί, και έχει εισαγάγει με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης την υπόθεση της διαθεσιμότητας των Εκπαιδευτικών. Πιθανολογείται,δε, ότι οι υποθέσεις της διαθεσιμότητας των Δημοτικών Αστυνομικών και των Εκπαιδευτικών θα εκδικασθούν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την ίδια δικάσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή